Moldoveanul milionar de la iTaxi a preluat conducerea celui mai mare retailer online de home&deco

14 Sept. 2021, 09:26
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
14 Sept. 2021, 09:26 // Actual //  bani.md

Călin Fusu, co-fondator şi membru al consiliului de administraţie al retailerului de mobilă şi decoraţiuni Vivre Deco, preia din 1 octombrie conducerea companiei în locul Monicăi Cadogan, care şi-a anunţat demisia pe 26 august.

„Vivre este o companie solidă, un brand puternic şi valoros, care a câştigat în nouă ani atât încrederea clienţilor, cât şi pe cea a investitorilor. Vom continua să oferim europenilor inspiraţie şi echilibru pentru acasă, prin intermediul tehnologiei, produselor unice şi serviciilor adăugate. Obiectivul principal rămâne acelaşi, să devenim cel mai important marketplace de home & deco din regiune. Îmi propun să investim în continuare în tehnologie, să venim cu soluţii de înaltă calitate şi, astfel, să răspundem noilor nevoi şi noului stil de viaţă, care s-a schimbat odată cu pandemia. Am urmărit întotdeauna ca orice investiţie să devină lider de piaţă şi, cu acest gând, preiau noul mandat de Director General al Vivre”, a declarat  pentru Ziarul Financiar Călin Fusu, CEO desemnat al Vivre Deco SA.

Compania Vivre Deco, unul dintre cei mai mari retaileri online de home&deco din Europa Centrală și de Est.

Vivre Deco este controlată de Advisory Delta SRL, firma lansată de CEO-ul companiei, Monica Cadogan – 45%, Neogen, controlat de Călin Fusu- 50% și Vajda Andras Peter Nagy, product manager – 5%

Cum a ajuns Călin Fusu milionar?

Calin Fusu, 47 de ani, a devenit unul dintre cei mai tineri milionari în euro, bani obținuți din internet (Neogen), o afacere în care „vechii capitaliști” români nu au investit pentru ca nu o înțeleg și nu are active palpabilă.

Fusu, născut la Chișinău, care la 16 ani era cel mai tânăr student al Academiei de Studii Economice din București, a vândut o participație minoritară din Neogen, compania pe care a creat-o în 2000, în Târgu Mureș, sub numele Rogenerator împreună cu trei tineri, respectiv Andras Nagy, Lazlo Robert și Zoltan Bodo.

În prezent, Călin Fusu este și acționarul Itaxi din Chișinău prin intermediul Citylink, care în anul 2020 a achiziționat compania de taxi Itaxi.

Realitatea Live

03 Iul. 2025, 16:29
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
03 Iul. 2025, 16:29 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Mai multe companii-fanion ale Europei – între care constructorul auto Mercedes-Benz și grupul de lux LVMH – conduc o campanie corporativă menită să îmblânzească răspunsul Bruxelles-ului la noile amenințări comerciale lansate de Donald Trump, scrie Bloomberg. Executivi ai unor grupuri din industria auto, bunuri de lux și băuturi spirtoase au avut întâlniri neoficiale cu oficiali americani și au presat capitalele europene să ajungă rapid la un acord pentru a evita o escaladare tarifară.

Potrivit surselor citate, lobby-ul include solicitarea de a scoate produse-simbol ale Statelor Unite – precum bourbonul – de pe lista de exporturi vizate de represaliile Uniunii Europene, în speranța că Washingtonul va renunța la taxele anunțate de până la 50 % pe automobile și metale. Miza este deadline-ul din 9 iulie, dată la care Casa Albă ar putea oficializa noile tarife.

Comisia Europeană a pregătit o listă de contramăsuri ce ar putea taxa exporturi americane în valoare de circa 95 miliarde EUR, însă presiunile unor state membre și ale marilor grupuri industriale ar putea reduce pachetul de răspuns cu până la 70 miliarde EUR, spun sursele Bloomberg.

Industria europeană, îngrijorată de pierderile de piață și marjele tot mai subțiri pe piața americană, militează deschis – dar și pe canale diplomatice discrete – pentru un compromis rapid care să evite un nou război comercial transatlantic. Dacă negocierile eșuează, Bruxelles-ul ar putea activa setul de tarife de represalii chiar din luna august, lovind exporturi americane de agricultură, băuturi spirtoase și produse industriale.

De partea cealaltă, Trump susține că noile taxe sunt menite să „echilibreze” relațiile comerciale și să stimuleze producția în SUA, însă analiștii avertizează că un ciclu de tarife și contra-tarife ar afecta lanțuri de aprovizionare de miliarde și ar pune presiune pe creșterea economică de ambele părți ale Atlanticului.

Decizia finală a UE va depinde de rezultatul negocierilor de ultim moment, dar lobby-ul corporativ arată cât de mult cântărește sectorul privat în conturarea politicilor comerciale europene, atunci când locurile de muncă și profitabilitatea sunt puse în joc.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO