(VIDEO) BNM împlinește 30 de ani de activitate! Mesajul de felicitare al guvernatorului BNM, Octavian Armașu

04 Iun. 2021, 09:39
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
04 Iun. 2021, 09:39 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Astăzi, 4 iunie 2021, Banca Națională a Moldovei (BNM) împlinește 30 de ani de fondare. În acest context, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu a venit cu un mesaj de felicitare. De asemenea, astăzi este sărbătorită și Ziua lucrătorului bancar, cu ocazia căreia guvernatorul a ținut să-l felicite.

Guvernatorul a menționat că în pofida pandemiei și a crizei economice, sistemul bancar din Republica Moldova este unul viabil, stabil și adaptat la standartele internaționale ce oferă servicii de calitate. De asemenea, a menționat că cea mai mare provocare a momentului este de a apăra reformele pe care le-au implementat.

În pofida contextului actual dificil, pe fondul pandemiei și al crizei economice asociate, avem un sistem bancar viabil și stabil, armonizat cu standardele internaționale, cu o arhitectură financiară adecvată, cu servicii și produse bancare calitative.

Octavian Armașu a vorbit și despre etapele mai dificile prin care a trecut Banca Națională și pe care le-a depășit cu brio datorită muncii și profesionalismului de care au dat dovadă angajații.

Anul acesta marcăm 30 de ani de la înființarea Băncii Naționale, care a pus bazele sistemului bancar din Republica Moldova. În acest răstimp, sistemul bancar a fost supus multor teste, am acumulat cunoștințe, experiență, am învățat și unele lecții extrem de grele, și am certitudinea că vom continua calea reformelor cu tenacitate și responsabilitate, construind un sistem bancar puternic, transparent și competitiv la nivel global.

În spatele tuturor realizărilor din sectorul bancar stă munca de zi cu zi a  fiecăruia dintre dumneavoastră, cu profundă implicare profesională și orele dedicate acesteia mult peste program. Stă competența dumneavoastră pe care o îmbunătățiți prin studiu permanent aliniat la standardele internaționale și străduința de a fi alături de cetățeni în incluziunea financiară.

Într-un final guvernatorul a mulțumit lucrătorilor bancari și le-a tranmis urări de bine și sănătate. Mesajul integral poate fi urmărit în video-ul anexat.

Cu un mesaj de felicitare pentru Banca Nașională a Moldovei și pentru lucrătorii bancari au venit și Mircea SnEgur – primul președinte al Republicii Moldova, Leonid Talmaci – primul guvernator al BNM, precum și ex-prim-viceguvernatorul BNM, membru al Consiliului de Supraveghere al BNM, Dumitru Ursu.


Realitatea Live

22 Sept. 2021, 22:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
22 Sept. 2021, 22:16 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Igor Dodon a anunțat că candidatul PSRM la funcția de primar al municipiului Bălți este Alexandr Nesterovschi. Despre aceasta a anunțat liderul socialiștilor la Publika TV.

De asemenea, Igor Dodon a menționat că acest subiect încă se discută cu PCRM.

“Organizația noastră locală din Bălți l-a propus pe Alexandr Nesterovschi. Nu a fost luată o decizie finală, trebuie să decidem împreună cu comuniștii. Sperăm că vom merge în bloc. Cred că la început de octombrie va fi o decizie finală”, a declarat Dodon.

Alegerile pentru funcția de primar al municipiului Bălți vor avea loc în data de 21 noiembrie. Funcția de primar al municipiului s-a eliberat după ce Renato Usatîi a demisionat.

 

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală