ALERTĂ la Aeroportul Internațional din Iași! Jumătate dintre pasagerii unei curse Londra-Iași, cu acte Covid false

30 Iul. 2021, 13:55
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
30 Iul. 2021, 13:55 // Actual //  MD Bani

Alertă pe Aeroportul Iaşi, după ce jumătate dintre pasagerii cursei Londra-Iaşi au prezentat la intrarea în ţară documente medicale susceptibile a fi false. Cazul a fost sesizat de inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Iași și a ajuns la Parchetul de pe lângă Tribunal. În cercetare se află 50 de cazuri. Anchetatorii cred că avem de-a face cu o practică în masă privind emiterea de acte medicale false ce dovedesc vaccinarea împotriva noului coronavirus, scrie Realitatea.net.

Cursa Londra – Iaşi a aterizat, ieri, în jurul orei 2:20 dimineaţa. Aeronava era plină cu români, majoritatea veniţi în concediu acasă, după un an de muncă în străinătate. La verificarea documentelor de intrare în ţară,  s-a constat faptul că, jumătate din cei 70 de pasageri ai aeronavei au prezentat fie teste PCR negative, fie certificate verzi de vaccinare, fie adeverinţe cum că ar fi trecut prin infecţia cu virusul SARS-CoV-2, toate susceptibile a fi false.

Reprezentanţii DSP Iaşi trag atenția asupra faptului că putem vorbi deja despre un fenomen îngrijorător, şi nu doar de cazuri izolate.

Curios este faptul că un număr mai mare de persoane au prezentat documente care atestau trecerea prin boală, intervalul de timp în care s-ar fi întâmplat asta fiind la toţi acelaşi, deşi locuiau în zone diferite din Marea Britanie.

“Au mai fost şi alte aspecte care au ridicat suspiciuni. De exemplu, o persoană a spus că a scăpat de carantină cu doar 50 de lire. Ori, pentru noi este clar că astfel de persoane nu respectă şi nu vor respecta regulile de prevenţie a răspândirii virusului. Noi am informat organele de specialitate, şi este în curs o anchetă la Parchet în acest sens”,  a declarat Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi.

Surse anchetă susțin că ar fi vorba, la Iaşi, despre 50 de astfel de cazuri în care persoanele intrate în ţară au prezentat documente medicale false.

 

 

Realitatea Live

30 Apr. 2024, 15:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Apr. 2024, 15:42 // Actual //  Lupu Eduard

Încercarea eșuată de a îngheța Europa, care a privat Rusia de o piață cheie a gazelor naturale, a prăbușit veniturile din gaze ale bugetului federal.

Conform rezultatelor primului trimestru, trezoreria federală a primit doar 114 miliarde de ruble drept taxe la exporturile de gaze. Comparativ cu ianuarie-martie 2023, veniturile din exporturile de gaze naturale au scăzut cu încă 17%, sau 24 de miliarde de ruble, iar în comparație cu aceeași perioadă din 2022, acestea s-au prăbușit de 4,4 ori, reiese din datele citate de experții de la Gaidar Institut.

În termeni monetari ajustați la inflație, întreruperea gazelor către clienții europeni ai Gazprom a privat trezoreria de 418 miliarde de ruble în venituri trimestriale – o sumă care este egală cu 1,9% din PIB-ul național și aproape dublu față de bugetele anuale ale marilor regiuni rusești, cum ar fi Regiunea Leningrad (226 miliarde de ruble) sau Primorsky Krai (238 miliarde de ruble).

Volumul total al veniturilor din petrol și gaze ale trezoreriei federale în primul trimestru a atins 3,087 trilioane de ruble și aproape sa dublat nivelurile de anul trecut (1,644 trilioane de ruble). Cu toate acestea, acest lucru se explică în întregime prin impozitele pe producția de petrol: veniturile din impozitele de extracție a mineralelor petroliere au crescut cu 98% – cu 1.282, la 2.541 trilioane de ruble.

Veniturile din exportul de gaze, între timp, s-au apropiat de valorile minime pentru 6 ani din statisticile disponibile ale Ministerului Finanțelor: sume comparabile – puțin mai mult de 100 de miliarde de ruble în medie pe trimestru – au fost primite de trezorerie doar în perioada pandemiei din 2020, când prețurile gazelor în Europa au scăzut la minim, iar spațiile de depozitare au fost pline din cauza lipsei cererii.

Întrerupând livrările către majoritatea țărilor europene, Gazprom și-a pierdut cea mai mare piață de vânzare, cu care construia legături de zeci de ani. Anul trecut, exporturile sale s-au ridicat la doar 69 de miliarde de metri cubi, cel mai mic din 1985. Față de 2022 (100,9 miliarde de metri cubi), care a devenit deja cel mai rău an pentru companie din întreaga sa istorie, volumul de gaz pompat în străinătate a scăzut cu încă o treime. Iar în comparație cu nivelurile de dinainte de război (185 de miliarde de metri cubi în 2021), exporturile Gazprom s-au prăbușit de trei ori.

Livrările către Europa au scăzut la 28 de miliarde de metri cubi, nivelul din a doua jumătate a anilor 1970. Dar producția Gazprom s-a ridicat la doar 404 miliarde de metri cubi și s-a dovedit a fi minimă în cei 34 de ani de existență a companiei.

Potrivit raportului RAS al Gazprom, anul trecut veniturile sale au scăzut cu o treime, profitul operațional cu 80%, iar activitatea de bază – producția și vânzările de gaze – a devenit neprofitabilă. A adus companiei pierderi de 291 de miliarde de ruble.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău