10 LEI// Anastasia Haraz, Floral Soul, despre afacerea cu plante, înverzirea spațiilor și dezvoltare continuă

12 Apr. 2023, 10:15
 // Categoria: Interviu // Autor:  MD Bani
12 Apr. 2023, 10:15 // Interviu //  MD Bani

Dacă vrei să ajungi într-un loc în care să fii înconjurat de plante, noi știm unde trebuie să mergi. Plimbându-te pe starada Mihail Kogălniceanu din Chișinău vei găsi acel loc minunat. Este vorba despre Floral Soul, orangeria fondată de Anastasia Haraz. În cadrul emisiunii 10 LEI am discutat cu Anastasia despre afacerea cu plante, înverzirea spațiilor și dezvoltarea continuă.

Fiind îndrăgostită de plante încă de mic copil, Anastasia a decis să lanseze o afacere verde. Compania a fost înregistrată în 2017, dar calea în lumea antreprenoriatului a început în 2019.

Floral Soul este mai mult decât o orangerie. Pe lângă comercializarea mai oferă și servicii de înreținere și reabilitatea a plantelor.

„Orangeria Floral Soul este a doua mea casă. Este spațiul unde , eu cred că, fiecare se va simți foarte bine odată ce îl va vizita pentru că este plin de plante. Acesta este și scopul nostru – să aducem starea de bine prin înverzirea spațiilor de interior. Suntem focusați pe proiecte de înverzire, pe mentenanța plantelor, adică avem grijă săptămânal de plantele pe care le amenajăm. Mai reabilităm plante, avem și o zonă dedicată acestui serviu, zona SPA pentru plante, îi spunem noi. Avem plante pentru orice gust, pentru orice tip de interior și condiții. Colaborăm cu meșterii autohtoni, facem ghivece, alte elemente decorative, organizăm workshopuri, masterclassuri, evenimente legate de plante și în general suntem îndrăgostiți de natură, plante și frumos”, a declarat Anastasia Haraz.

Anastasia este și adepta dezvoltării continue. Chiar dacă nu are studii în business și administrare sau botanică a reușit să crească o afacere cu pași mici, învățând zilnic lucruri noi atât despre afaceri cât și despre plante. Învățarea continuă este acel element care asigură succesul.

„Eu cred că trebuie să investim în educația noastră zi de zi. Nu există o limită că am ajuns la 30 sau 40 (n.r. – de ani) și gata, știu totul, nu mai am ce învăța. Noi personal, și echipa în care sunt am un țel ca să creștem permanent. Și da, investiția în educație trebuie să fie”, menționează Anastasia.

De asemena, dorința și perseverența, lucrul non-stop, oamenii cu aceleași valori sunt elemente fără de care nu ajungi la rezultatele dorite.

Pentru mai multe detalii, urmăriți interviu integral.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

24 Apr. 2024, 17:31
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Apr. 2024, 17:31 // Actual //  Lupu Eduard

Un proiect esențial pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, ce implică construirea unei linii electrice aeriene de 400 kV pentru interconectarea cu România, avansează cu sprijinul partenerilor externi. Comisia economie, buget și finanțe, împreună cu Comisia politică externă și integrare europeană, a examinat proiectul de ratificare a acordului de împrumut între Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare, pentru realizarea Proiectului „Interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România, faza II”.

Acordul de împrumut, în valoare de 30,8 milioane de euro, reprezentând 40% din bugetul total de 77 de milioane de euro al proiectului, va acoperi construcția liniei de 400 kV care va conecta localitățile Bălți și Suceava. Acest împrumut va avea o perioadă de rambursare de 18 ani, cu o perioadă de grație de 4 ani. Banca Europeană de Investiții va aloca încă 30,8 milioane de euro, prin realocarea unui cont de împrumut anterior, pentru implementarea primei faze a proiectului. În plus, Republica Moldova va primi un grant de 15,4 milioane de euro de la Uniunea Europeană, prin intermediul Platformei de Investiții de Vecinătate.

Proiectul nu doar va conecta rețelele electrice ale celor două țări, ci va include și reconstrucția stației electrice Bălți de 400 kV, precum și reabilitarea segmentelor de rețea electrică de transport din Republica Moldova. Aceste eforturi vor include înlocuirea elementelor de comutație și protecție, precum și a transformatoarelor electrice.

Această nouă interconexiune electrică reprezintă o etapă semnificativă în consolidarea legăturilor dintre Republica Moldova și România, având un impact pozitiv atât asupra securității energetice cât și asupra dezvoltării regionale și economice a ambelor țări.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău