Vrea să vândă utilaje forestiere în Moldova, dar după ce atrage 1,5 mil. de euro de pe piața de capital din România

28 Oct. 2021, 09:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Oct. 2021, 09:09 // Actual //  Lupu Eduard

După ce în aprilie a vândut obligațiuni de 1,5 milioane euro, compania specializată în livrarea de utilaje forestiere Alser Forest vizează o finanțare semnificativă și în perioada următoare.

Alser Forest, jucător în industria forestieră din România, urmărește atragerea, printr-o nouă ermisiune de obligațiuni, a sumei de 3 milioane de roni. Este a 2-a ieșire în piață a emitentului, care în iunie a listat o emisiune în valoare de 1,5 milioane euro (ALS24E). Cei care dețin titlurile vor beneficia de diiscount în noua operațiune de piață. Înregistrată în orașul Săcele, județul Brașov, Alser Forest a realizat în prima jumătate a acestui an venituri de 14,2 milione lei, duble față de cele de la S1 2020 și în același interval și-a majorat de 4 ori profitul net la 1,16 milioane de roni. Alser Forest a realizat anul trecut venituri toatel din exploatare de 15,55 milioane de roni și un profit brut de aproximativ 960.000 de roni, conform datelor furnizate pe portalul Ministerului Finanțelor Publice.

Compania, care are un istoric de 13 ani de funcționare, a finalizat în luna septembrie instalarea unei pepiniere moderne cu tehnologie din Suedia, care ar urma să producă, începând cu 2022, un număr de 3 milioane puieți forestieri anual. Investiția s-a ridicat la 1 miliion de euro, spune Albert Șerban, președintele Alser Forest. Necesarul sectorului forestier românesc este de 60 milioane de puieți în fiecare an.  Banii vor fi utilizați pentru dezvoltarea companiei ce vizează inclusiv extinderea pe piețele din Republica Moldova și Bulgaria.

 

Realitatea Live

05 Dec. 2022, 05:30
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Dec. 2022, 05:30 // Actual //  Lupu Eduard

Fiul lui Aleksander Litvinenko, opozantul lui Vladimir Putin ucis cu poloniu la Londra, în 2006, a primit ordin de mobilizare în armata rusă. Recrutorii au venit la casa lui din Moscova, relatează The Guardian.

Anatoli Litvinenko, în vârstă de 28 de ani, a dezvăluit că a fost chemat să facă serviciul militar în Ucraina în urmă cu câteva săptămâni, de către soldați care păreau să nu cunoască istoria sa tragică cu regimul lui Vladimir Putin.

„Pe la jumătatea lunii octombrie, la aproape o lună după ce Putin a decretat mobilizarea parțială în Rusia, s-a auzit o bătaie la ușa apartamentului din Moscova, înregistrat ca reședința mea oficială”, a scris el duminică în The Observer, înainte de difuzarea unui nou serial de televiziune care spune povestea otrăvirii tatălui său de către asasinii ruși.

„Prietenii de familie care locuiesc acum acolo au deschis ușa și au dat peste doi ofițeri din administrația militară rusă, care i-au întrebat dacă sunt acasă. I-au informat că nu am mai fost acasă de peste 20 de ani”, a spus el.
Aleksander Litvinenko, fost ofiţer al serviciilor secrete ruse specializat în crima organizată, a devenit un opozant vocal al lui Vladimir Putin. El a murit în 2006, la câteva săptămâni după ce a băut ceai verde cu poloniu radioactiv la Hotelul Millenium din Londra, unde se întâlnise cu doi bărbați, Dmitri Kovtun și Andrei Lugovoi.

Anchetatorii britanici au găsit urme de poloniu la toate locurile din Londra pe unde trecuseră cei doi suspecţi, inclusiv în birouri, hoteluri, avioane şi la stadionul echipei de fotbal Arsenal.

Suspecţii au negat că l-ar fi otrăvit pe Litvinenko, iar Rusia a refuzat să-i extrădeze pentru a fi judecaţi.

De pe patul de moarte, fostul spion l-a acuzat pe Putin că a ordonat uciderea lui, însă Kremlinul a negat întotdeauna că a avut vreun rol.

Un judecător în cadrul anchetei britanice asupra acestui caz a concluzionat în 2016 că asasinarea lui Litvinenko a fost o operaţiune a FSB aprobată cel mai probabil de directorul de la acea vreme a instituţiei, Nikolai Patruşev, şi de Putin însuşi.

Iar în septembrie 2021, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a decis că otrăvirea cu poloniu a lui Litvinenko „este imputabilă Rusiei”.

Dmitri Kovtun a murit de COVID-19, anul acesta.

Andrei Lugovoi este om de afaceri și membru al Parlamentului rus.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău