(FOTO) Deosebite și colorate. Cele mai spectaculaose grădini din lume

04 Iun. 2021, 05:40
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
04 Iun. 2021, 05:40 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Probabil că ai și tu o grădină acasă pe care o consideri formidabilă sau ai văzut grădini care te-au cucerit, fie că este vorba de curtea vecinului, cea a bunicii sau a mamei. Iată câteva grădini care se află la mii de kilometri, dar pe care merită să le vizitezi cel puțin o dată în viață. De asemenea te poți inspira de aici pentru a crea un decor unic pentru grădina ta. Unele dintre aceste grădini se întind pe mii de hectare, aici sefac o mulțime de poze care devin virale pe internet.

Pentru a fi îngrite sunt necesari sute de oameni, sute de peisagişti, arhitecţi, botanişti şi îngrijitori. Pentru un astfel de spectacol sunt necesare plante, arhitectură, lumini, toate într-o îmbinare perfectă.

1. Singapore’s Gardens by the Bay

Grădina pare desprinsă din celebrul film „Avatar“. Este vorba de un parc imens format din de grădini, structuri metalice şi clădiri, considerat cel mai frumos loc din Singapore. Se întinde pe 101 hectare, pe care sunt plantate 217.000 de plante, din 800 de specii diferite.

2. Parcul celebrului castel Vesailles

Grădina a fost construită la ordinul regelui Ludovic al XIV-le. La fel ca și anterior grădina este îngrijită la cel mai înalt nivel și reflectă opulenţa fostului rege al Franţei.

3. Grădina de nuferi din Giverny

Această grădină a fost preferata lui Claude Monet, pictorul a imortalizat grădina într-o pictură celebră. Ea rămâne a fi și astăzi la fel de impresionantă.

4. Shinjuku Gyoen din Tokyo

Grădina cuprinde peste 1000 de pomi, iar cei predominanți sunt copacii de cireși.

5. Bodnant Garden

6. Parcul Keukenhof din Olanda 

 

Realitatea Live

26 Sept. 2021, 10:16
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Sept. 2021, 10:16 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Piața artei nu înseamnă doar a vizita câteva expoziții, de a vedea câteva tablouri sau sculpturi, ci este și un sector economic plin de oportunități de business.

WallStreet.ro a vorbit cu Ioana Ciocan, directoarea și inițiatoarea Art Safari, care organizează unele dintre cele mai importante expoziții și evenimente de artă de la noi. Astfel, s-a aflat că această industrie poate genera bani frumoși, dacă ești atent la unele aspecte, mai ales că în ultimii ani au apărut unele schimbări.

Potrivit directoarei Art Safari, în prezent, oamenii sunt mai conectați decât oricând la lumea artei, grație expansiunii social media și a mijloacelor de comunicare online.

Cumpărarea de artă online, din oricare colț al lumii, a devenit posibilă. Motivațiile cumpărării de artă pe timp de pandemie sunt de la pasiune până la investiții pe termen lung. Arta poate reprezenta o afacere de succes. O afacere foarte bine structurată, care depinde de experiența, preferințele, gusturile celor implicați. Piața de artă e la fel ca oricare alta, dar are o particularitate – mizează pe opere, pe lucrări de artă. Finalitatea este aceeași: profitul”, a explicat Ioana Ciocan pentru WallStreet.ro.

Directoarea Art Safari a mai spus că arta poate fi profitabilă chiar și într-o țară precum România, dar trebuie să fii atent.

Arta poate fi un business foarte bun, dacă îți alegi un consilier bun, spune Ioana Ciocan.

„Arta se cumpără în primul rând cu inima. Colecționarii creează legături imediate cu o operă. Investiția în artă poate fi extrem de profitabilă în România, mai ales dacă știi ce și cum să alegi de aceea este bine să fii informat, să apelezi la un consultat de artă. Să vizitezi cât mai multe expoziții, muzee.

Așadar, dacă ai bani să investești în artă trebuie să:

  • cunoști preferințele, gusturile celor implicați într-o tranzacție;
  • să fii informat în legătură cu operele de artă, cu numele artiștilor vandabili și populari;
  • să vizitezi cât mai multe expoziții și muzee;
  • nu în ultimul rând, să-ți găsești și un consultat de artă.

Orice este de vânzare, iar cumpărătorii se găsesc în toate categoriile

Ioana Ciocan spune că în artă orice este de vânzare, operele de artă putând lua multe forme, iar prețurile variază în funcție de renumele artistului.

E vandabil orice își dorește clientul. Poate fi grafică, sculptură, tablouri. Cel mai scump tablou vândut vreodată în România la o licitație este tabloul «Țărăncuță cu basma albă» al lui Nicolae Grigorescu. Suma? 340.000 de euro.

Opera a fost expusă și la Aeroportul Internațional Henri Coandă în cadrul Art Safari Aeroport Museum. O lucrare record ca aceasta reprezintă o investiție sigură, ea se vinde oricând la licitație în România sau în străinătate”, ne-a mai spus Ioana Ciocan.

Potrivit Ioanei Ciocan, clienții sunt din diferite domenii.

„Clienții de artă și investitorii provin din toate categoriile: de la studenți care sunt îndrăgostiți de artă până la bănci, iar sumele investite variază de la 100 euro până la 1 milion de euro sau recordul mondial Salvator Mundi DaVinci 450 milioane de euro”, a mai spus inițiatoarea Art Safari.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală