Cum să stimulezi CREATIVITATEA și să ai SUCCES în afaceri? Sfaturi utile

06 Sept. 2021, 17:39
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
06 Sept. 2021, 17:39 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Creativitatea este capacitatea pe care o avem de a crea ceva nou, poate fi ceva grozav și revoluționar; sau ceva mic, dar semnificativ. Creativitatea poate fi utilizată în toate aspectele vieții, de la cele mai cotidiene activități până la domeniul profesional și cel al afacerilor,  planificarea și realizarea unui nou proiect sau în modul în care vă prezentați businessul.

Iată câteva sfaturi care vă pot stimula creativitatea și vă pot ajuta să obțineți rezultate mai bune în afaceri:

Rezolvați diferit problemele

Oamenii creativi văd lumea diferit și găsesc soluții diferite la probleme. Cu toții putem gândi creativ pentru a rezolva situații complicate în afaceri, este nevoie doar de „gândire în afara casetei” pentru a putea percepe tipare pe care nu le-am putut vedea înainte. Pentru a realiza acest lucru, se recomandă să citiți cărți de genuri cu care nu sunteți obișnuiți sau care conțin idei contrare cu ale voastre, apoi să le analizați și să le comparați. De asemenea, puteți începe conversații și puteți fi interesați de argumentele și punctele de vedere ale altor persoane pe un subiect care vă interesează.

Întrebare și provocare

A gândi creativ înseamnă a pune la îndoială, a provoca și a crea noi reguli pentru afaceri și pentru viață în general. Obține succes în felul tău și în propriile condiții; depinde doar de tine să îți duci afacerea și viața la nivelul următor. Amintiți-vă, chestionarea și analiza punctelor tari și punctelor slabe ale unei structuri, produse sau planuri deja stabilite este cheia inovației.

Schimbă rutina

Nu vă mulțumiți cu tradiționalul, generați idei noi și stabiliți schimbări în rutină pentru a obține rezultate diferite. Majoritatea oamenilor care au schimbat lumea au pariat pe nou, fără să le pese de frica de eșec sau de dificultățile pe care le-ar putea întâlni. Vorbește despre ideile tale inovatoare și fii persistent pentru a le transforma în realitate.

Urmați pașii procesului creativ

Pentru ca ideile creative să fie realizate și să prindă formă, trebuie să urmați un proces care constă din câțiva pași. Primul lucru este să vă pregătiți și să vă generați ideile, pentru a realiza acest lucru trebuie să cercetați subiectul. Următorul pas este incubarea, odată ce ai ideea ta, trebuie să o „scapi” astfel încât să crească.

Al treilea pas este iluminarea, care este atunci când totul are sens și conexiunile au fost formate, astfel încât răspunsul va apărea în capul tău în mod natural. Mai târziu trebuie să faceți o evaluare pentru a vă valida ideea și alternativele. De asemenea, ar trebui să verificați dacă obiectivul pe care îl căutați este îndeplinit. În cele din urmă, faceți o verificare, adică este timpul să vă împărtășiți ideea cu restul lumii și să faceți teste.

Învață să scrii

Împărtășește-ți ideile în scris și exploatează-ți potențialul creativ printr-o tehnică de scriere simplă și colocvială. Aceasta este recomandarea marelui Paul Graham, programator de renume și un capitalist de risc în episodul „Scrie în timp ce vorbești” din seria sa de eseuri „Hackeri și pictori”.

Oamenii creativi trebuie să știe cum să comunice cu ceilalți pentru a împărtăși ideile lor inovatoare cu lumea, așa cum recomandă Paul Graham, este esențial să scrii bine și într-un mod util.

Fiți atenți

Creativitatea și inovația merg adesea împreună. Oamenii creativi sunt foarte atenți și știu să-și folosească toate simțurile pentru a detecta tiparele sau nevoile. Stimulați-vă creierul schimbându-vă mediul și ieșind din zona de confort. Când vă simțiți blocat de o problemă, încercați să redefiniți problema dintr-o altă perspectivă, în acest fel puteți concepe soluții inovatoare la provocările de lucru.

În plus, vă puteți ajuta echipa inspirând o mentalitate creativă prin recunoaștere și recompense. Folosiți metode cum ar fi brainstorming-ul și puneți-vă întrebări pentru a genera soluții inovatoare.

 

Realitatea Live

07 Iul. 2025, 11:43
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  bani.md
07 Iul. 2025, 11:43 // Bani și Afaceri //  bani.md

Toți angajatorii din Republica Moldova, inclusiv întreprinderile de stat, sunt obligați prin lege să asigure anual controale medicale periodice pentru angajați. Conform Codului Muncii și reglementărilor sanitare, examenele sunt esențiale pentru protejarea sănătății lucrătorilor expuși la factori de risc profesional, iar nerespectarea acestei obligații poate atrage sancțiuni și suspendarea activității.

În acest context, Harper Medklinik anunță lansarea oficială a serviciilor de medicină a muncii (medicină ocupațională), devenind prima clinică privată autorizată în acest domeniu în Republica Moldova. Odată cu publicarea în Monitorul Oficial, pe 5 martie 2024, a noului Regulament Sanitar privind supravegherea sănătății la locul de muncă, procedura a fost simplificată semnificativ – atât în ceea ce privește numărul de specialiști implicați, cât și logistica examinării.

Potrivit Hotărârii Guvernului nr. 1079/2023, lucrătorii care activează în condiții cu risc (zgomot, noxe, temperaturi extreme, muncă de noapte, efort fizic intens etc.) trebuie examinați cel puțin o dată pe an, iar pentru restul salariaților, frecvența este stabilită de medicul de medicina muncii (dar nu mai rar de o dată la doi ani). Costurile sunt suportate integral de angajator, conform art. 18 al Legii securității și sănătății în muncă și art. 103 din Codul Muncii.

Harper Medklinik oferă angajatorilor o serie de avantaje competitive:

Program flexibil, inclusiv în zilele de sâmbătă;

Echipamente ultramoderne, investigații rapide și precise;

Fără cozi, fără stres, cu o echipă profesionistă și atmosferă prietenoasă;

Examinări mobile, direct la sediul companiei, pentru anumite riscuri;

Prețuri începând de la 500 lei per factor de risc, cu oferte personalizate în funcție de numărul de angajați și specificul activității.

Mai mult, angajatorii pot deduce fiscal aceste cheltuieli medicale. Potrivit art. 24 lit. d) din Codul Fiscal, serviciile medicale contractate pentru angajați sunt deductibile în limita unui salariu mediu lunar prognozat de Guvern (pentru 2024 – 13.700 lei per salariat).

P

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO