(FOTO) Deosebite și colorate. Cele mai spectaculaose grădini din lume

04 Iun. 2021, 05:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
04 Iun. 2021, 05:40 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Probabil că ai și tu o grădină acasă pe care o consideri formidabilă sau ai văzut grădini care te-au cucerit, fie că este vorba de curtea vecinului, cea a bunicii sau a mamei. Iată câteva grădini care se află la mii de kilometri, dar pe care merită să le vizitezi cel puțin o dată în viață. De asemenea te poți inspira de aici pentru a crea un decor unic pentru grădina ta. Unele dintre aceste grădini se întind pe mii de hectare, aici sefac o mulțime de poze care devin virale pe internet.

Pentru a fi îngrite sunt necesari sute de oameni, sute de peisagişti, arhitecţi, botanişti şi îngrijitori. Pentru un astfel de spectacol sunt necesare plante, arhitectură, lumini, toate într-o îmbinare perfectă.

1. Singapore’s Gardens by the Bay

Grădina pare desprinsă din celebrul film „Avatar“. Este vorba de un parc imens format din de grădini, structuri metalice şi clădiri, considerat cel mai frumos loc din Singapore. Se întinde pe 101 hectare, pe care sunt plantate 217.000 de plante, din 800 de specii diferite.

2. Parcul celebrului castel Vesailles

Grădina a fost construită la ordinul regelui Ludovic al XIV-le. La fel ca și anterior grădina este îngrijită la cel mai înalt nivel și reflectă opulenţa fostului rege al Franţei.

3. Grădina de nuferi din Giverny

Această grădină a fost preferata lui Claude Monet, pictorul a imortalizat grădina într-o pictură celebră. Ea rămâne a fi și astăzi la fel de impresionantă.

4. Shinjuku Gyoen din Tokyo

Grădina cuprinde peste 1000 de pomi, iar cei predominanți sunt copacii de cireși.

5. Bodnant Garden

6. Parcul Keukenhof din Olanda 

 

Realitatea Live18 Iun. 2021, 18:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
18 Iun. 2021, 18:35 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Organismele de reglementare a concurenţei din Uniunea Europeană urmează să ia în vizor, din nou, motorul de căutare online Google prin lansarea unei investigaţii asupra practicilor sale de publicitate digitală. Potrivit surselor ancheta va fi lansată până la finele anului.

Ancheta lansată de Comisia Europene ar putea reprezenta o ameninţare pentru Google, care anul trecut a realizat venituri de 137 miliarde de dolari de pe urma publicităţii digitale, mai mult decât orice altă companie din lume, scrie Agerpres.

YouTube şi Gmail, au fost responsabile pentru cea mai mare parte din vânzările şi profiturile realizate de Google. Aproximativ 16% din veniturile companiei au venit de pe urma Google network business, în cadrul căreia alte companii media utilizează tehnologia Google pentru a vinde publicitate pe site-urile lor web şi aplicaţiile lor.

Conform unui chestionat trimis rivalilor Google şi terţelor părţi la începutul acestui an, chestionar consultat de Reuters, executivul comunitar i-a întrebat dacă advertiserii au primit reduceri atunci când utilizează intermediarii Google, care permit agenţiilor de publicitate sau agenţiilor media să cumpere publicitate de la mai multe surse.

În ultimul deceniu, Comisia Europeană a acordat amenzi în valoare totală de 8,25 miliarde de euro celui mai popular motor de căutare online din lume pentru că acesta şi-a blocat rivalii în ceea ce priveşte cumpărăturile online, smartphone-urile Android şi publicitatea online.