Viitorul TESLA: Elon Musk lasă în urmă SUA. Compania se va concentra acum pe o altă piață

17 Aug. 2021, 09:33
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Aug. 2021, 09:33 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Elon Musk a anunțat că cea mai mare piață a producătorului de autovehicule va deveni China.

Tehnoregele Tesla a declarat că cea mai mare piață a producătorului de autovehicule va deveni China. Fără îndoială, aceasta va fi o provocare chiar și pentru Elon Musk. Guvernul chinez susține mai multe companii locale care produc mașini electrice.

„China, pe termen lung, va fi cea mai mare piață a noastră, atât din perspectiva numărului de vehicule produse, cât și al numărului de clienți”, a spus Elon Musk, despre viitorul Tesla în China.

În același timp, producătorii locali au început să prindă avânt. Aceștia au raportat creșteri semnificative față de anul trecut și chiar față de trimestrul anterior, scrie Business Insider.

Aproximativ 20% din cifra de afaceri a companiei vine deja din China. Totuși, pe lângă producătorii locali de autovehicule, Tesla s-ar putea să se dueleze și cu un competitor familiar: General Motors.

Pe de altă parte, cel puțin pentru moment, în China este loc pentru toți. Mașinile electrice reprezintă aproximativ 12% din vânzările totale de autovehicule; comparativ cu Statele Unite, unde procentul este de doar 2%. La acest capitol se adaugă și populați Chinei, de 4 ori mai mare decât cea a SUA.

Astfel, Elon Musk, în încercarea de a duce Tesla la următorul nivel, se vede în fața unei probe de foc. Pe lângă General Motors, compania condusă de miliardar se va duela cu nume precum NIO, Xpeng, Li Auto și WM Motor, deja populare în piața locală.

Realitatea Live

02 Dec. 2022, 11:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Dec. 2022, 11:20 // Actual //  Lupu Eduard

Casa de pariuri 1xbet, cu legături strânse cu Rusia, ar putea intra forțat în faliment, în Curaçao, jurisdicția offshore în care este înregistrată. Procedura urmează să fie inițiată la solicitarea Procurorului General al acestei țări insulare din Caraibe, afiliată Regatului Țărilor de Jos.

În acest mod, Curaçao intenționează să își spele imaginea de hub offshore pentru jocuri de noroc, în contextul scandalurilor în care este implicată casa de pariuri cu rădăcini rusești, scrie portalul iGamingNext.

De mai mulți ani, 1xBet și compania sa mamă, 1XCorp, cu sediul central în Cipru, operează în baza licenței Curaçao e-Gaming (CEG), emisă de statul insular din Caraibe.

Procedura de insolvabilitate a 1XCorp a fost inițiată în noiembrie 2021 într-o instanță din Curaçao. Cazul a fost înaintat în august 2021 de către Fundația pentru reprezentarea victimelor jocurilor de noroc online (SBGOK), o organizație care reprezintă jucătorii care susțin că au fost înșelați de operatorii licențiați în Curaçao. Grupul care a depus plângerea susține că 1XCorp, compania mamă a 1xBet, a refuzat să plătească câștigurile clienților și că datorează taxe neplătite în Curaçao.

Deși instanța s-a pronunțat inițial în favoarea SGBOK și a declarat falimentul 1XCorp, compania a contestat cu succes decizia și a obținut anularea acesteia. SGBOK a mers cu recurs în instanță și a avut câștig de cauză, dar a urmat un nou recurs. În data de 25 noiembrie, Procurorul general din Curaçao a recomandat oficial Curții Supreme de Justiție să susțină falimentul 1xBet. Iar presa locală scrie că, de regulă, Curtea ține cont de recomdnările Procuraturii Generale.

Autorii articolului relatează că suita controverselor legate de 1xBet are o istorie lungă. Aici ei amintesc despre cel mai recent caz, când casa de pariuri a fost acuzată de colectarea datelor personale ale ucrainenilor, în condițiile războiului cu Rusia și despre retragerea licenței de către autoritățile de la Kiev.

Un alt scandal scos în evidență ține de practicile dubioase, folosite de această casă de pariuri în Marea Britanie, în perioada de până la 2019, relatate de  The Sunday Times.

Potrivit publicației britanice, Cluburile de fotbal Chelsea, Liverpool și Tottenham Hotspur s-au confruntat atunci cu acuzații de spălare a imaginii 1xBet, una dintre cele mai controversate firme de pariuri din lume, ale cărei operațiuni în Marea Britanie au fost suspendate.

1xBet a fost creată în 2007. În 2019, compania a sponsorizat Chelsea FC și Liverpool FC, până în momentul în care operațiunile sale au fost interzise în Marea Britanie, ca urmare a investigației de la Sunday Times.

Cu toate acestea, în august 2022, 1xBet a încheiat un acord de sponsorizare cu clubul de fotbal Paris Saint-Germain, devenind partenerul său oficial regional în Africa și Asia, în pofida trecutului controversat al casei de pariuri.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău