(VIDEO) Un pub din Germania oferă o sticlă de bere în schimbul unui litru de ulei de gătit

05 Aug. 2022, 13:26
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
05 Aug. 2022, 13:26 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Deficitul de ulei de gătit afectează mai multe țări europene printre care și Germania. În acest context, un pub din München testează o idee neobișnuită pentru a-și asigura stocul de ulei de floarea soarelui.

Proprietarul pubului Giesinger Brewery oferă o bere gratuită în schimbul unei sticle de un litru de ulei de gătit (floarea soarelui sau rapiță). Astfel, își asigură stocurile de ulei și prin urmare își salvează afacerea.

Vorbind cu Reuters, managerul de pub Erik Hoffmann și-a explicat inițiativa:

„Este foarte dificil să obții ulei Dacă ai nevoie de 30 de litri pe săptămână și iei în schimb doar 15, la un moment dat nu vei mai putea prăji un șnitel. Acesta este motivul pentru care trebuie să fim inventivi.”

Managerul explică că au fost aduse deja peste 400 de litri de ulei de gătit în schimbul a 400 de beri. O mișcare de marketing foarte inteligentă care i-a oferit o bună vizibilitate în mass-media care îi permite să rămână activă în ciuda raționalizării. În vremuri de criză, trebuie să știi să fii creativ!

Realitatea Live

18 Mai 2024, 14:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Mai 2024, 14:42 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova va avea în curând un nou șef la Serviciul Vamal, a anunțat ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, în cadrul unei emisiuni la RLive. Rotaru a subliniat că poziția, deși atractivă din punct de vedere salarial, este complicată și vine cu numeroase provocări.

„Eu cred că în timp foarte scurt vom avea un nou șef la Serviciul Vamal. Este o poziție atractivă, dar nimeni nu vrea să vină. Este o poziție complicată. Dacă cineva îți creează iluzii că Serviciul Vamal, fiscul sau Ministerul de Finanțe că sunt domenii unde este foarte bine de lucrat, nu este chiar așa. Sunt domenii cu riscuri sporite, complicate care asigură securitatea economică a statului”, a explicat Rotaru.

Ministrul a evidențiat complexitatea funcționării vamale, menționând că activitatea vămii este continuă, 24 de ore pe zi, ceea ce implică provocări de securitate cibernetică și economică, precum și gestionarea eficientă a fluxurilor de la vamă. Rotaru a amintit că, în contextul începutului războiului din Ucraina, angajații vamali au muncit non-stop pentru a face față situației, răspunzând așteptărilor publicului.

„Dacă este cineva din public care vrea să-și asume această responsabilitate, să vină la vamă. Este destul de complicat. Trebuie să fim conștienți că trebuie să ne asumăm niște responsabilități pe care trebuie să le ducem până la capăt”, a punctat Rotaru.

Poziția de șef al Serviciului Vamal este esențială pentru asigurarea securității economice a statului și pentru implementarea eficientă a politicilor fiscale. Ministrul Finanțelor a făcut un apel către cei care sunt dispuși să își asume această responsabilitate să aplice, subliniind importanța acestui rol în contextul actual.

Igor Talmazan a demisionat de la Serviciul Vamal în data de 10 aprilie, în urma scandalui în care au fost documentați la Postul Vamal Aeroport șapte inspectori vamali bănuiți pentru fapte de corupție.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău