(FOTO) 5 tendințe de decor pentru casă pe care le vei regreta peste câțiva ani. Sfaturile designerilor de interior

01 Sept. 2021, 20:49
 // Categoria: Slider // Autor:  MD Bani
01 Sept. 2021, 20:49 // Slider //  MD Bani

Înainte de a decide cum vrei să arate designul interior al casei tale ai nevoie să faci mai multe cercetări. În cazul în care nu ai idee de design sau ai unele dubii, cel mai bine ar fi să apelezi la serviciile unui specialist. De asemenea, îți prezentăm câteva tendințe de design interior pe care le poți regreta peste câțiva ani.

Oamenii cărora le place să gătească și să petreacă timp în bucătărie nu ar trebui să aleagă blaturi de marmură

Joe Cangelosi, proprietarul Joe Cangelosi Design, a declarat pentru Insider că blaturile din marmură nu sunt cea mai bună opțiune – în special pentru cei care intenționează să petreacă mult timp folosind bucătăria lor.

„Sunt frumoase, dar se deteriorează și se colorează ușor”, a spus el. „În schimb, puteți alege cuarț. Sunt opțiuni care arată exact ca marmura, sau dacă doriți un aspect natural, alegeți granit.”

Mobilierul scund poate avea o anumită estetică, dar nu este întotdeauna funcțional

Mobilierul modern poate fi ieftin și convenabil de cumpărat, dar acordați atenție măsurătorilor sale, în special distanței până la sol.

„Unele companii moderne de mobilier – în special cele din Italia – au scaune prea aproape de podea”, a spus Cangelosi. Pentru o persoană însărcinată, este practic imposibil să se așeze pe scaun fără ajutor sau fără a se rostogoli. Același lucru este valabil și pentru persoanele vârstnice.

În schimb, căutați piese cu o înălțime standard a scaunului de 18 inci.

Covorul alb

Covorul alb ar putea arăta curat și elegant, dar se va pata și este aproape imposibil de întreținut.

„Dacă vrei cu adevărat acel aspect, evită covoarele de la perete la perete și optează pentru podele din lemn și niște covorașe de culoare albă care pot fi trimise periodic la curățătorie”, a declarat Cangelosi pentru Insider.

Dacă totuși optați pentru covoare albe, căutați covoare cu proprietăți rezistente la pete, mai ales dacă aveți copii, animale de companie sau oaspeți frecvenți.

Pardoseala laminată care arată ca lemnul nu-și merită banii

Lisa Modica, proprietara Cherry Tree, nu recomandă să-ți instalezi parchetul laminat cu aspect din lemn.

„Nu arată sau se simte niciodată exact ca lemnul și poate chiar să devină foarte alunecos și periculos în funcție de preț”, a spus ea. „În plus, dacă se deteriorează, nu poate fi refăcut, ci doar înlocuit.”

În schimb, designerul a recomandat investiții în podele din lemn real pentru o valoare mai bună pe termen lung. Dacă sunteți în căutarea unei opțiuni mai durabile, alegeți podele din bambus sau din lemn recuperat.

Instalarea pardoselilor din lemn ultra-întunecat

Lemnul închis la culoare poate fi impresionant, dar este, de asemenea, cunoscut pentru că arată toată murdăria și praful care plutesc în jurul casei.

Optează pentru pardoseli mai durabile, mai ales dacă ai copii, animale de companie sau oaspeți frecvenți.

„Scândura de vinil este cea mai populară alegere de pardoseală în acest moment și este ceea ce am ales pentru casa mea actuală”, a spus Welling pentru Insider. „Este rezistent la apă și foarte durabil, ceea ce este perfect pentru copiii și cățelușul meu.”

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău