William Shatner va zbura în spațiu în această lună. Va călători cu capsula miliardarului Jeff Bezos

04 Oct. 2021, 18:22
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
04 Oct. 2021, 18:22 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Știința-ficțiune va deveni în curând realitate, întrucât William Shatner va ajunge în cosmos cu echipaj Blue Origin al lui Jeff Bezos. Acesta va fi cel de-al doilea zbor în scop turistic lansat de Blue Origin, după ce în spațiu a ajuns chiar fondatorul companiei, Jeff Bezos împreună cu alți 3 pasageri.

Compania intenționează să-l piloteze pe actorul canadian, care l-a interpretat pe căpitanul Kirk în  „Star Trek”, ca unul dintre pasagerii rachetei New Shepard a companiei, scrie CNBC.

Lansarea este planificată pentru 12 octombrie. Vicepreședintele misiunii și operațiunilor de zbor al Blue Origin, Audrey Powers, se alătură zborului, echipajul celor patru fiind completat de membrii anunțați anterior, cofondatorul Planet Labs, Chris Boshuizen și cofondatorul Medidata, Glen de Vries.

Blue Origin va găzdui o transmisie online a misiunii, numită NS-18, cu acoperire stabilită pentru a începe la 8 dimineața ET pe 12 octombrie.

Călătoria lui Shatner ar fi al doilea zbor spațial uman pentru racheta de turism și cercetare Blue Origin New Shepard, care a lansat cu succes Bezos în spațiu în echipajul inaugural de patru membri în luna iulie.

La 90 de ani, Shatner va deveni cea mai în vârstă persoană care zboară în spațiu, învingând pionierul aerospațial Wally Funk – care, la 82 de ani, a zburat la prima lansare a Blue Origin.

O călătorie pe New Shepard de la Blue Origin durează aproximativ 10 minute de la decolare până la aterizare. Racheta reutilizabilă transportă capsula peste granița SUA a spațiului la 80 de kilometri (aproximativ 50 de mile) altitudine, cu nava spațială și echipajul plutind în microgravitate timp de câteva minute înainte de a reveni la uscat sub un set de parașute.

Bezos a declarat după propriul său zbor spațial că compania a vândut bilete în valoare de aproape 100 de milioane de dolari viitorilor pasageri. El a menționat, de asemenea, că Blue Origin intenționează să piloteze trei misiuni cu echipaj în 2021, zborul spațial al lui Shatner reprezentând a doua dintre aceste trei.

Anunțul companiei de a lansa următorul zbor spațial cu echipaj vine în timp ce Administrația Federală a Aviației analizează problemele de siguranță ridicate de angajații actuali și foști într-un eseu publicat săptămâna trecută.

Realitatea Live

13 Aug. 2022, 19:22
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Aug. 2022, 19:22 // Actual //  Lupu Eduard

Kremlinul le propune agenților FSB salarii de opt ori mai mari decât în mod normal, dar majoritatea refuză să fie detașați în zonele ocupate de ruși în Ucraina. O situație asemănătoare se regăsește și în armata rusă, unde se caută voluntari din rândul civililor care nu au nicio pregătire militară.

În ciuda salariilor de opt ori mai mari decât în mod normal, agenții FSB ruși refuză, categoric, să fie detașați în zonele din Ucraina ocupate de Rusia.

Moscova are nevoie urgentă atât de agenți de informații regulate, cât și de agenți de informații militare pentru a-și impune dominația în cele două „republici populare” din estul Ucrainei, Donețk și Luhansk, dar și în regiunile Kherson, Zaporozhzhia și Harkov.

Pentru a evita astfel de detașări, agenții FSB obțin certificate medicale de la medici, ceea ce le permite să rămână în localitățile de origine.

O sursă din FSB a declarat că nu există niciun interes pentru o detașare în zonele ocupate de ruși în Ucraina. „Am sunat 200 de oameni [pensionari] și doar trei au spus că se vor gândi la asta. Asta în ciuda promisiunilor de plăți și beneficii uriașe”, a declarat sursa.

În ciuda salariului ce poate ajunge până la 5.000 de lire sterline pe lună, majoritatea agenților refuză oferta venită din partea Kremlinului. „Departamentele de personal îi cheamă în mod activ pe foștii angajați, chiar și pe cei concediați pe motive de discreditare”, se arată în raportorul Kremlinului.

Lipsa de loialitate față de Vladimir Putin din partea agenților de informații reflectă clar o reticență din partea lor de a fi transferați în teritoriile cucerite de ruși.

Unii dintre cei care au acceptat oferta venită de la Moscova susțin că sunt „epuizați”, după ce timp de jumătate de an au avut sarcini intensive, iar vacanțele lor au fost anulate în timpul războiului. De altfel, Kremlin a recrutat prizonieri neantrenați și civili, care au fost trimiși să lupte, pe front, împotriva armatei ucrainene, scrie mirror.co.uk.

La începutul lunii iulie, închisorile și companiile din Rusia au anunțat că recrutează voluntari care vreau să lupte în Ucraina. Deținuții care acceptă acest lucru pot beneficia de amnistii, dar și de bani în plus.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău