A rămas fără steaua Michelin! Prăvălia, Hawker Chan, cunoscută pentru mesele ieftine își pierde statutul

06 Sept. 2021, 13:30
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
06 Sept. 2021, 13:30 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Celebra prăvălie din Singapore, Hawker Chan, cunoscută pentru faptul că oferă cea mai ieftină masă cu stele Michelin din lume, tocmai și-a pierdut statutul.

Hawker Chan, fondat de Chan Hong Meng, a devenit renumit pentru felul său de mâncare simplu, dar delicios, de 2,50 USD, cu sos de soia, când a fost inclus în primul ghid Michelin al Singapore , în 2016, câștigând o stea.

Dar când biblia alimentară a dezvăluit cea mai recentă ediție din Singapore pe 1 septembrie, Hawker Chan – cunoscut anterior ca Liao Fan Hong Kong Soya Saoya Chicken Rice & Noodles – nu era nicăieri.

După triumful său Michelin, cariera lui Meng a decolat. Brandul său a crescut de la un stand umil într-un centru de comercianți ambulanți din Chinatown la un restaurant de franciză cu locații în Thailanda, Filipine și multe altele.
El a schimbat numele restaurantului în Hawker Chan și a început să se extindă cu alte feluri de mâncare.

Un reprezentant al restaurantului Hawker Chan a transmis printr-un e-mail către CNN Travel următoarea comunicare, ca urmare a unei rugăminți de a face declarații cu privire la moartea starului: „Chef Chan Hon Meng a pregătit faimosul său orez cu pui cu sos de soia încă din 2009, cu rețeta sa secretă și metoda sa de gătit, care nu s-a schimbat de la începutul Hawker Chan în 2009.”

El a considerat întotdeauna că preparatele sale ar trebui să fie produse proaspăt în fiecare zi și că gătitul nu ar trebui să aibă loc într-o bucătărie centrală.

„Sperăm să înțelegem de ce ghidul Michelin ne-a lăsat în afara listei anul acesta. Cu toate acestea, înțelegem, de asemenea, că fiecare are propria opinie în ceea ce privește alegerile alimentare. Vom continua să servim mâncăruri delicioase și la prețuri accesibile, așa cum este viziunea și misiunea noastră. Suntem recunoscători tuturor clienților noștri Hawker Chan care ne-au sprijinit de când a fost fondată acum 12 ani și vom face tot posibilul pentru a câștiga din nou steaua pentru anul viitor”.

În timp ce unii l-au aplaudat pe bucătarul născut în Malaezia pentru valorificarea muncii sale grele, alții au simțit că calitatea mâncării a scăzut după deschiderea noilor sale unități.

Expertul în alimente din Singapore, KF Seetoh, a declarat pentru CNN: „Cred că Michelin s-a lipit corect de armele lor și a protejat demnitatea stelelor”.

Michelin, care aparține producătorului de anvelope cu același nume, este una dintre cele mai clandestine reviste din lume. Numele editorilor și al colaboratorilor sunt ținute în mare secret. Firma a început prin a produce ghiduri de călătorie pentru șoferii europeni, trecând în cele din urmă de la anvelope la automobile și la turism.

Unele restaurante ar putea primi o atenție deosebită în ghidurile turistice. În domeniul gastronomic, brandul Michelin a devenit atât de venerat încât unii bucătari au înnebunit încercând să câștige aceste premii.

Cel mai mare număr de stele pe care le poate câștiga un restaurant este de trei.
Brandul Michelin a devenit atât de respectat în lumea culinarilor, încât unii bucătari au fost conduși într-o frenezie încercând să obțină premii.

Realitatea Live

08 Mai 2024, 20:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Mai 2024, 20:50 // Actual //  Lupu Eduard

Rectorul Universității Tehnice din Moldova (UTM), Viorel Bostan, a făcut anunțul oficial, în carul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, că Universitatea de Stat din Moldova și UTM urmează să se unească sub un singur nume nou. Această mișcare reprezintă un pas semnificativ în consolidarea și modernizarea învățământului superior din Republica Moldova.

Fuzionarea celor două instituții de învățământ superior vine în contextul unei inițiative menite să optimizeze resursele și să sporească calitatea educației superioare în țară. Prin unirea lor, se va crea o instituție academică mai puternică și mai competitivă, capabilă să ofere programe educaționale diversificate și de înaltă calitate.

Noul nume al instituției rezultate din fuziunea dintre USM și UTM va fi Universitatea din Chișinău. Această schimbare va reflecta identitatea și misiunea noii entități academice, care va servi comunitatea academică și societatea în ansamblu într-un mod mai eficient și mai eficace.

„De câțiva ani, analizăm constant clasamentele internaționale și, din păcate, nu am reușit să ne includem în aceste topuri”, a declarat Bostan. „De exemplu, în timp ce în trecut Times Higher Education enumera aproximativ 600 de universități, astăzi lista depășește 2003, iar noi încă nu am reușit să ne poziționăm în acest clasament”, declara săptămâna trecută, la consiliul rectorilor, Viorel Bostan.

Bostan a subliniat importanța atragerii studenților internaționali pentru a consolida universitățile din Moldova, dar a evidențiat și nevoia de resurse și capacități pentru a realiza acest lucru. În acest context, el a propus inițierea unui proces de fuziune între Universitatea Tehnică și Universitatea de Stat din Moldova, nu prin absorbție, ci printr-o colaborare între două instituții care au o istorie comună de colaborare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău