CEO Coinbase: Planificăm să listăm fiecare activ criptografic acolo unde este viabil din punct de vedere juridic

06 Iul. 2021, 16:02
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
06 Iul. 2021, 16:02 // Bani și Afaceri //  MD Bani

CEO-ul Coinbase, Brian Armstrong, a declarat că bursa intenționează să listeze fiecare activ criptografic, acolo unde este permis din punct de vedere legal acest lucru.

„Memento despre modul în care Coinbase listează activele: obiectivul nostru este să listăm * fiecare * activ acolo unde este legal să se facă acest lucru”, a scris el pe Twitter.

Armstrong a adăugat că platforma nu dorește ca nicio monedă să primească un statut special.

„În afara standardelor noastre de listare (pentru siguranță / legalitate), nu oferim o opinie cu privire la valoarea fiecărui activ. Suntem agnostici, deoarece credem în piețele libere și că consumatorii ar trebui să aibă de ales în criptoeconomie. Aceasta este cum vom avea cea mai mare inovație „, a spus el.

CEO-ul a sugerat că, în timp, bursa va introduce modalități prin care utilizatorii săi pot examina sau evalua fiecare activ. În teorie, aceasta ar fi furnizarea altor consumatori cu informații pentru a lua decizii mai educate, a spus el.

În 2017, bursa a oferit doar patru criptomonede: bitcoin, ethereum, litecoin și bitcoin cash. La acea vreme, o listă Coinbase era o mare ocazie, de multe ori majorând prețul unei monede la anunțul că vine la schimb – ceva care a devenit cunoscut sub numele de „Efectul Coinbase”.

Acum, schimbul listează 63 de criptomonede, de la monede stabile precum tether (USDT) la monede cunoscute precum cardano (ADA) și monede chiar mai obscure precum NKN (NKN), care ocupă locul 166 pe CoinMarketCap.

În ianuarie, Coinbase a spus că ia în considerare 44 de criptomonede pe care ar putea alege să le adauge. A adăugat deja câteva dintre ele, inclusiv ankr (ANKR), curve (CRV) și skale (SKL). Cu doar trei zile în urmă, bursa a adăugat la listă mai multe jetoane, inclusiv barnbridge (BOND), livepeer (LPT) și quant (QNT).

Cu toate că listează atât de multe criptomonede, mai are de parcurs un drum lung, dacă dorește cu adevărat să enumere fiecare criptomonedă.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală