Cea mai bogată femeie din Austria s-a despărțit de una dintre jucăriile sale de lux

17 Oct. 2021, 15:56
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
17 Oct. 2021, 15:56 // Actual //  bani.md

Numai costurile de exploatare se ridică la 27.400 de euro pe zi. Și pentru deplasarea la țărm, un Bentley așteaptă în garajul iahtului sau un elicopter pe punte. Vorbim despre iahtul de lux pus la vânzare de moștenitoarea magazinelor Heidi Horten, scrie evz.ro.

Cel mai elegant și rafinat iaht din lume

Moștenitoarea și colecționara de artă vieneză Heidi Goëss-Horten își vinde iahtul. Fabricat din oțel, cu o suprastructură din aluminiu, Carinthia VII, are o lungime de 100 de metri, este considerată una dintre cele mai elegante și frumoase nave din lume. În prezent, ea este ancorată în sudul Franței.

La bord sunt  şase apartamente și zonă de wellness 

Există șase apartamente și o zonă de wellness la bord. Prețul de construcție al iahtului livrat de un șantier naval din Bremen în 2002 a fost de 160 milioane. Un elicopter o aduce pe miliardara în vârstă de 80 de ani acasă în Austria, unde locuiește pe lacul Wörthersee. Pentru că călătoriile în largul mării sunt acum prea obositoare pentru ea.

Cu același preț își dorește să îl vândă, însă cel care îl va cumpăra va avea nevoie de mai mult de atât. Un astfel de iaht vine cu niște costuri operaționale care nu sunt pentru oricine. Numai un rezervor de combustibil pentru navă costă în jur de 500.000 de euro.

Goëss-Horten, care are o avere estimată la aproximativ 2,7 miliarde de euro, este văduva omului de afaceri Helmut Horten, fondatorul magazinului german Horten AG. Ea și-a moștenit averea la moartea soțului ei, care a decedat în noiembrie 1987.

Goëss-Horten este membră a consiliului de administrație al fundației caritabile Helmut Horten Stiftung și a fost raportată de Vindobona.org ca fiind cel mai mare donator al Partidului Popular Austriac (ÖVP).

Căpitanul „Carinthia” Andreas Jungblut, care timp de 15 ani a condus „nava de vis”, este acum în căutarea unui nou port scrie Kronen Zeitung.

„În cercurile profesionale, Carinthia VII este încă considerat cel mai frumos și elegant iaht din lume. A fost construit după gustul excelent al doamnei Horten, care este și un colecționar de artă rafinat.”, declara acesta.

De menționat este faptul că moștenitarea magazinelor vieneze și colecționara de artă Heidi Goëss-Horten a decis să își vindă iahtul în contextul în care pentru ea, toate călătoriile au devenit obositoare, iar acest lucru tarnsformă totul ”mai mult în povară decât în plăcere”, acesta fiind și motivul pentru care cel mai frumos iaht din lume a rămas ancorat la Veneția fără a mai fi folosit de o bună periodă de timp.

 

Realitatea Live

05 Apr. 2025, 11:58
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
05 Apr. 2025, 11:58 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Un tribunal din Republica Bașkortostan a decis naționalizarea a șapte fabrici deținute de fostul șef al „Gazprom Energo”, Alexei Mitiușov, în cadrul unei acțiuni demarate de Procuratura Generală a Rusiei. Valoarea totală a activelor preluate de stat se ridică la 31,5 miliarde de ruble, relatează Kommersant.

Decizia prevede trecerea în proprietatea statului a 100% din acțiunile sau părțile sociale ale companiilor „Salavatneftemaș”, „Salavatneftehimremstroi”, „Podzemneftegaz”, „Remenergomontaj”, „Neftehimremstroi”, „Tehcentr” și Uzina de catalizatori din Salavat. Aceste întreprinderi deservesc grupul „Gazprom Neftechim Salavat”, una dintre companiile-cheie ale industriei chimice din regiune.

Potrivit instanței, Mitiușov, care deține pașaport lituanian și permis de ședere în Spania, a stabilit un „control străin” asupra acestor active strategice, fapt considerat ilegal conform legislației ruse. Decizia a fost pusă în aplicare imediat, fără posibilitatea apelului, la cererea procurorilor, care au avertizat că o întârziere ar putea duce la oprirea producției, neplata salariilor și falimentul fabricilor.

În plângerea sa, Procuratura a susținut că Mitiușov a achiziționat companiile prin entități controlate – „Mercury Capital Trust” și „Corporate Center” – în urma unor tranzacții neautorizate și nevalidate de comisia guvernamentală sau Serviciul Federal Antimonopol. Împotriva fostului director „Gazprom Energo” a fost deschis un dosar penal în 2022, fiind acuzat de deturnare de fonduri de la „Gazprom Neftechim Salavat”. În februarie 2023, Mitiușov a fost dat în urmărire internațională.

Naționalizarea activelor considerate „strategice” a devenit o practică tot mai frecventă în Rusia după invadarea Ucrainei. Potrivit fostului șef al Transparency International Rusia, Ilia Șumanov, în ultimii trei ani, statul a preluat active în valoare de peste 2,07 trilioane de ruble. În 2024, The Moscow Times estimează că autoritățile au naționalizat cel puțin 67 de companii, cu venituri anuale de peste 807,6 miliarde de ruble și active evaluate la peste 544,7 miliarde.

Această decizie reflectă consolidarea controlului statului rus asupra economiei, în paralel cu o ofensivă împotriva proprietății private cu legături externe, în contextul actualei izolări internaționale.

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ