10 LEI// Anastasia Haraz, Floral Soul, despre afacerea cu plante, înverzirea spațiilor și dezvoltare continuă

12 Apr. 2023, 10:15
 // Categoria: Interviu // Autor:  MD Bani
12 Apr. 2023, 10:15 // Interviu //  MD Bani

Dacă vrei să ajungi într-un loc în care să fii înconjurat de plante, noi știm unde trebuie să mergi. Plimbându-te pe starada Mihail Kogălniceanu din Chișinău vei găsi acel loc minunat. Este vorba despre Floral Soul, orangeria fondată de Anastasia Haraz. În cadrul emisiunii 10 LEI am discutat cu Anastasia despre afacerea cu plante, înverzirea spațiilor și dezvoltarea continuă.

Fiind îndrăgostită de plante încă de mic copil, Anastasia a decis să lanseze o afacere verde. Compania a fost înregistrată în 2017, dar calea în lumea antreprenoriatului a început în 2019.

Floral Soul este mai mult decât o orangerie. Pe lângă comercializarea mai oferă și servicii de înreținere și reabilitatea a plantelor.

„Orangeria Floral Soul este a doua mea casă. Este spațiul unde , eu cred că, fiecare se va simți foarte bine odată ce îl va vizita pentru că este plin de plante. Acesta este și scopul nostru – să aducem starea de bine prin înverzirea spațiilor de interior. Suntem focusați pe proiecte de înverzire, pe mentenanța plantelor, adică avem grijă săptămânal de plantele pe care le amenajăm. Mai reabilităm plante, avem și o zonă dedicată acestui serviu, zona SPA pentru plante, îi spunem noi. Avem plante pentru orice gust, pentru orice tip de interior și condiții. Colaborăm cu meșterii autohtoni, facem ghivece, alte elemente decorative, organizăm workshopuri, masterclassuri, evenimente legate de plante și în general suntem îndrăgostiți de natură, plante și frumos”, a declarat Anastasia Haraz.

Anastasia este și adepta dezvoltării continue. Chiar dacă nu are studii în business și administrare sau botanică a reușit să crească o afacere cu pași mici, învățând zilnic lucruri noi atât despre afaceri cât și despre plante. Învățarea continuă este acel element care asigură succesul.

„Eu cred că trebuie să investim în educația noastră zi de zi. Nu există o limită că am ajuns la 30 sau 40 (n.r. – de ani) și gata, știu totul, nu mai am ce învăța. Noi personal, și echipa în care sunt am un țel ca să creștem permanent. Și da, investiția în educație trebuie să fie”, menționează Anastasia.

De asemena, dorința și perseverența, lucrul non-stop, oamenii cu aceleași valori sunt elemente fără de care nu ajungi la rezultatele dorite.

Pentru mai multe detalii, urmăriți interviu integral.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

09 Sept. 2024, 16:19
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
09 Sept. 2024, 16:19 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Potrivit celui mai recent studiu Deloitte, cele mai bogate familii din lume vor ajunge să controleze averi de 9.500 mii mld. dolari până în 2023, pe măsură ce firmele de wealth management ale miliardarilor se dezvoltă agresiv şi ajung să rivalizeze cu fondurile de investiţii, scrie Bloomberg.

Spre comparaţie, economii puternic dezvoltate din Europa precum Marea Britanie, Germania sau Franţa controlează împreună aproximativ 9 mii mld. dolari.

Conform raportului, această cifră ar reprezenta un salt de 73% faţă de suma actuală estimată la  5,5 mii mld. dolari controlată de şefii afacerilor de familie. Se preconizează că numărul firmelor de investiţii controlate de bogaţi va creşte cu o treime în aceeaşi perioadă, depăşind 10.000 de unităţi.

Firmele de wealth management îşi fac tot mai des loc în piaţă şi ajungă să influenţeze alte companii, fiind în unele cazuri responsabile de schimbarea unui CEO şi de noile direcţii pe care un business le adoptă.

Regulile mai permisive impuse acestor firme şi potenţialul ca comportamentul lor investiţional să aibă un impact toxic au fost pe deplin puse în evidenţă de implozia din 2021 a gigantului de investiţii Archegos Capital Management al lui Bill Hwang.

Firmele de wealth management ale bogaţilor intervievate în raportul Deloitte aveau în medie doar 15 angajaţi, gestionând active în valoare de 2 miliarde de dolari. Doar aproximativ o treime erau conduse de o persoană din afara familiei.

„Poate fi cu siguranţă riscant să gestionezi o avere atât de mare. Firmele de investiţii ale miliardarilor trebuie să fie foarte atente în privinţa persoanelor pe care le aduc în boardul companiei” declarat Rebecca Gooch, şef global al departamentului de analiză pentru Deloitte Private.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău