10 LEI// Anastasia Haraz, Floral Soul, despre afacerea cu plante, înverzirea spațiilor și dezvoltare continuă

12 Apr. 2023, 10:15
 // Categoria: Interviu // Autor:  MD Bani
12 Apr. 2023, 10:15 // Interviu //  MD Bani

Dacă vrei să ajungi într-un loc în care să fii înconjurat de plante, noi știm unde trebuie să mergi. Plimbându-te pe starada Mihail Kogălniceanu din Chișinău vei găsi acel loc minunat. Este vorba despre Floral Soul, orangeria fondată de Anastasia Haraz. În cadrul emisiunii 10 LEI am discutat cu Anastasia despre afacerea cu plante, înverzirea spațiilor și dezvoltarea continuă.

Fiind îndrăgostită de plante încă de mic copil, Anastasia a decis să lanseze o afacere verde. Compania a fost înregistrată în 2017, dar calea în lumea antreprenoriatului a început în 2019.

Floral Soul este mai mult decât o orangerie. Pe lângă comercializarea mai oferă și servicii de înreținere și reabilitatea a plantelor.

„Orangeria Floral Soul este a doua mea casă. Este spațiul unde , eu cred că, fiecare se va simți foarte bine odată ce îl va vizita pentru că este plin de plante. Acesta este și scopul nostru – să aducem starea de bine prin înverzirea spațiilor de interior. Suntem focusați pe proiecte de înverzire, pe mentenanța plantelor, adică avem grijă săptămânal de plantele pe care le amenajăm. Mai reabilităm plante, avem și o zonă dedicată acestui serviu, zona SPA pentru plante, îi spunem noi. Avem plante pentru orice gust, pentru orice tip de interior și condiții. Colaborăm cu meșterii autohtoni, facem ghivece, alte elemente decorative, organizăm workshopuri, masterclassuri, evenimente legate de plante și în general suntem îndrăgostiți de natură, plante și frumos”, a declarat Anastasia Haraz.

Anastasia este și adepta dezvoltării continue. Chiar dacă nu are studii în business și administrare sau botanică a reușit să crească o afacere cu pași mici, învățând zilnic lucruri noi atât despre afaceri cât și despre plante. Învățarea continuă este acel element care asigură succesul.

„Eu cred că trebuie să investim în educația noastră zi de zi. Nu există o limită că am ajuns la 30 sau 40 (n.r. – de ani) și gata, știu totul, nu mai am ce învăța. Noi personal, și echipa în care sunt am un țel ca să creștem permanent. Și da, investiția în educație trebuie să fie”, menționează Anastasia.

De asemena, dorința și perseverența, lucrul non-stop, oamenii cu aceleași valori sunt elemente fără de care nu ajungi la rezultatele dorite.

Pentru mai multe detalii, urmăriți interviu integral.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

23 Mai 2024, 15:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Mai 2024, 15:36 // Actual //  Lupu Eduard

Moldova se clasează pe locul nouă în lume în rândul țărilor cu cel mai ieftin internet fix, potrivit unui nou raport global. Utilizatorii din Moldova plătesc în medie 9,19 USD pe lună pentru serviciile de internet, o sumă considerabil mai mică decât în multe alte țări, arată datele cable.uk.

Deși costul internetului în Moldova este mai mare decât în Ucraina (7,35 USD) și România (8,6 USD), este totuși mai mic decât în Bulgaria (10,47 USD) și Turcia (10,95 USD).

Topul țărilor cu cel mai scump internet fix:
– Insulele Solomon: 457,84 USD pe lună
– Burundi: 304,57 USD
– Insulele Turks și Caicos: 212 USD
– Insulele Virgine Britanice: 189 USD
– Bermude: 185 USD

Aceste prețuri ridicate se datorează în principal dificultăților de instalare a infrastructurii în zonele insulare și izolate.

Topul țărilor cu cel mai ieftin internet fix:
– Sudan: 2,4 USD pe lună
– Argentina: 5,17 USD
– Belarus: 7,03 USD
– Ucraina: 7,35 USD
– Egipt: 8,31 USD

Costul internetului în alte țări:
– Vietnam: 8,7 USD
– Croația: 21,9 USD
– Muntenegru: 25 USD
– Italia: 30,9 USD
– Spania: 31,9 USD
– Slovenia: 40,3 USD
– SUA: 65 USD
– Norvegia: 80,2 USD
– Emiratele Arabe Unite: 142,6 USD

Clasamentul demonstrează că, deși Moldova nu are cel mai ieftin internet fix din lume, costul rămâne semnificativ accesibil în comparație cu multe alte state. Accesul la internet rapid și la prețuri reduse continuă să fie un avantaj competitiv important pentru țară.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău