5 lucruri care nu trebuie date și împrumutate sub nici un pretext

06 Sept. 2021, 10:42
 // Categoria: Au Bani // Autor:  bani.md
06 Sept. 2021, 10:42 // Au Bani //  bani.md

O zicală din popor spune: prin returnarea unei datorii, o persoană își dă o parte din noroc.

De asemenea, lucrurile pe care le împrumutăm ne pot jefui de energie și putere. Strămoșii noștri credeau că unele lucruri nu trebuie date sau împrumutate sub nici un pretext, altfel poți suporta o mulțime de necazuri …

Sarea nu poate fi împrumutată sub nici un pretext. Dacă vecinii tăi ți-au cerut sare, atunci dă-o numai cu condiția să fie un cadou. Pericolul constă în proprietățile energetice ale sării, care pot influența soarta. Sarea este una dintre cele mai importante componente magice, deci este categoric imposibil să o iei de la alte persoane. Mulți oameni care au împrumutat sare, apoi, recuperând-o, au pierdut norocul, s-au îmbolnăvit, s-au despărțit de cei dragi.

Vasele sunt încărcate cu energia casei în care sunt amplasate constant. Dacă cineva dorește să facă ceva rău altei persoane, îl poate lăsa să-și folosească ceașca, farfuria, cana, lingura, cratița … Nu dați nimănui feluri de mâncare în vase pe care să le cereți înapoi, pentru a nu afecta negativ viața unei alte persoanw sau propriul destin. Bucatele împrumutate pot duce la pierderea sănătății, la obținerea de noi temeri, eșecuri și multe alte consecințe negative. Puteți folosi vasele cu un străin dacă locuiți împreună, de exemplu, într-un cămin, dar și aici trebuie să fiți atenți. Vasele deteriorate sau sparte sunt și mai periculoase și nu trebuie păstrate acasă.

Îmbrăcăminte. Mulți bărbați și femei consideră că este absolut normal să schimbe lucrurile pentru o vreme. Dar este mai bine să nu o facă. Dacă cumpărați lucruri care au fost deja utilizate, nu este nimic în neregulă cu asta, pentru că plătiți pentru ele. Cu toate acestea, în acest caz, nu va strica să efectuați curățarea energiei. Hainele sunt personale, deci chiar dacă le iei de la rudele tale, care cu siguranță nu îți vor dori niciun rău, este mai bine să dai ceva în schimb. Nu împrumuta lucruri, ele pot aduce ghinion. Cel mai mare pericol îl reprezintă încălțămintea, absoarbe cea mai mare cantitate de energie negativă.

Bijuterii. Decorul este încărcat cu energia persoanei căreia îi aparține. Prin urmare, cel care le va folosi, le va afecta extrem de negativ. Nici trucul cadoului nu funcționează. Punând pe tine un inel sau cercei care au aparținut altei persoane, le poți absorbi problemele. Experții în bioenergie notează că bijuteriile de protecție pot „infecta” un străin cu boli și pot lua noroc. Dintre metale, argintul și platina trebuie evitate. Dintre pietrele talismanice, cei mai periculoși magneți ai nenorocirii pentru un străin vor fi piatra lunii, diamantul, cristalul de rocă.

Mătură. Dacă o persoană dă sau ia o mătură pentru o vreme, atunci, după semne, poate începe o perioadă neagră, care duce la pierderi monetare, probleme la locul de muncă. În nici un caz o mătură nu ar trebui să părăsească casa ta, acest lucru este permis numai dacă nu mai ai nevoie de ea.

Realitatea Live

25 Nov. 2024, 11:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
25 Nov. 2024, 11:14 // Actual //  Ursu Victor

Societățile de asigurări din Republica Moldova au înregistrat o creștere de 10,9% a primelor brute subscrise și o majorare de 26% a despăgubirilor plătite în primele nouă luni ale anului 2024, comparativ cu aceeași perioadă din 2023. Automobilele rămân lider în topul preferințelor clienților pentru asigurare, arată datele Biroului Național de Statistică.

În categoria asigurărilor generale, segmentul auto (CASCO și răspundere civilă auto) continuă să domine: primele brute subscrise pentru asigurările de răspundere civilă auto au crescut cu 9,7%, atingând 1,26 miliarde lei, despăgubirile plătite în acest sector au înregistrat o creștere semnificativă de 23,4%, ajungând la 452,8 milioane lei. În cazul asigurărilor CASCO, primele brute au crescut cu 13,1%, iar despăgubirile cu 13,3%. Aceste evoluții confirmă preferința clienților pentru protecția vehiculelor în fața riscurilor, în contextul unei mobilități crescute și al diversificării portofoliilor de produse oferite de companiile de asigurări.

Asigurările de incendiu și calamități naturale au înregistrat cea mai mare creștere procentuală: primele brute au avansat cu 24,7%, iar despăgubirile plătite au fost de 3,5 ori mai mari decât în 2023. Asigurările de sănătate continuă să câștige teren, cu o creștere de 11,9% a primelor și de 17,1% a despăgubirilor. În schimb, asigurările de viață au stagnat, cu o creștere nesemnificativă de 0,3% la primele subscrise și o scădere de 9% a despăgubirilor plătite.

În ianuarie-septembrie 2024 veniturile și cheltuielile asigurătorilor s-au majorat față de perioada respectivă a anului 2023 cu 18,2% și 22,7% respectiv. Profitul până la impozitare s-a diminuat cu 22,6% comparativ cu perioada corespunzătoare a anului precedent .

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală