Viitorul TESLA: Elon Musk lasă în urmă SUA. Compania se va concentra acum pe o altă piață

17 Aug. 2021, 09:33
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Aug. 2021, 09:33 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Elon Musk a anunțat că cea mai mare piață a producătorului de autovehicule va deveni China.

Tehnoregele Tesla a declarat că cea mai mare piață a producătorului de autovehicule va deveni China. Fără îndoială, aceasta va fi o provocare chiar și pentru Elon Musk. Guvernul chinez susține mai multe companii locale care produc mașini electrice.

„China, pe termen lung, va fi cea mai mare piață a noastră, atât din perspectiva numărului de vehicule produse, cât și al numărului de clienți”, a spus Elon Musk, despre viitorul Tesla în China.

În același timp, producătorii locali au început să prindă avânt. Aceștia au raportat creșteri semnificative față de anul trecut și chiar față de trimestrul anterior, scrie Business Insider.

Aproximativ 20% din cifra de afaceri a companiei vine deja din China. Totuși, pe lângă producătorii locali de autovehicule, Tesla s-ar putea să se dueleze și cu un competitor familiar: General Motors.

Pe de altă parte, cel puțin pentru moment, în China este loc pentru toți. Mașinile electrice reprezintă aproximativ 12% din vânzările totale de autovehicule; comparativ cu Statele Unite, unde procentul este de doar 2%. La acest capitol se adaugă și populați Chinei, de 4 ori mai mare decât cea a SUA.

Astfel, Elon Musk, în încercarea de a duce Tesla la următorul nivel, se vede în fața unei probe de foc. Pe lângă General Motors, compania condusă de miliardar se va duela cu nume precum NIO, Xpeng, Li Auto și WM Motor, deja populare în piața locală.

Realitatea Live

17 Aug. 2022, 15:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
17 Aug. 2022, 15:53 // Actual //  Lupu Eduard

După ce s-a început războiul din Ucraina, prețul petrolului a crescut de la 90 la 120 USD, în câteva zile, și evident s-a răsfrânt asupra prețurilor la pompă. Între timp, armata rusă a început a distruge depozitele petroliere din Ucraina, care a dus la un deficit de benzină și motorină pe piața Republicii Moldova. Ucraineni au fost nevoiți să meargă în România de unde importă carburanți și țara noastră, a explicat expertul în energetică Sergiu Tofilat.

Potrivit lui, porturile din Ucraina sunt închise, respectiv carburanții sunt transportați cu camioanele. Astfel, războiul din Ucraina a creat două probleme.

„Este vorba de un deficit de benzină și motorină în România pentru că rafinăriile de acolo nu pot acoperi cererea pentru Moldova și Ucraina, respectiv prețul la carburanți a început să crească și mai tare decât prețul la petrol. Plus la asta s-au format cozi imense de camioane la vamă. Asta a crescut costurile de transport și durata de livrare care a ajuns la 2-3 săptămâni. Acest lucru a dus la un deficit de carburanți pe piața Republica Moldova”, a punctat Tofilat.

Expertul afirmă din cauza războiului, care a distrus depozitele petroliere din Ucraina și rafinăriile, ucrainenii au fost nevoiți să dea mai mulți bani pentru a aduce carburanți din România.

Referindu-se la costul carburanților de la benzinăriile din Republica Moldova, Tofilat susține că prețul este mai mare cu 6-8 lei. Or, potrivit expertului, o influență o are și deprecierea leului față de dolarul american”.

ANRE a afișat pentru mâine, 18 august, un preț de 25,72 de lei pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95, cu 15 bani mai puțin față de cotația din data de 17 august. Un litru de motorină va costa 25,74 lei cu 5 bani mai mult.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău