5 motive pentru a participa la HealthTech Hackathon. Nu rata șansă să câștigi 5 mii de dolari

16 Iun. 2021, 13:12
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Iun. 2021, 13:12 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Îți dorești să îmbunătățești accesul la serviciile de sănătate, să crești calitatea asistenței medicale și să sporești eficiența sistemelor din domeniu? În perioada 25-27 iunie 2021 va avea loc HealthTech Hackathon, aici vei putea genera soluții practice pentru digitalizarea medicinei din Republica Moldova. Timp de 3 zile, împreună cu viitori doctori, biologi, antreprenori, specialiști IT, dar și alți interesați de inovații vei afla necesitățile antreprenoriatului tehnologic în perioada pandemică și vei contribui la revoluționarea sistemului medical din țara noastră. Iată 5 motive pentru care să participi la eveniment.

HealthTech Hackathon este parte componentă a verticalei „HealthTech în Moldova” –  o platformă care conectează diferiți actori din sfera medicală și IT pentru a crea oportunități de dezvoltare a inovațiilor și startup-urilor din domeniu. Programul este organizat de către Startup Moldova în colaborare cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, cu susținerea USAID și Suedia în cadrul proiectului Tekwill, în parteneriat cu FreshBlood.

  1. Poți obține un premiu de 5 mii de dolari

Echipa câștigătoare va avea șansa de a participa la un program de accelerare de 3 luni, în care va beneficia de sesiuni particulare cu experți din domeniul IT și al sănătății. La finalul programului, echipa va primi până la 5 mii de dolari pentru a-și implementa soluția.

  1. Îți aplici cunoștințele tehnologice în practică

La hackathon îmbini cunoștințele tehnologice cu dorința de a schimba medicina din țara noastră. Evenimentul îți oferă toate instrumentele pentru a-ți pune în practică abilitățile și potențialul creativ. Astfel, poți obține și alte idei și recomandări utile pentru îmbunătățirea și eficientizarea soluției dezvoltate.

  1. Interacționezi cu specialiști internaționali

Pe parcursul evenimentului vei fi ghidat de mentori calificați, atât cu experiență în domeniul tehnologiilor, cât și cu expertiză în domeniul sănătății. De asemenea, vei cunoaște specialiști de peste hotare care te vor familiariza cu evoluția domeniului healthtech la nivel internațional.

  1. Poți atrage investitori și potențiali clienți

Hackathonul te ajută să îți faci ideea cunoscută. Acesta este trambulină pentru identificarea potențialilor investitori sau clienți, propulsându-te într-un mediu propice pentru a-ți testa soluția. De asemenea, te ajută să obții cunoștințe pentru atragerea investitorilor și a resurselor financiare, necesare implementării proiectului.

  1. Îți diversifici zona ta de expertiză

Evenimentul îți oferă posibilitatea să-ți creezi și să-ți diversifici conexiunile. În cadrul acestuia, interacționezi cu persoane atât din medicină, cât și din domeniul IT, cu care faci schimb de cunoștințe și practici. Astfel, îți creezi echipa potrivită pentru dezvoltarea unei soluții funcționale, viabile și benefice întregii societăți

Pentru a participa la eveniment și pentru a beneficia de aceste oportunități te poți înscrie până pe 20 iunie la HealthTech Hackathon. Completează formularul acum!

Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe Facebook!

 

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală