Vrei să ştii care este cea mai bună perioadă ca să rezervi un zbor mai ieftin? Trebuie să ţii cont de anumite date

04 Dec. 2022, 12:23
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
04 Dec. 2022, 12:23 // Actual //  Lupu Eduard

În general, biletele de avion nu se ieftinesc odată cu data plecării, ci sunt mai ieftine cu între patru luni şi trei săptămâni înainte de programarea zborului, scrie platforma Investopedia.

Iar potrivit travelandleasure.com, cea mai bună perioadă de rezervare a unui bilet de avion este cu 64 de zile înaintea zborului – aceasta este însă doar o medie.  Există totuşi şi câţiva factori care pot influenţa şi preţul unui zbor rezervat din timp cum ar fi, de exemplu, schimbările sezoniere şi sărbătorile. Ziua săptămânii în care alegeţi să vă rezervaţi zborul nu ar influenţa preţul, acesta fiind un mit, potrivit aceleiaşi surse.

Într-o analiză mai extinsă, ravelandleasure.com a identificat şase  perioade diferite de booking, numărul de zile în avans, precum şi câteva aspecte de care să ţineţi cont.

Prima alegere – cu 203 până la 315 de zile în avans – aşteptaţi-vă să plătiţi cu circa 50 de dolari mai mult decât aţi aştepta cel mai bun tarif; probabil însă că veţi avea opţiuni mai bune pentru itinerar şi aşezare).

O opţiune liniştitoare – între 116 şi 202 de zile – biletele costă cu aproximativ 20 de dolari mai mult decât dacă aţi aştepta cel mai bun tarif.

Perioada ideală de booking – între 21 şi 115 de zile în avans – pare a fi perioada ideală pentru a căuta chilipiruri; este perioada în care găsiţi cele mai mici tarife.

Perioada de forţat norocul – între 14 şi 20 de zile în avans – tarifele cresc de obicei, pe măsură ce locurile cele mai bune  vândute sau căutate, dar s-ar putea să aveţi noroc şi să găsiţi câteva tarife bune.

Joaca cu focul – preţul biletelor este, în medie, cu 135 de dolari mai ieftin decât dacă aţi fi aşteptat până în ultimul moment să le cumpăraţi, dar totuşi, nu este o perioadă ideală. Zborurile şi locul sunt limitate în această perioadă.

Ultima încercare – între 0 şi 6 zile -încercaţi să evitaţi zborurile în această perioadă, dacă nu se iveşte vreo urgenţă. Va trebui să plătiţi, în medie, cu 220 de dolari mai mult decât dacă aţi fi rezervat în perioada ideală.

Aceste recomandări sunt date luând în calcul şi influenţele sezoniere:

Toamna: s-ar putea să aşteptaţi mai mult decât de obicei – cea mai bună perioadă de rezervare este cu 89 de zile înainte de zbor – excepţie face însă Ziua Recunoştinţei în SUA; pentru care ar trebui să faceţi rezervările mai devreme.

Iarna: Este scump să călătoreşti în general în perioada sărbătorilor, dar, altfel, iarna este o perioadă destul de bună pentru călătorii. Este ideal să vă rezervaţi însă biletele cu 94 de zile în avans.

Primăvara: Mai mulţi oameni călătoresc pentru diverse vacanţe în perioada primăverii, de aceea este recomandat să vă planificaţi această călătorie cu 84 de zile în avans.

Vara: este cel mai popular sezon pentru călătorii, iar CheapAir.recomandă, cel puţin pasagerilor din Statele Unite, să îşi cumpere aceste bilete de zbor cu 67 de zile în avans.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

16 Apr. 2024, 15:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Apr. 2024, 15:56 // Actual //  Lupu Eduard

Preţul aurului a continuat să se situeze aproape de maximele record la câteva zile după ce tensiunile din Orientul Mijlociu au explodat, sporind interesul investitorilor pentru activele sigure, scrie CNBC.

Preţul aurului a înregistrat recent o nouă creştere record ajungând până la la 2.383 de dolari pe uncie (28 de grame), iar analişti sunt de părere că mai este loc de creştere, în cele mai optimiste scenarii ajungând la 3.000 de dolari.

„Raliul recent al aurului a fost impulsionat de tensiunea geopolitică şi coincide cu niveluri record ale indicilor de acţiuni”, subliniază gigantul american Citibank într-un raport.
Cererea pentru activul de refugiu a crescut pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu, după ce Iranul a lansat peste 300 de drone şi rachete direct asupra Israelului – majoritatea fiind interceptate, datorită sistemului de apărare antiaeriană Iron Dome.
Observatorii pieţei monitorizează îndeaproape o potenţială ripostă din partea statului evreu, care a promis să „ceară un preţ” din partea Iranului.

O ripostă semnificativă ar putea duce la un conflict mai amplu, ceea ce ar declanşa, în consecinţă, noi investiţii în aur, precum şi o revenire a preţului petrolului şi o întărire a dolarului american, a declarat Bartosz Sawicki, analist de piaţă la firma de servicii financiare Conotoxia fintech.

Aurul, care îşi păstrează valoarea de investiţie ce oferă acoperire împotriva inflaţiei, tinde să aibă performanţe bune în perioadele de incertitudine economică, când investitorii se îndepărtează de activele mai riscante, cum ar fi acţiunile.

Preţul lingourilor a atins vinerea trecută un maxim istoric de 2.448,80 dolari pe uncie în cursul zilei.

Preţul aurlui a fost în plină ascensiune de la începutul anului, urcând cu peste 15% de la începutul anului până în prezent, pe fondul unui cocktail de factori, printre care se numără o explozie a băncilor centrale la nivel mondial, tensiunile geopolitice şi aşteptările privind reducerea ratelor de către Rezerva Federală a SUA.

Preţul aurului are, de obicei, o relaţie inversă cu ratele dobânzilor. Pe măsură ce ratele dobânzilor scad, aurul devine mai atractiv în comparaţie cu activele cu venit fix, cum ar fi obligaţiunile, care ar aduce randamente mai slabe.

Inflaţia peste aşteptări din martie a împins înapoi aşteptările pieţei privind o reducere a ratelor până în septembrie, iar acum se aşteaptă la două reduceri de rate în loc de trei.

Săptămâna trecută, Goldman Sachs a vorbit despre piaţa aurului ca fiind înr-un „bull market de nezdruncinat” şi şi-a revizuit în creştere ţinta de preţ pentru metalul galben de la 2.300 de dolari pe uncie la 2.700 de dolari până la sfârşitul anului.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău