Vrei să lansezi o afacere socială sau vrei să o dezvolți pe cea existentă? FEE anunță concurs repetat de granturi

27 Feb. 2023, 14:22
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Feb. 2023, 14:22 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Fundația Est-Europeană (FEE), cu sprijinul Uniunii Europene și al Suediei, anunță Concursul repetat de granturi pentru crearea sau dezvoltarea întreprinderilor sociale. Acest concurs substituie concursul de granturi organizat în perioada 31 octombrie 2022 – 25 noiembrie 2022, care a fost anulat. Data limită de depunere a propunerilor de proiect este 20 martie curent.

Organizațiile interesate de lansarea unei întreprinderi sociale sau cele care gestionează o afacere socială și doresc să o dezvolte sunt îndemnate să aplice la concursul repetat de granturi. De asemenea, la concursul repetat de granturi pot aplica și organizațiile care au depus proiecte în perioada 31 octombrie 2022 – 25 noiembrie 2022.

Potrivit FEE, suma totală pentru concursul de granturi este de 375.000 de euro. Suma maximă oferită per proiect nu va depăși 37.500 euro. Perioada de implementare a proiectelor nu va depăși 18 luni.

În cadrul concursului de granturi pot aplica cu propuneri de proiect organizațiile nonprofit (necomerciale) de pe ambele maluri ale Nistrului; organizații ale societății civile, de ex.: asociații obștești, fundații, organizații comunitare, instituții necomerciale. La concurs sunt eligibili solicitanții responsabili direct de pregătirea și gestionarea proiectului, fără a acționa ca intermediar.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Concursul de granturi se va desfășura în două etape:

  1. Evaluarea dosarului;
  2. Evaluarea planurilor de afaceri și a proiectelor.

Câștigătorii concursurilor de granturi vor fi anunțați în termen de 30 de zile de la data limită de depunere a aplicațiilor. Pentru mai multe detalii despre concursul de granturi și lista de documente necesare pentru a aplica accesați pagina web a Fundației Est Europene. 

Concursul de granturi este organizat în cadrul proiectului proiectul „Valorificăm potențialul societății civile pentru promovarea și dezvoltarea antreprenoriatului social în R. Moldova”, finanțat de Uniunea Europeană și cofinanțat de Suedia.

Realitatea Live

09 Dec. 2023, 18:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
09 Dec. 2023, 18:42 // Actual //  Lupu Eduard

Catedrala Notre Dame din Franța ar trebui să se redeschidă pentru vizitatori și slujbe catolice la sfârșitul anului 2024, transmite Euronews. Va fi la mai puțin de șase ani după ce un incendiu șocant a distrus acoperișul clădirii.

Proiectul de restaurare este în prezent în curs de a respecta termenul de redeschidere de 8 decembrie 2024, stabilit de președintele Emmanuel Macron imediat după incendiu. Din păcate, nu va fi chiar gata pentru Jocurile Olimpice de la Paris, programate pentru vara anului 2024.

“Treaba mea este să fiu gata să deschid această catedrală în 2024 – și o vom face”, a declarat generalul Georgelin, generalul de armată responsabil de proiectul de reconstrucție, în martie.

“Ne luptăm în fiecare zi pentru asta și suntem pe un drum bun”.

Ministrul Culturii, Abdul-Malak, a declarat că, deși catedrala va fi deschisă publicului, acest lucru “nu înseamnă că toate lucrările de renovare se vor încheia”. El a adăugat că “în 2025 vor mai exista încă lucrări de renovare”.

Reconstrucția icoanei pariziene a fost o sarcină enormă. Ea a început în 2022, după mai bine de doi ani de muncă pentru a face monumentul suficient de stabil și sigur pentru ca meșterii să înceapă reconstrucția.

Autoritățile au făcut alegerea de a reconstrui capodopera de artă gotică din secolul al XII-lea, așa cum era înainte. Aceasta include recrearea turlei de 96 de metri înălțime din secolul al XIX-lea, proiectată de arhitectul Eugene Viollet-le-Duc.

Piesa centrală emblematică a catedralei, care s-a prăbușit în incendiu, va reapărea deasupra monumentului în acest an, într-un semnal puternic de renaștere a acestuia.

“Întoarcerea turlei pe cerul Parisului va fi, în opinia mea, simbolul că suntem învingători în bătălia de la Notre Dame”, a declarat generalul Georgelin.

Se estimează că aproximativ 1.000 de persoane din întreaga Franță lucrează zilnic la restaurarea Notre Dame.

“Avem de realizat o mulțime de lucrări diferite: structura, pictura, pietrele, bolta, orga, vitraliile și așa mai departe”, a explicat Georgelin.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău