Fac bani în somn! Oamenii care fac mii de dolari pe Youtube din live-uri în care dorm

22 Oct. 2021, 05:44
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
22 Oct. 2021, 05:44 // Au Bani //  MD Bani

De ceva timp, somnul a devenit o sursă de a face bani pentru creatorii de conținut interesul pentru transmisiunile live cu somn de pe YouTube a atins un punct culminant în prima săptămână a lunii ianuarie 2021. Căutările au crescut cu 426 la sută față de aceeași perioadă anul trecut. Se pare că e un trend tot mai popular să te uiți la cineva cum doarme.

Unul dintre vloggerii care dorm în live-uri este și Super Mainstream. Într-o seară de sâmbătă, la ora 20:00 și un vloggerul e deja în pijamale și își instalează microfoanele, camerele, luminile și monitoarele lângă pat. Urmează să facă un live în timp ce doarme pentru mii de abonați, care îi trimit donații în bani. Practic, omul face bani în somn, scrie vice.com.

Conceptul e simplu: Super încearcă să doarmă în timp ce fanii lui încearcă să-l trezească cu mesaje, videoclipuri și cântece transmise prin boxa lui Alexa. Spectatorii plătesc două lire ca să opereze boxa și o roagă orice, ba să le spună adresa lui, ba să cumpere produsele din lista lui de pe Amazon, ba să sune la poliție. Potrivit surselor,  tânărul de 21 de ani face peste două mii de lire dintr-un live de șase ore, pe care îl ține o dată pe săptămână.

Super, care a mai câștigat două mii de abonați după cel mai recent stream, pune interesul crescut al oamenilor pentru clipurile lui pe seama pandemiei. Practic, oamenii au prea mult timp liber și n-au ce face în weekenduri.

„Fac streaming în noaptea de sâmbătă pentru că atunci, în mod normal, lumea iese să bea și să se distreze. Rolul meu e să furnizez divertisment pentru sâmbătă seara.”

Trendul live-urilor neconvenționale a început în 2017, când fostul streamer de pe Twitch Ice Poseidon a făcut cinci mii de dolari doar pentru că s-a filmat în timp ce dormea. A fost popularizat de streamerii de pe YouTube în anul următor, când Asian Andy – un vlogger cu peste un milion de abonați – a creat primul live în care dormea printr-un accident fericit.

„Am deschis o cutie de bomboane, le-am mâncat și apoi am realizat că aveau iarbă în ele. Am leșinat și am adormit și abonații mei au încercat să mă trezească prin donații. Am făcut opt sute de dolari, mai mult decât în orice live în care eram treaz. Mi s-a părut incredibil.”

Așa s-a născut o stea: Asian Andy a făcut două mii de dolari în primul live care a fost vizualizat de atunci de 9,2 milioane de ori. În 2020, a făcut două alte astfel de stream-uri cu care a strâns 32 de mii de dolari.

 

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  Lupu Eduard

Comisia de licențiere a importului cerealelor și a răsăritei ia-r fi acordat licență de import companiei Trans Oil, controlată de milionarul Vaja Jhashi.

„În Vinerea Mare după masă și în forma online a fost convocată comisia de licențiere a importului cerealelor și floarei soarelui. Nu cred că data și ora au fost selectate întâmplător, când toată lumea este concentrată mai mult pe Sărbători Sfinte. Companiile din grupul Trans Oil au primit licențe pentru a aduce din Ucraina aproape 70 mii tone de răsărită. Am prezis acest lucru două săptămâni în urmă și mă tem că nu este ultima decizie cu permisiunea importului”, scrie reprezentantul Forței Fermierilor, într-o postare pe Facebook.

Slusari afirmă că cei, care au distrus în toamna 2023 cu prețuri derizorii sute de fermierii autohtoni și oricum nu au făcut stocuri suficiente pentru fabricile de procesare, acum vor importa materia primă la prețuri mai scumpe de la traderi străini. „Cei de la ministerul agriculturii, care ar trebui să intervină cu mecanismul de licențiere încă în primăvară 2023 sincron cu România și Bulgaria și care au permis dezastru pe piața internă și falimentarea agricultorilor mici, azi au acceptat importul”.

„Nimeni nu-și asumă responsabilitate pentru un dezmăț de proporție și tragedia social-economică a miilor de oameni de la sate. Trans Oil și Vaja rămân stăpânii agriculturii și ministerului acesteia”, conchide reprezentantul Forței Fermierilor.

În septembrie 2023, prețurile achizițiilor la floarea soarelui au atins minimele din ultimii 5 ani, afectând în special fermierii mici, care au fost nevoiți să vândă producția la prețuri deficitar de scăzute.  A fost perioada când unii fermieri mici, care nu sunt plătitori de TVA , erau nevoiți să comercializeze răsărita sub 5 lei per kg. Prețul de cost al semințelor de floarea soarelui anul trecut în medie a fost de 7,3 lei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău