Moldoveanul milionar de la iTaxi a preluat conducerea celui mai mare retailer online de home&deco

14 Sept. 2021, 09:26
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Sept. 2021, 09:26 // Actual //  Lupu Eduard

Călin Fusu, co-fondator şi membru al consiliului de administraţie al retailerului de mobilă şi decoraţiuni Vivre Deco, preia din 1 octombrie conducerea companiei în locul Monicăi Cadogan, care şi-a anunţat demisia pe 26 august.

„Vivre este o companie solidă, un brand puternic şi valoros, care a câştigat în nouă ani atât încrederea clienţilor, cât şi pe cea a investitorilor. Vom continua să oferim europenilor inspiraţie şi echilibru pentru acasă, prin intermediul tehnologiei, produselor unice şi serviciilor adăugate. Obiectivul principal rămâne acelaşi, să devenim cel mai important marketplace de home & deco din regiune. Îmi propun să investim în continuare în tehnologie, să venim cu soluţii de înaltă calitate şi, astfel, să răspundem noilor nevoi şi noului stil de viaţă, care s-a schimbat odată cu pandemia. Am urmărit întotdeauna ca orice investiţie să devină lider de piaţă şi, cu acest gând, preiau noul mandat de Director General al Vivre”, a declarat  pentru Ziarul Financiar Călin Fusu, CEO desemnat al Vivre Deco SA.

Compania Vivre Deco, unul dintre cei mai mari retaileri online de home&deco din Europa Centrală și de Est.

Vivre Deco este controlată de Advisory Delta SRL, firma lansată de CEO-ul companiei, Monica Cadogan – 45%, Neogen, controlat de Călin Fusu- 50% și Vajda Andras Peter Nagy, product manager – 5%

Cum a ajuns Călin Fusu milionar?

Calin Fusu, 47 de ani, a devenit unul dintre cei mai tineri milionari în euro, bani obținuți din internet (Neogen), o afacere în care „vechii capitaliști” români nu au investit pentru ca nu o înțeleg și nu are active palpabilă.

Fusu, născut la Chișinău, care la 16 ani era cel mai tânăr student al Academiei de Studii Economice din București, a vândut o participație minoritară din Neogen, compania pe care a creat-o în 2000, în Târgu Mureș, sub numele Rogenerator împreună cu trei tineri, respectiv Andras Nagy, Lazlo Robert și Zoltan Bodo.

În prezent, Călin Fusu este și acționarul Itaxi din Chișinău prin intermediul Citylink, care în anul 2020 a achiziționat compania de taxi Itaxi.

Realitatea Live

21 Mai 2024, 16:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
21 Mai 2024, 16:14 // Actual //  Lupu Eduard

Țările UE au aprobat transferul veniturilor din activele rusești înghețate către Ucraina, a declarat ministrul ceh de externe Jan Lipavsky.

Potrivit acestuia, doar anul acesta Kievul poate primi 3 miliarde de euro. „90% din încasări vor merge către sprijinul militar. Rusia trebuie să plătească pentru daunele cauzate de războiul său agresiv”, a scris Lipavsky pe rețeaua de socializare X.

Se așteaptă ca activele rusești să genereze un profit de aproximativ 5 miliarde de euro anual. Ucraina va primi aceste fonduri de două ori pe an, a scris anterior Bloomberg. Conform planurilor UE, Ucraina va primi venit net din activele primite din 15 februarie 2024. Totodată, profitul care s-a acumulat înainte de această dată va fi rezervat pentru acoperirea eventualelor riscuri – de exemplu, în cazul pretențiilor din partea Rusiei.

După ce armata rusă a invadat Ucraina în februarie 2022, Uniunea Europeană și țările G7 au înghețat aproximativ 280 de miliarde de dolari ale Băncii Centrale a Rusiei sub formă de numerar și titluri de valoare. Ministerul rus de Finanțe a estimat volumul activelor blocate la aproximativ 300 de miliarde de dolari. Majoritatea acestora se află în depozitul belgian Euroclear.

Conform rezultatelor de anul trecut, Euroclear a primit venituri din activele rusești în valoare de 4,4 miliarde de euro, iar de la începutul acestui an – alte 1,6 miliarde Potrivit surselor Financial Times, profiturile totale până în 2027 ar putea ajunge la 20 de miliarde de euro.

În cadrul discuției privind modul de utilizare a activelor înghețate, Statele Unite s-au oferit să ofere Kievului un împrumut garantat cu veniturile viitoare din acestea. Astfel, Ucraina va putea primi ajutor de 50 de miliarde de dolari în această vară, pe care se bazează Washingtonul. Acest plan a fost susținut de Germania, care ar putea fi un „pas decisiv” pentru implementarea sa, au spus surse Bloomberg.

Kremlinul a numit înghețarea activelor rusești „furt” și o încălcare a dreptului internațional. Posibila lor confiscare ar fi „un cui solid în viitorul sicriu al întregului sistem de economic occidentale”, precum și „subiectul procedurilor judiciare”, a subliniat Kremlinul.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău