Viitorul TESLA: Elon Musk lasă în urmă SUA. Compania se va concentra acum pe o altă piață

17 Aug. 2021, 09:33
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Aug. 2021, 09:33 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Elon Musk a anunțat că cea mai mare piață a producătorului de autovehicule va deveni China.

Tehnoregele Tesla a declarat că cea mai mare piață a producătorului de autovehicule va deveni China. Fără îndoială, aceasta va fi o provocare chiar și pentru Elon Musk. Guvernul chinez susține mai multe companii locale care produc mașini electrice.

„China, pe termen lung, va fi cea mai mare piață a noastră, atât din perspectiva numărului de vehicule produse, cât și al numărului de clienți”, a spus Elon Musk, despre viitorul Tesla în China.

În același timp, producătorii locali au început să prindă avânt. Aceștia au raportat creșteri semnificative față de anul trecut și chiar față de trimestrul anterior, scrie Business Insider.

Aproximativ 20% din cifra de afaceri a companiei vine deja din China. Totuși, pe lângă producătorii locali de autovehicule, Tesla s-ar putea să se dueleze și cu un competitor familiar: General Motors.

Pe de altă parte, cel puțin pentru moment, în China este loc pentru toți. Mașinile electrice reprezintă aproximativ 12% din vânzările totale de autovehicule; comparativ cu Statele Unite, unde procentul este de doar 2%. La acest capitol se adaugă și populați Chinei, de 4 ori mai mare decât cea a SUA.

Astfel, Elon Musk, în încercarea de a duce Tesla la următorul nivel, se vede în fața unei probe de foc. Pe lângă General Motors, compania condusă de miliardar se va duela cu nume precum NIO, Xpeng, Li Auto și WM Motor, deja populare în piața locală.

Realitatea Live

20 Sept. 2021, 23:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Sept. 2021, 23:31 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Cehia a început luni vaccinarea cu a treia doză de vaccin anti-COVID-19, această doză de consolidare fiind disponibilă pentru oricine a primit ultima doză de vaccin cu cel puţin opt luni în urmă.

Ministerul Sănătăţii ceh a recomandat a treia doză persoanelor în vârstă de peste 60 de ani, celor din categoriile de risc şi lucrătorilor din sectorul sanitar sau cel al îngrijirilor. ”Pentru oricine altcineva, decizia revine fiecăruia”, a declarat ministrul ceh al sănătăţii, Adam Vojtech.

Toţi cei eligibili pentru a treia doză au primit un mesaj de notificare, luni fiind transmise circa 8.000 de astfel de mesaje. Autorităţile cehe estimează că până la sfârşitul anului un milion de persoane vor fi vaccinate cu a treia doză. Înregistrarea prealabilă nu este necesară în niciunul dintre centrele de vaccinare.

În această campanie de consolidare a imunităţii împotriva COVID-19 în Republica Cehă vor fi folosite vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna.

Până în prezent în această ţară au fost vaccinate cu schema completă circa 5,9 milioane de persoane, mai mult de jumătate din populaţia sa de 10,7 milioane de locuitori, scrie Agerpres.

Italia a început de asemenea luni administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) examinează în prezent posibilitatea administrării celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19. Dar în contextul răspândirii variantei Delta mai contagioase a coronavirusului, mai multe state membre ale UE au decis administrarea acestei doze pentru categoriile vulnerabile fără a mai aştepta concluziile EMA.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală