Producătorii autohtoni sunt invitați să participe la Expoziția Națională „Fabricat în Moldova” 2025

19 Nov. 2024, 13:46
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
19 Nov. 2024, 13:46 // Actual //  bani.md

În cadrul unei conferințe de presă, Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a lansat oficial Expoziția Națională „Fabricat în Moldova” 2025, ediția a XXII-a. Producătorii autohtoni sunt invitați să participe la cea mai așteptată expoziție națională, care se va desfășura în perioada 29 ianuarie – 2 februarie 2025, la Centrul Internațional de Expoziții „Moldexpo”.

„Fabricat în Moldova” a fost lansată în 2002, având menirea de a sprijini producătorii autohtoni și de a promova produsele fabricate în Republica Moldova. Evenimentul din 2025 continuă tradiția, reunind peste 350 de agenți economici din toate regiunile Republicii Moldova, alături de parteneri din România – țară invitată a acestei ediții, promovând astfel oportunități de colaborare pentru antreprenorii de pe ambele maluri ale Prutului.

„Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova rămâne un susținător activ al inițiativelor care promovează produsele fabricate în țara noastră. Expoziția “Fabricat în Moldova” reprezintă un punct de referință pentru consolidarea relațiilor de afaceri și crearea de noi oportunități pentru antreprenorii autohtoni, contribuind astfel la modernizarea sectorului IMM-urilor și la dezvoltarea durabilă a economiei naționale”, a declarat Sergiu Harea, președintele CCI a RM.

Expoziția se va desfășura în două pavilioane ale Centrului Internațional de Expoziții “Moldexpo” :

Pavilionul Central: produse agroalimentare și expoziții colective din raioanele Moldovei;

Pavilionul Nr.2: întreprinderi din sectorul industrial, textile, mobilă și alte bunuri de larg consum;

Zona exterioară: produse apicole, vinuri de casă, și produse artizanale.

În cadrul expoziției Fabricat în Moldova” 2025, participanții vor avea ocazia să ia parte la un program de afaceri și un program cultural, concepute pentru a valorifica oportunitățile economice și a celebra diversitatea culturală a Republicii Moldova.

Potrivit instituției camerale, programul de afaceri se va desfășura în primele trei zile ale expoziției și va reprezenta o platformă unică de colaborare între mediul de afaceri, instituțiile publice și organizațiile de suport pentru afaceri. Acesta are ca scop principal îmbunătățirea mediului de afaceri și a comerțului în Republica Moldova.

Activitățile includ workshop-uri interactive, seminare și prezentări tematice, dar și discuții despre prioritățile programelor investiționale.

Pe tot parcursul expoziției, vizitatorii vor avea ocazia să se bucure de evoluțiile artistice ale colectivelor din raioanele republicii. Ansambluri de cântece și dansuri din Chișinău, Criuleni și alte raioane vor oferi spectacole autentice, ilustrând bogăția tradițiilor moldovenești. Ambele programe sunt concepute pentru a crea o experiență completă, îmbinând oportunitățile de afaceri cu atmosfera vibrantă a culturii naționale.

Companiile interesate de participarea la expoziție, pot depune solicitările până pe 27 decembrie 2024, la Direcția Evenimente de Afaceri, Târguri și Expoziții a CCI a RM.

Persoane de contact: Viorica Cazacu, tel: 022 210 725, e-mail: viorica.cazacu@chamber.md, Tatiana Sainciuc e-mail: tatiana.sainciuc@chamber.md și Olga Grosu e-mail: olga.grosu@chamber.md.

Realitatea Live

19 Nov. 2024, 13:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
19 Nov. 2024, 13:14 // Actual //  Ursu Victor

Noul ministru al Infrastructurii, Vladimir Bolea, a subliniat astăzi, la scurt timp după învestirea sa în funcție, că pregătirea drumurilor pentru sezonul de iarnă reprezintă o prioritate majoră. În contextul în care Republica Moldova are peste un milion de automobile, Bolea a precizat că, încă de astăzi, cele 12 subdiviziuni responsabile vor raporta stadiul pregătirii infrastructurii rutiere pentru a preveni tragediile care au avut loc anul trecut.

„Avem un milion de automobile, iar prioritatea noastră este să asigurăm condiții optime pentru circulație pe timp de iarnă. Vom urmări cu atenție cum sunt pregătite drumurile pentru a evita accidentele care, din păcate, s-au întâmplat anul trecut”, a declarat Bolea.

În același timp, ministrul a făcut un apel către societatea civilă și foștii angajați ai Căii Ferate din Moldova (CFM), menționând importanța viziunii și colaborării acestora în dezvoltarea direcției transportului feroviar. „Căile ferate sunt un sector esențial, iar beneficiarii principali sunt agricultorii, dar și sectorul de transport naval și fluvial”, a adăugat Bolea.

Ministrul a anunțat că unul dintre obiectivele sale este implementarea proiectului de dezvoltare a cheiurilor navale și fluviale, care ar contribui semnificativ la eficientizarea transportului și la creșterea capacității infrastructurii portuare.

 

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău