Vrei să mergi la mare în Bulgaria? Iată cele mai izolate și mai puțin aglomerate plaje

04 Iun. 2021, 06:10
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
04 Iun. 2021, 06:10 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Călătoriile în Bulgaria sunt permise dacă prezinți certificatul de vaccinare sau un test negativ la COVID-19. Una dintre destinațiile pe care le aleg moldovenii pentru odihnă este și Bulgaria. În contextul pandemiei, cu siguranță, majoritatea vor căuta plaje mai puțin aglomerate pentru a se odihni în siguranță. Iată cinci plaje pe care le poți alege.

1. Tyulenovo

Tiulenovo este un sat în partea de nord-est a Bulgariei, pe malul Mării Negre. În apropierea localității se află un complex megalitic numit „Mănăstirile din piatră“.

Stâncile din Tiulenovo sunt un loc popular pentru sărituri pe mare, scufundări, alpinism și caiac. Așa-numitul Arch este o formațiune naturală de roci, asemănătoare cu fereastra de azur malteză prăbușită, unde ședințele foto de nuntă au loc adesea vara.

Plaja din Tiulenovo este diferită față de ceea ce noi cunoaștem, rocile fiind aici principalul obiectiv turistic. De asemenea sunt și alte obiective turistice pe care le puteți vizita. O noapte în hotelul Tyulenovo începe de la 45 de euro.

2. Kara Dere

Karadere este una zonele neexplorate ale Bulgariei. Este o plajă sălbatică pe coasta bulgară a Mării Negre. Aici la sigur veți avea parte de o odihnă liniștită. De asemenea, Kara Dere este considerată a fi și cea mai frumoasă plajă din Bulgaria.  Plaja poate fi accesată doar de-a lungul unui drum neasfaltat, deoarece nu există infrastructură în regiune.

3. Lipite

Plaja Lipite este situată într-un mic golf, în apropiere de satul Sinemorets. Lipite este înconjurată de dealuri și păduri și este un loc mai puțin aglomerat. Plaja este relativ mică, cu un nisip curat, ușor auriu. Apa mării este curată, iar fundul mării este înclinat și superficial, fără înclinații făcându-l potrivit pentru copii. Aici lipsesc barurile și restaurantele, cele mai apropiate se găsesc la 1,5 km distanță de plajă.

4. Irakli

Întreaga coastă de pe site este renumită pentru natura sa virgină. Există specii de floră unice, care sunt listate în Cartea Roșie a Bulgariei și sunt protejate de Legea biodiversității. Vizitatorii plajei sun în special tineri care adoră natura. De asemenea, plaja este potrivită și pentru nudiști.

5. Bolata

Plaja Bolata se află în partea de nord a coastei bulgare a Mării Negre, zonă cunoscută pentru destinațiile izolate.  Plaja în sine este cunoscută pentru apa sa turcoaz și stâncile roșii care se înalță în jurul ei.

 

 

Realitatea Live

01 Iul. 2022, 14:49
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Iul. 2022, 14:49 // Actual //  Lupu Eduard

Lucrările de reparaţii la linia de cale ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi, care este nefuncţională de 22 de ani şi care va facilita traficul de mărfuri la graniţa cu Republica Moldova, sunt terminate în proporţie de 80%. Oficiali din cadrul CFR anunţă că efectivele care lucrează la reabilitarea tronsonului, în regie proprie, au fost crescute de la 70 la 100 de persoane.

În Portul Galaţi, feroviarii continuă lucrările de reparaţii, în regie proprie, pentru redeschiderea liniei de cale ferată 706 J Galaţi Largă Ana – Galaţi Bazin – Galaţi Mărfuri – Port Docuri – Siloz, în lungime totală de 4,7 kilometri, dintre care 3,58 kilometri linie cu ecartament larg.

 „În ultimii 22 de ani, pe linia de cale ferată 706 J Cale Largă – Galaţi Largă Ana – Galaţi Bazin – Galaţi Mărfuri – Port Docuri – Siloz nu a mai circulat niciun tren de marfă dinspre sau înspre Republica Moldova. Volumul traficului de mărfuri, prin punctul feroviar de frontieră din Portul Galaţi, a intrat pe un trend descendent încă din perioada 1990-2000, când pe această linie au mai circulat, doar ocazional, trenuri de marfă dinspre/către Republica Moldova sau Ucraina. Redeschiderea acestei linii, în lungime totală de 4,7 kilometri, va avea un impact economic important, atât prin creşterea traficului de marfă pe teritoriul României, dar şi a volumului de cereale, care vor intra direct în Portul Galaţi, pe la graniţa cu Republica Moldova”, anunţă, joi, CFR Infrastructură.

Lucrările din Portul Galaţi sunt executate de Sucursala Regională de Căi Ferate Galaţi, în regie proprie, pe două şantiere: linia de cale ferată  Ana – Galaţi Bazin – Galaţi Mărfuri – Port Docuri (3,58 kilometri) – ecartament larg şi linia CF Galaţi Mărfuri – Port Docuri – Siloz (1,16 kilometri) – ecartament normal.

„Începând cu data de 20 (iunie – n.r.) am avut, în medie, 70 de oameni pe lucrare, iar în această dată pentru grăbirea execuţiei acestei lucrări suntem cu un efectiv de 100 de persoane. La acest moment, noi am reparat în proporţie de 80% această linie de cale ferată. Se execută lucrări de înlocuire traverse, înlocuire materiale mărunt de prindere. De asemenea, mai avem dispersate încă două echipe de lucru care desfăşoară buraj tehnologic şi într-un alt punct de lucru înlocuire traverse material mărunt şi burajul tehnologic specific”, a declarat, joi, Viorica Grecu, şef Divizie Tehnică în cadrul CFR.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu spunea, miercuri, într-o postare pe Facebook, că reparaţiile la linia de cale ferată cu ecartament larg din Portul Galaţi sunt în plină desfăşurare, iar redeschiderea acestei linii de cale ferată va permite transportul mai eficient al cerealelor din Ucrainia, via Republica Moldova, în Portul Galaţi.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău