Agenția de Investiții lansează etapa a 2-a a campaniei #NeamPornit #Vaccinați! Promovează obiectivele turistice locale

15 Iul. 2021, 14:36
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
15 Iul. 2021, 14:36 // Actual //  MD Bani

Astăzi, 15 iulie, în cadrul unui eveniment cu mediul asociativ al industriei turismului, Agenția de Investiții a dat startul oficial pentru etapa 2 a campaniei #NeamPornit 2021. Inițiativa a fost lansată în 2020, în contextul în care sectorul turismului fusese grav afectat de pandemie și actorii din industrie aveau nevoie ca niciodată de susținere.

Campania își propune să promoveze obiectivele turistice mai puțin cunoscute și să încurajeze cetățenii să călătorească în ținutul natal. În această vară, Agenția de Investiții vine cu un șir de inițiative care să ofere continuitate promovării și explorării destinațiilor turistice cu experiențele inedite pe care le poate oferi țara noastră, atât în rândul locuitorilor acesteia, dar și în afara ei.

Cu această ocazie a fost prezentat brand book-ul pentru sectorul turistic, conceput în special pentru reprezentanții mediului asociativ în vederea promovării Republicii Moldova drept destinație turistică pe extern, ca rezultat al campaniei dezvoltate de Agenție „Moldova: A place to find yourself”.  Acesta prezintă elementele structurale ale brandului de țară – Pomul Vieții, regulile de utilizare corectă a Brandului turistic precum și exemple de utilizare ale acestuia.

De asemenea, a fost prezentată și broșura turistică care promovează istoria, cultura, gastronomia Moldovei, dar și experiențele pe care aceasta le poate oferi turiștilor. Broșura include și o hartă informativă care cuprinde atracțiile turistice din țară, precum lăcașuri de cult, muzee, parcuri și rezervații, vinării, dar și alte locuri de vizitat.

În același timp, au fost anunțate două rute turistice noi care vor conecta Republica Moldova la circuitul turistic internațional. Este vorba despre Ruta transfrontalieră România – Republica Moldova a  Bisericilor de Lemn și în proces de elaborare -Ruta Meșteșugarilor.

Ruta Bisericilor de Lemn este o rută cultural-turistică în care au fost incluse șapte biserici de lemn din Republica Moldova, alături de alte 183 de lăcașe de cult de peste Prut. Astfel, turiștii străini, dar și cei de acasă sunt invitați la o călătorie plină de descoperiri culturale, care au ca scop valorificarea patrimoniului istoric comun. Ruta va dura două zile, timp în care turiștii vor parcurge 635 de kilometri de la prima până la ultima destinație.

Cea de-a doua, Ruta Meșteșugarilor va oferi posibilitate turiștilor de a cunoaște îndeaproape, dar și de a deprinde meșteșugurile tradiționale ale țării noastre. Pentru crearea rutei au fost identificați meșteșugarii care au ofertă turistică și au fost organizate ședințe de instruire pentru a-i pregăti pe aceștia să-și primească vizitatorii. De asemenea, a fost elaborat ghidul de identitate al Rutei Meșteșugarilor.

Astăzi, echipa Agenției de Investiții a lansat și un dance challenge. Mișcările sunt însoțite de melodia lui Pasha Parfeni „Lăutar”, care a fost oaspete la acest eveniment. Artistul și-a exprimat susținerea pentru campania #NeamPornit și a îndemnat toți concetățenii să călătorească prin țara lor natală și să descopere ce le poate oferi.  Prin acest challenge Agenția de Investiții îndeamnă pe toți cei care vor să promoveze locurile frumoase și care merită vizitate din localitățile lor, să repete mișcările de dans din video pe care îl pot găsi pe paginile și canalul de youtube #NeamPornit și Agenția de Investiții/Invest Moldova.

#NeamPornit să dansăm în cel mai frumos loc din localitatea ta” este îndemnul lansat de echipa Agenției de Investiție.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:15
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:15 // Actual //  Ursu Victor

Prețurile gazului în Europa au crescut la cele mai mari niveluri din acest an, ca urmare a intensificării conflictului ruso-ucrainean, opririi livrărilor de gaz ale Gazprom către Austria și a vremii reci. Deși piața este bine aprovizionată cu gaz, echilibrul este fragil și orice știre negativă provoacă o creștere a prețurilor, spun experții din sector.

Prețul futures-ului pe Dutch TTF a ajuns joi la 48,8 euro/MWh (538 USD pentru 1000 mc), cel mai ridicat nivel din noiembrie 2023. De la sfârșitul sezonului de încălzire din martie, prețul a crescut cu mai mult de 1,5 ori.

Ultima creștere a început miercuri, când Ucraina a lovit teritoriul rus cu rachete britanice Storm Shadow. La sfârșitul zilei, prețul a crescut cu 2,5%, ajungând la 46,8 euro/MWh. Tot pe 21 noiembrie, ambasadele mai multor state occidentale din Kiev au fost închise, iar Statele Unite au avertizat despre posibilitatea unui atac aerian major în regiune.

În aceeași zi, forțele aeriene ucrainene au raportat că Rusia a folosit pentru prima dată o rachetă balistică intercontinentală capabilă să transporte încărcătura nucleară. Aceste evoluții au loc pe fondul schimbării doctrinei nucleare a Rusiei și în contextul permiterii de către SUA a loviturilor cu rachete americane de lungă distanță pe teritoriul rus.

Pe de altă parte, piața europeană rămâne bine aprovizionată cu GNL, iar livrările chiar au crescut, deoarece cererea din Asia rămâne scăzută, iar traderii sunt atrași de prețurile în creștere din ultimele săptămâni. În plus, depozitele sunt aproape pline, la aproximativ 90%, conform datelor Gas Infrastructure Europe.

Totuși, odată cu începutul sezonului de încălzire, săptămâna aceasta, ninsorile și vremea rece au afectat regiunile nordice ale Europei. „Echilibrul fragil al pieței înseamnă că factorii externi vor avea un impact semnificativ asupra prețurilor”, a declarat Torgrim Reitan, director financiar al companiei norvegiene Equinor.

Un alt factor de tensiune pe piață este situația livrărilor de gaz prin conductele din Rusia. Gazprom a încetat, începând cu 16 noiembrie, furnizarea de gaz către OMV, compania austriacă care refuzase să plătească pentru gazul livrat în ultimele luni, încercând să recupereze o sumă de 230 milioane de euro stabilită de un tribunal de arbitraj.

Deși Gazprom continuă să furnizeze gaz prin Ucraina către Europa la aceleași volume ca înainte de 16 noiembrie (42,4 milioane de mc pe zi), OMV nu poate să-l preia, dar are posibilitatea să cumpere gaz de la țările care primesc aceste livrări, cum ar fi Slovacia. OMV a asigurat că își satisface complet nevoile de consum din alte surse.

„Majoritatea clienților OMV sunt membri ai NATO, chiar dacă Austria rămâne nominal neutră”, a declarat Jon Trisi, editor al newsletter-ului investițional Fuller Treacy Money. „Strategia Rusiei de ‘iarnă lungă și rece’ este doar una dintre multe tactici pe care le încearcă în afacerea dincolo de Ucraina.”

Piața este, de asemenea, preocupată de faptul că din ianuarie tranzitul de gaz prin Ucraina se va opri, ceea ce va afecta mai mulți procente din importurile de gaz ale Uniunii Europene.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău