Emma Raducanu va câștiga milioane după victoria US Open. Ce prezic experții în marketing

13 Sept. 2021, 16:57
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
13 Sept. 2021, 16:57 // Au Bani //  MD Bani

Emma Raducanu va câștiga milioane prin acorduri de sponsorizare și aprobări profitabile, spun experții, după ce a câștigat uimitor la US Open.

Tânăra în vârstă de 18 ani a luat acasă premii în valoare de 2,5 milioane de dolari pentru titlu, depășind 303.000 de dolari pe care i-a câștigat anterior în timpul scurtei sale cariere.

Cu toate acestea, experții în marketing prezic că este pregătită să câștige milioane în plus, mărcile făcând coadă pentru a obține oferte în afara terenului.

Jucătoarele de tenis domină cele mai bogate clasamente pentru sportive, cele nouă sportive cele mai bine plătite din lume fiind toate jucătoare de tenis, potrivit revistei de afaceri Forbes,

Acest lucru sugerează că există o posibilitate substanțială pentru Raducanu, care are deja un contract de sponsorizare pentru pantofi și îmbrăcăminte cu Nike și o sponsorizare pentru rachete cu Wilson.

Nigel Currie, consultant în sponsorizare și marketing, a declarat pentru BBC că Raducanu are potențialul de a câștiga niveluri similare cu unele dintre cele mai bine plătite vedete sportive feminine de pe teren, atâta timp cât își continuă forma.

„Cerul este cu adevărat limita pentru ea. Ea este în sportul potrivit, unul dintre cele mai profitabile sporturi pentru sportivele de sex feminin”, a spus el.

„Este evident că trebuie să continue să câștige, are dreptate la începutul carierei sale. Nu există niciun motiv să presupunem că nu va continua să câștige alte evenimente.”

„Un vis de marketing”

Currie a declarat că Raducanu are o „unicitate” pentru mărci, deoarece Marea Britanie nu a avut o femeie campioană de Grand Slam de mai bine de 40 de ani. El a adăugat că momentul succesului adolescentei a fost „perfect” datorită superstarului Serena Williams care a ajuns la sfârșitul carierei sale.

Pentru un jucător nereclasat, a spus Currie, două acorduri de sponsorizare erau tipice, dar următoarea rundă de tranzacții pe care noul număr britanic o negociază va fi „absolut imensă, cu Nike și Adidas luptându-se pentru ea”.

„Este foarte simpatică, foarte strălucitoare. Răspunde bine la întrebări. Spune lucrurile corecte – din punct de vedere al marketingului, care este un vis”, a adăugat el.

Naomi Osaka, în vârstă de douăzeci și trei de ani, este cea mai bine plătită atletă din lume în acest moment, depășind-o pe Serena Williams în mai 2020.

Câștigurile sale totale se ridică la 37,4 milioane de dolari (27,2 milioane de lire sterline), potrivit Forbes, iar Osaka a doborât recordul din 2015 al Mariei Sharapova pentru cei mai mulți bani câștigați vreodată de o sportivă de sex feminin într-un an. Osaka este locul 28 în rândul sportivilor cu cel mai mare câștig din lume, inclusiv jucători de sex masculin.

În urma titlurilor de Grand Slam din Osaka în 2018 și 2019, Nike a plătit aproximativ 10 milioane de dolari pentru a o lua de la Adidas și acum are în total 15 sponsori ai companiei.

Roger Federer este cel mai bogat jucător de tenis din lume, fiind cel de-al șaptelea cel mai bogat atlet pentru 2021. Are o valoare netă estimată la 450 milioane USD.

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău