Vrei să mergi la mare în Bulgaria? Iată cele mai izolate și mai puțin aglomerate plaje

04 Iun. 2021, 06:10
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
04 Iun. 2021, 06:10 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Călătoriile în Bulgaria sunt permise dacă prezinți certificatul de vaccinare sau un test negativ la COVID-19. Una dintre destinațiile pe care le aleg moldovenii pentru odihnă este și Bulgaria. În contextul pandemiei, cu siguranță, majoritatea vor căuta plaje mai puțin aglomerate pentru a se odihni în siguranță. Iată cinci plaje pe care le poți alege.

1. Tyulenovo

Tiulenovo este un sat în partea de nord-est a Bulgariei, pe malul Mării Negre. În apropierea localității se află un complex megalitic numit „Mănăstirile din piatră“.

Stâncile din Tiulenovo sunt un loc popular pentru sărituri pe mare, scufundări, alpinism și caiac. Așa-numitul Arch este o formațiune naturală de roci, asemănătoare cu fereastra de azur malteză prăbușită, unde ședințele foto de nuntă au loc adesea vara.

Plaja din Tiulenovo este diferită față de ceea ce noi cunoaștem, rocile fiind aici principalul obiectiv turistic. De asemenea sunt și alte obiective turistice pe care le puteți vizita. O noapte în hotelul Tyulenovo începe de la 45 de euro.

2. Kara Dere

Karadere este una zonele neexplorate ale Bulgariei. Este o plajă sălbatică pe coasta bulgară a Mării Negre. Aici la sigur veți avea parte de o odihnă liniștită. De asemenea, Kara Dere este considerată a fi și cea mai frumoasă plajă din Bulgaria.  Plaja poate fi accesată doar de-a lungul unui drum neasfaltat, deoarece nu există infrastructură în regiune.

3. Lipite

Plaja Lipite este situată într-un mic golf, în apropiere de satul Sinemorets. Lipite este înconjurată de dealuri și păduri și este un loc mai puțin aglomerat. Plaja este relativ mică, cu un nisip curat, ușor auriu. Apa mării este curată, iar fundul mării este înclinat și superficial, fără înclinații făcându-l potrivit pentru copii. Aici lipsesc barurile și restaurantele, cele mai apropiate se găsesc la 1,5 km distanță de plajă.

4. Irakli

Întreaga coastă de pe site este renumită pentru natura sa virgină. Există specii de floră unice, care sunt listate în Cartea Roșie a Bulgariei și sunt protejate de Legea biodiversității. Vizitatorii plajei sun în special tineri care adoră natura. De asemenea, plaja este potrivită și pentru nudiști.

5. Bolata

Plaja Bolata se află în partea de nord a coastei bulgare a Mării Negre, zonă cunoscută pentru destinațiile izolate.  Plaja în sine este cunoscută pentru apa sa turcoaz și stâncile roșii care se înalță în jurul ei.

 

 

Realitatea Live

27 Sept. 2021, 17:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
27 Sept. 2021, 17:24 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Fondatorul Microsoft, Bill Gates, investește 50 de milioane de dolari într-un un start-up care dezvoltă roboți care cultivă plante într-un mod sustenabil. De asemenea, omul de afaceri deține o suprafață considerabilă de terenuri agricole, ceea ce demonstrează încă o dată interesul lui pentru acest domeniu.

Astfel, Start-up-ul Iron Ox din Silicon Valley a atras o finanțare de 50 milioane dolari de la fondul de investiții Breakthrough Energy, deținut de Bill Gates.

Compania construiește roboți care pot cultiva plante cu ajutorul unui sistem hidroponic. Acest sistem presupune ca rădăcinile plantelor să fie scufundate într-o soluție nutritivă pe bază de apă și nutrienți sau plante într-un mediu poros, care reține soluția nutritivă, permite oxigenarea rădăcinilor și oferă suport de creștere plantelor, scrie WallStreet.

Roboții au senzori care permit măsurarea nitrogenului și aciditatea solului pentru a cultiva plante sănătoase. Prin această tehnologie dezvoltată de start-up se vor pute crește plante precum căpșune, busuioc thailandez, roșii, coriandru și pătrunjel.

Iron Ox are în grijă o fermă în nordul Californiei, iar începând cu acest an start-up-ul a început construcția unei noi ferme în Lockhart, Texas.

Recent, Bill Gates a reușit să strângă un miliard dolari pentru a dezvolta energie verde și regenerabilă pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice și a poluării.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală