(VIDEO) Vin sărbătorile de iarnă: Decorațiile sunt deja în vânzare. Care sunt prețurile

12 Nov. 2022, 11:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
12 Nov. 2022, 11:50 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Știm, încă e noiembrie, dar atmosfera de sărbătoare este deja prezentă în unele magazine. Cu pași grăbiți se apropie iarna, ceea ce înseamnă că vin sărbătorile mult așteptate. Crăciunul și Anul Nou nu ar avea același farmec dacă nu ar fi decorațiile: globuri, brazi, figurine, luminițe. Pentru a avea suficient timp la dispoziție, magazinele au umplut deja rafturile cu cele necesare pentru sărbători. Bani.md a decis să afle ce prețuri sunt în acest an.

Chiar dacă magazinele abundă în jucării și decorații de Crăciun, vizitatorii nu se prea grăbesc să cumpere, doar „se uită”.

Unii cumpărători ne-au spus că este prea devreme, chiar dacă zonele cu jucării nu i-au lăsat să treacă indiferenți pe alături. Alții au declarat că vor începe de pe acum cumpărăturile pentru sărbători.

Prețurile diferă în funcție de produs, iar la unele puteți beneficia și de reduceri.

De exemplu, o instalație de lumini cu 1000 de leduri costă 999 de lei, iar pernele tematice costă în jur de 229 de lei, sunt și spiriduși prețul cărora diferă în funcție de mărime.

Realitatea Live

01 Apr. 2023, 07:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2023, 07:16 // Actual //  Lupu Eduard

În prezent relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după sfârșitul Războiului Rece.

Dar de-a lungul secolelor, legăturile au fost mai strânse, dovadă că acum 156 de ani, Rusia a vândut Americii cu suma de 7,2 milioane de dolari, Alaska, tranzacție care este considerată de experți cea mai mare greșeală din istorie a Moscovei.

Pe 30 martie 1867. Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord privind achiziționarea teritoriului de nord al Alaskăi, care cuprindea aproape 600.000 de mile pătrate, potrivit TVP World.

În 1866, guvernul rus a analizat oferta Statelor Unite de a cumpăra pământul din Alaska. William H. Seward, secretarul de stat al SUA, a mediat acordul în numele Washingtonului, în timp ce ministrul rus Edouard de Stoeckl a condus negocierile în numele Moscovei.

Cele două națiuni au ajuns la un acord la 30 martie 1867, prin care Statele Unite trebuia să plătească Rusiei suma de 7,2 milioane de dolari pentru Alaska.

Tranzacția a fost intermediată de Edouard de Stoeckl, care a primit un cec de 7,2 milioane de dolari. Tratatul de cesiune, care a fost semnat de țarul Alexandru al II-lea și a încheiat oficial înțelegerea de cumpărare a Alaska din Rusia.

Președintele Statelor Unite de atunci Andrew Johnson a semnat tratatul pe 28 mai, iar Senatul american a validat acordul pe 9 aprilie, iar Alaska a fost transferată oficial la Statele Unite pe 18 octombrie 1867. Această achiziție a pus capăt prezenței Rusiei în America de Nord și a asigurat accesul SUA la marginea nordică a Pacificului.

Statele Unite au cumpărat aproape 600.000 de mile pătrate cu mai puțin de 2 cenți pe acru, deși mulți politicieni de la Washington s-au opus achiziției.

Abia după marea goană a aurului din Klondike, Alaska a fost văzută de toți americanii ca o adăugare demnă la teritoriul american. În plus, locația strategică a terenului achiziționat dădea drept SUA la revendicările teritoriale din Arctica.
Importanța strategică a Alaska a fost în cele din urmă recunoscută în cel de-Al Doilea Război Mondial. Alaska a devenit stat la 3 ianuarie 1959.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău