Miliardarul egiptean Naguib Sawiris spune că un sfert din portofoliu ar trebui să fie în aur. DE CE?

10 Aug. 2021, 18:03
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
10 Aug. 2021, 18:03 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Aurul este o investiție bună într-un moment în care lumea este preocupată de inflație, a declarat pentru CNBC miliardarul egiptean Naguib Sawiris.

Metalul prețios este adesea susținut ca o acoperire împotriva creșterii prețurilor și un activ refugiu sigur care ar trebui să constituie în jur de 5% până la 10% din portofoliul unui investitor.

Însă investitorul de lungă durată Sawiris recomandă ca investitorii să dețină în portofoliul lor un sfert de aur.

„Spun de la 20% la 30%. Am fost la 50% ”, a declarat marți președintele și CEO-ul Orascom Investment Holding pentru CNBC„ Capital Connection ”. „Este ceva fundamental. A fost mereu acolo. „

El a înființat chiar și un fond de extracție a aurului de 1,4 miliarde de dolari, care a fost lansat luna trecută. El a spus că mișcarea a fost „motivată personal”, deoarece o parte substanțială din valoarea sa netă este în aur.

Aurul ca protecție

Aurul poate acționa ca un tampon pentru riscurile de pe piață, a sugerat Sawiris.

„Să presupunem că inflația intră și că există o prăbușire pe piața bursieră pentru orice motiv sau altul, știi, atunci vei fi foarte fericit că … ai o poziție în aur”, a spus el.

Întrebat dacă se așteaptă ca piața bursieră să scadă, el a spus că prețurile au fost ridicate de „foarte mult timp” și că „inevitabil” vor scădea la un moment dat.

„Vreau să dorm noaptea, fără a fi afectat de o prăbușire pe piață sau de o pandemie”, a spus el.

Cu toate acestea, aurul nu este imun la toate evenimentele de pe piață. Din punct de vedere istoric, metalul prețios are un record mixt în ceea ce privește randamentele în perioadele inflaționiste.

De asemenea, a suferit o vânzare de 4% ca urmare a unui raport de locuri de muncă mai bun decât era de așteptat în SUA vineri, înainte ca o „prăbușire rapidă” să fie declanșată de lipsa de lichiditate în această săptămână.

Sawiris a recunoscut că ratele mai mari ale dobânzii, care ar putea veni pe măsură ce economiile se vor recupera după criza Covid, vor „mânca” câștigurile din aur. Totuși, el a spus că este un investitor pe termen lung în metal.

Realitatea Live

20 Sept. 2024, 15:34
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Sept. 2024, 15:34 // Actual //  Lupu Eduard

Autoritățile americane intenționează să înăsprească în curând restricțiile asupra petrolului rusesc, vizând „flota umbră” utilizată pentru transportul acestuia și reducerea volumelor de export pe piața mondială, a declarat Dalip Singh, adjunctul consilierului președintelui SUA pentru securitate națională.

Potrivit acestuia, aceste măsuri vor contribui la privarea de finanțare a mașinăriei militare rusești. „Pe termen scurt, între șase luni și trei ani, dacă ne propunem să reducem veniturile Rusiei din vânzarea de petrol, acest lucru va fi realizat prin intermediul sancțiunilor și altor instrumente care vor viza hidrocarburile lor”, a declarat Singh în cadrul unei conferințe organizate de Carnegie Endowment for International Peace.

De asemenea, oficialul a subliniat că există și alte direcții care trebuie abordate pentru a diminua capacitățile militare ale Rusiei. „Neutralizarea mașinăriei militare rusești depinde de schimbarea intereselor țărilor terțe care produc componente ce ajung, în final, pe câmpul de luptă în favoarea Rusiei, sau de livrările de tranzit ale acestor mărfuri”, a adăugat Singh.

Printre țările care ajută Rusia să obțină componente pentru echipamente militare, Singh a menționat China, India, Turcia și Emiratele Arabe Unite. Totodată, el a subliniat că China este „cel mai mare încălcător” al regimului de sancțiuni impus de SUA.

Țările G7 au introdus un plafon de preț pentru petrolul rusesc la 60 de dolari pe baril și un plafon de 100 de dolari pe baril pentru produsele petroliere. Restricțiile impun ca firmele din țările G7 să nu poată oferi servicii de transport pentru produsele vândute la un preț mai mare decât acest plafon.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău