IMPRESIONANT! A lăsat cea mai mare parte a AVERII unui valet din hotelul unde se odihnea. Nu trebuie să mai muncească

31 Aug. 2021, 16:45
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
31 Aug. 2021, 16:45 // Au Bani //  MD Bani

Un valet turc a povestit cum un client britanic de la hotelul său i-a lăsat o „mică avere” după ce a decedat. După ce a vizitat în fiecare an hotelul Korumar Hotel De Luxe din cartierul Aydin din Kușadasi, un oraș portuar în vestul Turciei, la Marea Egee, britanicul Charles George Courtney din Hastings, Regatul Unit, a început o prietenie apropriată cu valetul hotelului, Taskin Dasdan, scrie dailymail.

Când Charles a decedat la începutul lui 2021, iar familia sa a fost surprinsă să afle că cea mai mare parte a averii sale va merge la valetul turc, Taskin, cu moșteniri minore pentru alți membri ai hotelului, scrie Aleph News.

Taskin a spus pentru Turiz Majansi: „Ne-a tratat ca și cum am fi făcut parte din familia lui. A contribuit chiar și la educația copiilor mei… Bineînțeles că am fost emoționați”.

Taskin a precizat că este valet la același hotel încă din 1990 și că îl cunoaște pe Charles, de mult timp. Acesta a spus că britanicul își petrecea vacanțele la hotel în fiecare an, unde l-a găsit pe Taskin, care, potrivit acestuia, avea un talent deosebit pentru a-și face vizitatorii să se simtă în largul lor.

El a spus că a depus toate eforturile pentru a-l face să se simtă în largul său și ca un membru al familiei, așa cum făcea cu toți vizitatorii.

Taskin a afirmat pentru Bayez Gazete: „La hotel, îi tratăm pe toți în mod egal, îi tratăm ca pe o familie, nu ca pe niște turiști”.

Acesta a continuat să spună că știa deja că Charles era bun, întrucât bătrânul britanic îi oferise la un moment dat bani pentru școlarizarea copiilor săi, lucru pentru care îi era destul de recunoscător, în ciuda faptului că nu se așteptase la ceva.

Atunci când Charles a murit anul acesta, la o dată neprecizată, rudele sale au fost surprinse să afle că britanicul a lăsat prin testamentul său cea mai mare parte a averii sale lui Taskin, dar și cu moșteniri minore pentru alți membri ai hotelului.

Din câte se pare, suma mare de bani reprezintă cea mai mare parte a moștenirii lui Charles. Taskin a aflat pentru prima dată despre bani atunci când hotelul a fost sunat de oficiali britanici care doreau să vorbească cu unii dintre angajați. Taksim a recunoscut că a rămas șocat când i s-a spus despre acest lucru, afirmând: „Am primit un telefon din Anglia, după ce Charles a murit, în care ni s-a spus că ne-a lăsat o mare parte din moștenirea sa”.

În cadrul unui interviu acordat presei locale, Taskin a spus că suma consistentă a inclus și unele sume mai mici pentru colegii săi de hotel și că nici el și nici ei nu știau că sunt la rând pentru ceva. Suma de bani lăsată de britanic nu a fost dezvăluită, deși se crede că este suficientă pentru ca turcul să nu mai muncească niciodată. Taskin, pe de altă parte, a afirmat că îi place atât de mult meseria sa, încât intenționează să rămână în funcție. El a mai spus că, deși apreciază oferta, se bucură de munca sa, deoarece îi permite să întâlnească oameni din întreaga lume.

Charles a dormit de fiecare dată în camera 401, care acum este cunoscută sub numele de ”Camera lui Charlie”, conform lui Taskin, și le amintea mereu angajaților hotelului de britanicul care a trecut de la statutul de oaspete la cel de membru al familiei hotelului.

Realitatea Live

02 Mai 2024, 17:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Mai 2024, 17:56 // Actual //  Lupu Eduard

Restricțiile de călătorie pentru cetățenii ruși se înmulțesc, care sunt deja lipsiți de zboruri directe către Europa și de posibilitatea de a obține o viză pentru majoritatea țărilor din spațiul Schengen, scrie The Moscow Times.

Miercuri, 1 mai, Trezoreria SUA a impus sancțiuni împotriva companiei aeriene Pobeda Airlines, cea mai mare companie aeriană low-cost din Rusia, care a transportat anul trecut 13 milioane de pasageri.

Compania, deținută 100% de Aeroflot, este inclusă în lista SDN – cea mai strictă dintre listele de sancțiuni, fiind inclusă în care înseamnă blocarea tuturor activelor și interzicerea oricăror operațiuni. Drept urmare, Pobeda poate avea probleme cu zborurile internaționale, avertizează Vasily Karpunin, șeful de analiză la Alfa Investments.

În prezent, Pobeda zboară în țările fostei URSS, precum și în Turcia și Emiratele Arabe Unite. Printre destinațiile sale se numără Abu Dhabi și Antalya, o mecca a turismului rusesc, vizitată de 3,5 milioane de ruși anul trecut.

Noul val de sancțiuni americane, care, pe lângă Pobeda, mai include aproape 300 de cetățeni și companii, va crea dificultăți rușilor „la nivel de zi cu zi”, sunt de acord analiștii MMI: a fi inclus în lista SDN „ar putea avea un impact negativ. pe traseele străine” Pobeda .

Zborurile companiei către Turcia și Emiratele Arabe Unite și țările din fosta URSS pot fi limitate – iar aceasta reprezintă aproximativ 15% din toate zborurile Pobeda, scriu analiştii Sberbank CIB. „Zborurile internaționale ale Pobeda vor înlocui probabil Aeroflot și Rossiya Airlines, iar Pobeda ar putea crește ponderea zborurilor interne ca compensație”, cred ei.

Sancțiunile împotriva Pobeda vor intra oficial în vigoare pe 30 iulie – înainte de această dată, Ministerul de Finanțe al SUA permite finalizarea tuturor operațiunilor cu transportatorul. Până acum, compania operează toate zborurile conform planificării, notează Asociația Rusă a Turoperatorilor (ATOR), citând o sursă din cercurile aviatice.

Pobeda a devenit prima companie aeriană rusă care a căzut sub sancțiunile de blocare ale SUA. De exemplu, Aeroflot se află doar pe lista de sancțiuni a Ministerului Comerțului, care îi interzice să importe direct tehnologie americană.

Încălcarea restricțiilor tehnologice a devenit baza sancțiunilor împotriva lui Pobeda, după cum reiese din explicațiile Departamentului de Stat. Potrivit datelor americane, compania a achiziționat și a transportat doar anul trecut piese de schimb pentru avioane în valoare de un milion de dolari, iar în ianuarie 2024 a participat la transportul componentelor de aeronave din India cu ajutorul Iranian Mahan Air.

La sfârșitul anului trecut, Pobeda a raportat un profit record în istoria sa de 21,3 miliarde de ruble. Compania a avut rezultate pozitive, spre deosebire de Aeroflot, care a rămas neprofitabilă pentru al cincilea an consecutiv. Anul trecut a pierdut 14 miliarde de ruble și totalul acumulat pentru 2020-2023. – peste 200 de miliarde.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău