Vrei să mergi la mare în Bulgaria? Iată cele mai izolate și mai puțin aglomerate plaje

04 Iun. 2021, 06:10
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
04 Iun. 2021, 06:10 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Călătoriile în Bulgaria sunt permise dacă prezinți certificatul de vaccinare sau un test negativ la COVID-19. Una dintre destinațiile pe care le aleg moldovenii pentru odihnă este și Bulgaria. În contextul pandemiei, cu siguranță, majoritatea vor căuta plaje mai puțin aglomerate pentru a se odihni în siguranță. Iată cinci plaje pe care le poți alege.

1. Tyulenovo

Tiulenovo este un sat în partea de nord-est a Bulgariei, pe malul Mării Negre. În apropierea localității se află un complex megalitic numit „Mănăstirile din piatră“.

Stâncile din Tiulenovo sunt un loc popular pentru sărituri pe mare, scufundări, alpinism și caiac. Așa-numitul Arch este o formațiune naturală de roci, asemănătoare cu fereastra de azur malteză prăbușită, unde ședințele foto de nuntă au loc adesea vara.

Plaja din Tiulenovo este diferită față de ceea ce noi cunoaștem, rocile fiind aici principalul obiectiv turistic. De asemenea sunt și alte obiective turistice pe care le puteți vizita. O noapte în hotelul Tyulenovo începe de la 45 de euro.

2. Kara Dere

Karadere este una zonele neexplorate ale Bulgariei. Este o plajă sălbatică pe coasta bulgară a Mării Negre. Aici la sigur veți avea parte de o odihnă liniștită. De asemenea, Kara Dere este considerată a fi și cea mai frumoasă plajă din Bulgaria.  Plaja poate fi accesată doar de-a lungul unui drum neasfaltat, deoarece nu există infrastructură în regiune.

3. Lipite

Plaja Lipite este situată într-un mic golf, în apropiere de satul Sinemorets. Lipite este înconjurată de dealuri și păduri și este un loc mai puțin aglomerat. Plaja este relativ mică, cu un nisip curat, ușor auriu. Apa mării este curată, iar fundul mării este înclinat și superficial, fără înclinații făcându-l potrivit pentru copii. Aici lipsesc barurile și restaurantele, cele mai apropiate se găsesc la 1,5 km distanță de plajă.

4. Irakli

Întreaga coastă de pe site este renumită pentru natura sa virgină. Există specii de floră unice, care sunt listate în Cartea Roșie a Bulgariei și sunt protejate de Legea biodiversității. Vizitatorii plajei sun în special tineri care adoră natura. De asemenea, plaja este potrivită și pentru nudiști.

5. Bolata

Plaja Bolata se află în partea de nord a coastei bulgare a Mării Negre, zonă cunoscută pentru destinațiile izolate.  Plaja în sine este cunoscută pentru apa sa turcoaz și stâncile roșii care se înalță în jurul ei.

 

 

Realitatea LiveUn nou protest în fața Guvernului de la Chișinău
Centrul pentru Jurnalism Independent lansează primul raport de monitorizare a presei audiovizuale în campania electorală
O nouă ședință la Curtea de Apel Chișinău cu privire la numărul secțiilor de votare deschise în străinătate
Protest organizat de Alianța pentru Unirea Românilor la Ministerul Afacerilor Interne
Ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău, din 14 iunie 2021
Evenimentul de comemorare a 80 de ani de la primul val de deportări (13 iunie 1941)
Ședința festivă a membrilor Academiei de Științe a Moldovei
România donează alte peste 100.000 de doze de vaccin Republicii Moldova
CEC: Procedura de tragere la sorți privind stabilirea ordinii prealabile de înscriere în buletinul de vot a candidaților electorali
14 Iun. 2021, 10:30
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Iun. 2021, 10:30 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Taxiurile zburătoare sunt tot mai aproape de realitate după ce o serie de companii din Marea Britanie şi Brazilia au făcut unele progrese comerciale.

Compania britanică Vertical Aerospace Group a primit comenzi condiţionate pentru până la 1.000 de avioane electrice, care ar putea să coste până la patru miliarde de dolari, de la o serie de companii aeriene printre care se numără American Airlines Group Inc. şi Virgin Atlantic Airways Ltd, scrie Agerpres.

De aasemenea, constructorul brazilian de avioane Embraer SA a anunţat că poartă discuţii pentru a transforma divizia sa care dezvoltă avioane electrice capabile să decoleze şi să aterizeze vertical într-o companie publică. Acest anunț a făcut ca acţiunile companiei  Embraer să crească.

În California, start-up-ul Archer Aviation Inc. şi-a prezentat viitorul concept de taxi zburător, denumit Maker, după ce a obţinut o investiţie de 20 de milioane de dolari din partea companiei aeriene United Airlines Holdings Inc. Această companie intenţionează să cumpere până la 200 de avioane produse de Archer Aviation.

Cu toate că taxiurile zburătoare nu au fost aprobate pentru a fi utilizate în scop comercial, Autoritatea de reglementare în sectorul aeronautic din Europa estimează că aprobările ar putea fi acordate chiar din 2024. Companiile aeriene au început deja să lanseze comenzi pentru că văd un potenţial pentru a dezvolta o nouă linie de business care are legătură cu transportul local, pe măsură ce principala lor activitate, legată de transportul oamenilor pe distanţe lungi, este supusă la presiuni din cauza emisiilor de CO2 şi a pandemiei de Covid-19.

“Credem că acesta este începutul următoarei evoluţii a mobilităţii aeriene urbane. Acesta este probabil la fel de important ca era avioanelor cu reacţie”, spune Domhnal Slattery, director general la compania de leasing de avioane Avolon Holdings Ltd., care a decis să investească 15 milioane de dolari în Vertical Aerospace.

Taxiurile zburătoare sunt concepute pentru a transporta doar câţiva pasageri, fiind comparabile cu un elicopter electric. Însă sunt mai silenţioase, mai agile şi nu emit CO2, pentru că utilizează mai multe motoare electrice. Aceste avioane sunt concepute pentru a face curse pe distanţe scurte, pe o distanţă de 100 de mile (160 de kilometri) şi ar putea să îi transporte pe cei care vor să facă rapid naveta până la aeroport sau pentru o ieşire la sfârşit de weekend.


 
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo