5 motive pentru a participa la HealthTech Hackathon. Nu rata șansă să câștigi 5 mii de dolari

16 Iun. 2021, 13:12
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
16 Iun. 2021, 13:12 // Actual //  MD Bani

Îți dorești să îmbunătățești accesul la serviciile de sănătate, să crești calitatea asistenței medicale și să sporești eficiența sistemelor din domeniu? În perioada 25-27 iunie 2021 va avea loc HealthTech Hackathon, aici vei putea genera soluții practice pentru digitalizarea medicinei din Republica Moldova. Timp de 3 zile, împreună cu viitori doctori, biologi, antreprenori, specialiști IT, dar și alți interesați de inovații vei afla necesitățile antreprenoriatului tehnologic în perioada pandemică și vei contribui la revoluționarea sistemului medical din țara noastră. Iată 5 motive pentru care să participi la eveniment.

HealthTech Hackathon este parte componentă a verticalei „HealthTech în Moldova” –  o platformă care conectează diferiți actori din sfera medicală și IT pentru a crea oportunități de dezvoltare a inovațiilor și startup-urilor din domeniu. Programul este organizat de către Startup Moldova în colaborare cu Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, cu susținerea USAID și Suedia în cadrul proiectului Tekwill, în parteneriat cu FreshBlood.

  1. Poți obține un premiu de 5 mii de dolari

Echipa câștigătoare va avea șansa de a participa la un program de accelerare de 3 luni, în care va beneficia de sesiuni particulare cu experți din domeniul IT și al sănătății. La finalul programului, echipa va primi până la 5 mii de dolari pentru a-și implementa soluția.

  1. Îți aplici cunoștințele tehnologice în practică

La hackathon îmbini cunoștințele tehnologice cu dorința de a schimba medicina din țara noastră. Evenimentul îți oferă toate instrumentele pentru a-ți pune în practică abilitățile și potențialul creativ. Astfel, poți obține și alte idei și recomandări utile pentru îmbunătățirea și eficientizarea soluției dezvoltate.

  1. Interacționezi cu specialiști internaționali

Pe parcursul evenimentului vei fi ghidat de mentori calificați, atât cu experiență în domeniul tehnologiilor, cât și cu expertiză în domeniul sănătății. De asemenea, vei cunoaște specialiști de peste hotare care te vor familiariza cu evoluția domeniului healthtech la nivel internațional.

  1. Poți atrage investitori și potențiali clienți

Hackathonul te ajută să îți faci ideea cunoscută. Acesta este trambulină pentru identificarea potențialilor investitori sau clienți, propulsându-te într-un mediu propice pentru a-ți testa soluția. De asemenea, te ajută să obții cunoștințe pentru atragerea investitorilor și a resurselor financiare, necesare implementării proiectului.

  1. Îți diversifici zona ta de expertiză

Evenimentul îți oferă posibilitatea să-ți creezi și să-ți diversifici conexiunile. În cadrul acestuia, interacționezi cu persoane atât din medicină, cât și din domeniul IT, cu care faci schimb de cunoștințe și practici. Astfel, îți creezi echipa potrivită pentru dezvoltarea unei soluții funcționale, viabile și benefice întregii societăți

Pentru a participa la eveniment și pentru a beneficia de aceste oportunități te poți înscrie până pe 20 iunie la HealthTech Hackathon. Completează formularul acum!

Mai multe detalii despre eveniment găsiți pe Facebook!

 

Realitatea Live

19 Apr. 2024, 12:18
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
19 Apr. 2024, 12:18 // Actual //  Lupu Eduard

Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a făcut public faptul că pentru a remedia situația restanțelor salariale ale angajaților de la Calea Ferată a Moldovei, guvernul va recurge la un credit în valoare de 35 de milioane de lei. Acest credit va fi obținut de la Loteria Moldovei, o întreprindere cu capital majoritar de stat, cunoscută în principal pentru activitățile sale de jocuri de noroc.

Acești bani sunt pentru achitarea salariilor timp de o lună.

Potrivit declarațiilor ministrului Spînu, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră”, această mișcare financiară este parte a unui plan de achitare a salariilor, însă nu a oferit detalii despre condițiile împrumutului oferit de Loteria Moldovei. A precizat că doar că e o decizie a consiliilor celor două companii și că există un contract. Cu toate acestea, decizia de a lua un împrumut de la Loteria Moldovei a stârnit întrebări și discuții în mediul public, cu privire la raționalitatea acestei alegeri și la implicațiile pe termen lung.

În timp ce oficialii guvernamentali au asigurat că această mișcare este parte a unei strategii gândite cu atenție pentru a asigura viabilitatea financiară a Căii Ferate a Moldovei, mulți rămân curioși să vadă cum se va derula acest proces și care vor fi efectele pe termen lung ale acestei decizii neconvenționale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău