Tabăra de educație financiară „Dă sens banilor”: a început înregistrarea

05 Aug. 2022, 15:45
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Lupu Eduard
05 Aug. 2022, 15:45 // Bănci şi Finanţe //  Lupu Eduard

Cea de a treia ediție a taberei de educație financiară „Dă sens banilor” inițiată de Banca Națională a Moldovei și Centrul Analitic Independent „Expert-Grup”  se va desfășura în perioada 15-18 august. Evenimentul îi va aduna împreună pe cei ce preferă o vacanță interesantă în dorința de a cunoaște mai multe despre conceptele financiare  pentru a se orienta mai ușor în ceea ce oferă publicului o piață financiară modernă.

Astfel, tabăra va oferi participanților posibilitatea unei experiențe utile pentru luarea deciziilor financiare bine fundamentate, necesare în viața de zi cu zi, în beneficiu personal și la nivel de societate.

Instruirea este preconizată on-line, pe platforma ZOOM, în limba română și va fi repartizată în  patru sesiuni susținute de experți de la Banca Națională și Centrul Analitic Independent „Expert-Grup” .  Se va vorbi despre inflație și deciziile de politică monetară ale BNM, despre ce este bine de știut când luăm un credit  sau vrem să beneficiem de comerțul on-line ș.a. Evenimentul va avea un caracter interactiv, iar cei mai activi participanți vor primi certificate de participare.

Astfel, persoanele cu vârsta de peste 16 ani se pot înregistra până la data de 12 august 2022, ora 14.00, completând formularul on-line accesând link-ul.

Tabăra de educație financiară „Dă sens banilor” a fost concepută  drept o platformă de promovare a educației financiare în rândul publicului din Republica Moldova pentru o mai bună înțelegere a dezvoltării domeniului financiar în realizarea incluziunii financiare.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

10 Aug. 2022, 17:33
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Aug. 2022, 17:33 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

XY Partners anunță despre deschiderea aplicărilor pentru cea de a cincea ediție a Programului dedicat startup-urilor, XY Accelerator. Programului se va desfășura în perioada 12 septembrie – 13 decembrie 2022 și are drept scop instruirea antreprenorilor și dezvoltarea afacerilor. Astfel, proaspeții antreprenori care vor să-și dezvolte ideile de afaceri și fondatori de startup-uri au timp să aplice până la 21 august.

Iată câteva beneficii pe care le poți obține dacă aplici la program:

  • Participare la ateliere tematice pentru antreprenori și acces nelimitat la 12 cursuri despre antreprenoriat în cadrul Academiei Online.
  • Acces la o rețea extinsă de persoane care gestionează cele mai de succes companii din R. Moldova.
  • Abordare individuală a afacerii tale, suport operațional și acces gratuit la instrumente digitale necesare.
  • Mentorat din partea specialiștilor locali și internaționali.

Companiile selectate în cadrul programului vor avea posibilitatea să-și prezinte ideile și afacerea în fața investitorilor privați din cadrul comunității Business Angels Moldova (BAM), precum și a investitorilor internaționali. Eventual, cei care vor reuși să convingă investitorii ar putea obține finanțare pentru dezvoltarea ulterioară a afacerilor. 

În cadrul primelor patru ediții ale programului, companiile Teleportravel, Floral Soul, KIDDO și Unde.io au obținut investiții financiare, mentorat din partea specialiștilor locali din diverse domenii și acces la sesiuni cu experți internaționali.

Vrei să participi la cea de a cincea ediție a Programului XY Accelerator? Aplică aici

Acest program este realizat de XY Partners în cadrul EU4Moldova: Start City Cahul,  proiect finanțat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Suedia. 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău