(VIDEO) Vinăria Purcari a instalat un cort la Palanca. Ce fel de ajutor primesc refugiații din partea companiei

03 Mart. 2022, 11:52
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
03 Mart. 2022, 11:52 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Pentru a-i asigura cu cele necesare pe refugiații care traversează frontiera moldo-ucraineană, Vinăria Purcari a instalat la 20 de kilometri de PTF Palanca un cort care este deschis 24/24. Astfel, cetățenii ucraineni primesc gratuit apă, băuturi calde, gustări, cartele SIM, produse de igienă personală și de primă necesitate.

Totodată, refugiații sunt informați de către voluntari despre posibilitățile de cazare pe care le oferă Grupul Purcari, precum și despre disponibilitatea centrelor de plasament din Chișinău și din țară, unde se pot adăposti temporar.

Voluntarii Vinăriei Purcari menționează că fluxul de cetățeni este sporit și că intervenția lor este necesară chiar și pe parcursul nopții.

Vasile Tofan, președintele Consiliului de Administrație al Grupului Purcari, care era stabilit de mai bine de 10 ani în Kiev, a declarat că, atunci când a început războiul, a lăsat în urmă totul și s-a refugiat în Republica Moldova, unde s-a născut.

„Ca și mulți alții, a trebuit să las casa, tot ce am în Kiev, și să vin aici. Deoarece sunt moldovean și familia se află aici, sunt într-o situație mai bună decât ceilalți. Când a lovit această criză, ne-am mobilizat și acum încercăm să facem tot ce putem. Am transformat Château Purcari într-o tabără improvizată pentru refugiați, iar aici, la cort, este un punct de triere unde se opresc toate mașinile care vin de la Palanca. Cetățenii primesc aici tot minimul necesar. Le oferim apă, sandwich-uri, scutece”.

Potrivit lui Vasile Tofan, numărul refugiaților care ajung la cortul Purcari este de aproape o mie pe zi.

„Bucătăreasa ne-a spus că zilnic sunt pregătite circa 900 de sandwich-uri. Este de datoria noastră să ajutăm oamenii care fug din calea războiului. Angajații Vinăriei Purcari primesc în casele lor refugiați și încercăm să-i cazăm peste tot unde este posibil. În hotel sunt cazate zeci de persoane. La un moment dat, am avut chiar și 11 oameni cazați într-o cameră”.

Vasile Tofan a mai adăugat că angajații Vinăriei Purcari activează în prezent ca o celulă de criză și caută locuri de cazare pentru toți refugiații care au nevoie de un adăpost.

Fondatorul și directorul general Purcari, Victor Bostan, a declarat că angajații companiei s-au mobilizat să-i ajute pe oamenii din Ucraina chiar din prima zi.

„Este o năpastă în Ucraina. Noi, cei de la Purcari, împreună cu prietenii noștri, ne-am mobilizat chiar din prima zi pentru a oferi ajutorul necesar refugiaților, care, de multe ori, sunt mulțumiți chiar și de un ceai sau de o cafea. Suntem mândri de solidaritatea de care dau dovadă oamenii de rând din satele Purcari și Viișoara, care primesc zilnic, în familiile și casele lor, refugiați care nu au posibilitatea să meargă la hotel sau să închirieze apartamente. Suntem mândri de inițiativele lor.”

În acest context, Victor Bostan i-a îndemnat pe toți oamenii de afaceri să ajute refugiații aflați în impas.

„Îndemnul meu este ca toată lumea care face business să ajute, întrucât războiul este o problemă gravă. Anume în această situație și perioadă sunt apreciate calitățile civice”, a mai spus fondatorul și directorul general Purcari.

Realitatea Live

27 Feb. 2024, 14:17
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Feb. 2024, 14:17 // Actual //  Lupu Eduard

Agenția Proprietății Publice (APP) anunță un concurs pentru ocuparea funcției de director general adjunct. Scopul principal al acestei poziții este implementarea politicii statului în domeniul privatizării și activităților post-privatizare, precum și gestionarea parteneriatelor public-private, concesiunilor și proiectelor investiționale.

Candidații interesați sunt invitați să aplice până la data de 18 martie 2024, ora 17:00. Principalele responsabilități ale directorului general adjunct includ dezvoltarea și implementarea strategiilor de privatizare și de gestionare a proprietății publice, monitorizarea și evaluarea performanței operaționale, precum și coordonarea activităților interne și externe ale agenției.

Condițiile de participare la concurs și formularul de aplicare pot fi găsite pe site-ul oficial al Agenției Proprietății Publice. Candidații sunt încurajați să se familiarizeze cu acestea și să aplice conform instrucțiunilor indicate.

Agenția Proprietății Publice încurajează distribuirea acestui anunț către toate persoanele care ar putea fi interesate și potrivite pentru această poziție. Oportunitatea de a contribui la procesul vital de privatizare și gestionare a proprietății publice este deschisă tuturor celor calificați și dornici să aducă o contribuție semnificativă în acest domeniu.

În prezent, APP administrează 877 de întreprinderi cu capital public, dintre care: 618 – municipale, 178 – de stat și 81 – societăți pe acțiuni. Companiile de stat au datorii de peste 15 miliarde de lei. Astăzi valoarea tuturor activelor acestor întreprinderi este la nivel de 34,9 de miliarde de lei. Întreprinderile, proprietate a statului – 27,2 miliarde de lei, iar cele municipale – 7,7 miliarde de lei. În ultimii zece ani valoarea acestor întreprinderi practic nu s-a schimbat.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău