William Shatner va zbura în spațiu în această lună. Va călători cu capsula miliardarului Jeff Bezos

04 Oct. 2021, 18:22
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
04 Oct. 2021, 18:22 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Știința-ficțiune va deveni în curând realitate, întrucât William Shatner va ajunge în cosmos cu echipaj Blue Origin al lui Jeff Bezos. Acesta va fi cel de-al doilea zbor în scop turistic lansat de Blue Origin, după ce în spațiu a ajuns chiar fondatorul companiei, Jeff Bezos împreună cu alți 3 pasageri.

Compania intenționează să-l piloteze pe actorul canadian, care l-a interpretat pe căpitanul Kirk în  „Star Trek”, ca unul dintre pasagerii rachetei New Shepard a companiei, scrie CNBC.

Lansarea este planificată pentru 12 octombrie. Vicepreședintele misiunii și operațiunilor de zbor al Blue Origin, Audrey Powers, se alătură zborului, echipajul celor patru fiind completat de membrii anunțați anterior, cofondatorul Planet Labs, Chris Boshuizen și cofondatorul Medidata, Glen de Vries.

Blue Origin va găzdui o transmisie online a misiunii, numită NS-18, cu acoperire stabilită pentru a începe la 8 dimineața ET pe 12 octombrie.

Călătoria lui Shatner ar fi al doilea zbor spațial uman pentru racheta de turism și cercetare Blue Origin New Shepard, care a lansat cu succes Bezos în spațiu în echipajul inaugural de patru membri în luna iulie.

La 90 de ani, Shatner va deveni cea mai în vârstă persoană care zboară în spațiu, învingând pionierul aerospațial Wally Funk – care, la 82 de ani, a zburat la prima lansare a Blue Origin.

O călătorie pe New Shepard de la Blue Origin durează aproximativ 10 minute de la decolare până la aterizare. Racheta reutilizabilă transportă capsula peste granița SUA a spațiului la 80 de kilometri (aproximativ 50 de mile) altitudine, cu nava spațială și echipajul plutind în microgravitate timp de câteva minute înainte de a reveni la uscat sub un set de parașute.

Bezos a declarat după propriul său zbor spațial că compania a vândut bilete în valoare de aproape 100 de milioane de dolari viitorilor pasageri. El a menționat, de asemenea, că Blue Origin intenționează să piloteze trei misiuni cu echipaj în 2021, zborul spațial al lui Shatner reprezentând a doua dintre aceste trei.

Anunțul companiei de a lansa următorul zbor spațial cu echipaj vine în timp ce Administrația Federală a Aviației analizează problemele de siguranță ridicate de angajații actuali și foști într-un eseu publicat săptămâna trecută.

Realitatea Live

02 Dec. 2022, 11:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Dec. 2022, 11:20 // Actual //  Lupu Eduard

Casa de pariuri 1xbet, cu legături strânse cu Rusia, ar putea intra forțat în faliment, în Curaçao, jurisdicția offshore în care este înregistrată. Procedura urmează să fie inițiată la solicitarea Procurorului General al acestei țări insulare din Caraibe, afiliată Regatului Țărilor de Jos.

În acest mod, Curaçao intenționează să își spele imaginea de hub offshore pentru jocuri de noroc, în contextul scandalurilor în care este implicată casa de pariuri cu rădăcini rusești, scrie portalul iGamingNext.

De mai mulți ani, 1xBet și compania sa mamă, 1XCorp, cu sediul central în Cipru, operează în baza licenței Curaçao e-Gaming (CEG), emisă de statul insular din Caraibe.

Procedura de insolvabilitate a 1XCorp a fost inițiată în noiembrie 2021 într-o instanță din Curaçao. Cazul a fost înaintat în august 2021 de către Fundația pentru reprezentarea victimelor jocurilor de noroc online (SBGOK), o organizație care reprezintă jucătorii care susțin că au fost înșelați de operatorii licențiați în Curaçao. Grupul care a depus plângerea susține că 1XCorp, compania mamă a 1xBet, a refuzat să plătească câștigurile clienților și că datorează taxe neplătite în Curaçao.

Deși instanța s-a pronunțat inițial în favoarea SGBOK și a declarat falimentul 1XCorp, compania a contestat cu succes decizia și a obținut anularea acesteia. SGBOK a mers cu recurs în instanță și a avut câștig de cauză, dar a urmat un nou recurs. În data de 25 noiembrie, Procurorul general din Curaçao a recomandat oficial Curții Supreme de Justiție să susțină falimentul 1xBet. Iar presa locală scrie că, de regulă, Curtea ține cont de recomdnările Procuraturii Generale.

Autorii articolului relatează că suita controverselor legate de 1xBet are o istorie lungă. Aici ei amintesc despre cel mai recent caz, când casa de pariuri a fost acuzată de colectarea datelor personale ale ucrainenilor, în condițiile războiului cu Rusia și despre retragerea licenței de către autoritățile de la Kiev.

Un alt scandal scos în evidență ține de practicile dubioase, folosite de această casă de pariuri în Marea Britanie, în perioada de până la 2019, relatate de  The Sunday Times.

Potrivit publicației britanice, Cluburile de fotbal Chelsea, Liverpool și Tottenham Hotspur s-au confruntat atunci cu acuzații de spălare a imaginii 1xBet, una dintre cele mai controversate firme de pariuri din lume, ale cărei operațiuni în Marea Britanie au fost suspendate.

1xBet a fost creată în 2007. În 2019, compania a sponsorizat Chelsea FC și Liverpool FC, până în momentul în care operațiunile sale au fost interzise în Marea Britanie, ca urmare a investigației de la Sunday Times.

Cu toate acestea, în august 2022, 1xBet a încheiat un acord de sponsorizare cu clubul de fotbal Paris Saint-Germain, devenind partenerul său oficial regional în Africa și Asia, în pofida trecutului controversat al casei de pariuri.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău