„Ochelarii inteligenți” care realizează fotografii și videoclipuri. Colaborare între Facebook și brandul de LUX Ray-Ban

10 Sept. 2021, 15:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
10 Sept. 2021, 15:00 // Au Bani //  MD Bani

Facebook a dezvăluit prima sa pereche de „ochelari inteligenți” care conțin două camere pentru realizarea de fotografii și videoclipuri.

Specificațiile, denumite Ray-Ban Stories, sunt o colaborare între gigantul Facebook cu marca de ochelari de lux, Ray-Ban.

În viitor, Facebook planifică să lanseze ochelari de realitate completă (AR).

Noua pereche de ochelari va folosi vocea ta pentru a realiza o fotografie.

Ochelarii pot fi găsiți aproape în orice magazin Ray-Ban, inclusiv magazinele LensCrafters și Sunglasses Hut și vor costa doar 299 de dolari.

Se sincronizează cu o aplicație însoțitoare de rulare a camerei numită Facebook View, unde clipurile pot fi editate și partajate cu alte aplicații de pe telefon (nu doar de pe Facebook). Există un buton fizic pe ochelari pentru înregistrare sau puteți spune „Hei Facebook, fă-mi o poză” pentru a le controla fără mâini.

Camerele duale de 5 megapixeli pot captura puțin peste trei duzini de clipuri video de 30 de secunde sau aproximativ 500 de fotografii înainte ca memoria de pe dispozitiv să se umple. Un buton fizic din partea superioară a părții din dreapta a cadrului vă permite să capturați manual dacă preferați să nu utilizați expresia de veghe „Hei Facebook”. (Facebook spune că asistentul său vocal ascultă acea frază numai când este activat și că funcționalitatea sa este limitată la pornirea înregistrărilor.)

O lumină din interiorul ochelarilor vă oferă o serie de informații: verde pentru încărcare completă, portocaliu pentru baterie descărcată, albastru pentru modul de asociere, roșu pentru baterie moartă sau supraîncălzire și alb pentru o eroare de captură. O lumină albă separată, orientată spre față, lângă camera dreaptă se aprinde ori de câte ori ochelarii înregistrează.

Realitatea Live

08 Apr. 2025, 18:01
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
08 Apr. 2025, 18:01 // Actual //  Ursu Victor

Fostul președinte american Donald Trump a lansat un nou atac economic la adresa Uniunii Europene, cerând statelor membre să cumpere energie din SUA în valoare de 350 miliarde de dolari – o sumă care depășește capacitatea totală de export a Statelor Unite în domeniul energetic și echivalează cu întreaga valoare a exporturilor SUA către UE într-un an, scrie Politico.

Declarația a fost făcută în contextul refuzului lui Trump de a accepta propunerea Comisiei Europene privind eliminarea reciprocă a tarifelor pentru bunurile industriale. În schimb, el a condiționat relaxarea tarifelor de achiziții masive de energie: „Deficitul comercial cu UE este de 350 miliarde de dolari și trebuie să dispară rapid. Un mod simplu și rapid este ca ei să ne cumpere resursele energetice… Putem scăpa de acest deficit într-o săptămână.”

Întrebat dacă oferta europeană privind eliminarea taxelor industriale este suficientă pentru a renunța la taxa de 20% asupra importurilor din UE, Trump a răspuns sec: „Nu, nu este suficient.”

Totuși, potrivit Biroului de Analiză Economică al SUA, deficitul real de bunuri al Statelor Unite în comerțul cu Uniunea Europeană în 2024 a fost de 235,6 miliarde dolari, nu 350 miliarde. În același an, exporturile americane de energie (petrol și gaze) către UE au însumat doar 81,1 miliarde de dolari – de 4,3 ori mai puțin decât solicită Trump.

Mai mult, valoarea totală a exporturilor de energie ale SUA către întreaga lume în 2024 a fost de 315 miliarde dolari, conform datelor oficiale – ceea ce face cererea lui Trump nerealistă din punct de vedere logistic și economic.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat că UE este pregătită pentru un acord echitabil, dar a avertizat că blocul comunitar își va apăra interesele prin măsuri de retorsiune dacă Trump impune tarife unilaterale. UE pregătește deja o listă de mărfuri americane care vor fi taxate cu 25%, ca reacție la taxele impuse anterior de SUA asupra importurilor de oțel și aluminiu.

Trump a mai cerut în trecut creșterea importurilor europene de gaz natural lichefiat (GNL) din SUA, dar, potrivit unor surse europene citate de Politico, Washingtonul nu a demonstrat real interes pentru negocieri concrete, blocând discuțiile la nivel birocratic.

Interesant este că suma de 350 miliarde de dolari nu apare pentru prima dată în retorica lui Trump – el a invocat aceeași cifră atunci când a afirmat că SUA au oferit ajutor Ucrainei în această valoare, deși datele oficiale arată că asistența totală americană pentru Ucraina s-a ridicat la aproximativ 125,5 miliarde de dolari.

Declarațiile lui Trump vin pe fondul intensificării poziționărilor comerciale și geopolitice ale SUA înaintea alegerilor prezidențiale din toamnă, unde fostul lider republican își propune revenirea la Casa Albă cu o agendă economică agresivă și protecționistă.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!