(FOTO) TOP 10 cele mai scumpe decorații de Crăciun din lume. Ajung să coste milioane de dolari per exemplar

24 Dec. 2021, 13:45
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
24 Dec. 2021, 13:45 // Au Bani //  MD Bani

Ne aflăm în perioada în care toată lumea este în căutarea celor mai deosebite decorațiuni de Crăciun. Cu ele ne putem surprinde prietenii și familia. În continuare găsești cele mai scumpe decorațiuni din lume.

  1. Lumânare de lux cu colier – 5.000$

Există mai multe tipuri de lumânări, dar aceasta este specială. Atunci când o aprinzi totul în jur se schimbă, în special în perioada Crăciunului. Zăpada de afară și căldura din interiorul lumânării creează o atmosferă deosebită. Cutia neagră semnată este înfășurată cu un arc de satin alb. Lumânarea în sine are un colier manual în jurul ei. Colierul, marca Gucci, conține 14k de aur și nu mai puțin de 38  diamante orbitoare, aceasta însemnând 2,23 carate. Acesta strălucește mai tare decât flacăra lumânării.

  1. Ren care cântă, 65 cm – 6.920 $

O decorație pe care copii la sigur o vor îndrăgi este un ren de 65 cm, confecționat din poliester și acrilă. Renul se vinde împreună cu 3 piese înregistrate pe un SD card. Renul cântă și în același timp își mișcă capul în ritmul muzicii. Jucăria se vinde la un preț de 6,920 dolari.

  1. Hârtie de ambalat din cristal – 7.549$

Când te gândești la hârtie de ambalat, la sigur nu te gândești la cea cu cristale, dar la hârtie simplă și ieftină. Compania Rebekah Chol, o companie de ambalare a cadourilor de lux, a creat hârtie de ambalare acoperită cu cristale Swarovski. Pentru o astfel de hârtie și cadoul trebuie să fie pe măsură.

  1. Suport de brad Swarovski – 14.000 $

Chiar dacă nu este o decorațiune în sine, este un accesoriu necesar în cazul în care ai un brad foarte scump din aur în casa ta. Suportul este placat cu aur și acoperit cu cristale Swarovski.

  1. Cel mai scump glob de Crăciun – 136.000 $

Cu toții cunoaștem obișnuitele globuri de Crăciun, ele sunt cele mai cunoscute și le întâlnești pe fiecare brăduț. Dar este una care strălucește mai mult decât toate.

Bibeloul a fost confecționat de către Mark Hussey și a avut nevoie de un an pentru a o finaliza. Este acoperită de 500 de diamante, trei dintre care constituie câte un carat fiecare și este încercuită de 2 inele care conțin 188 de rubine.

  1. Steaua de Crăciun cu diamante – 950.000 $

Ce puneți voi de obicei în vârful bradului? La sigur o stea. Ce zici de o stea cu puțin argint, ornamentată cu 281 diamante plus un diamant rar de 5 carate chiar în centrul acesteia.

  1. Figurină Moș Crăciun din aur – 1,6 milioane de dolari

Prezența lui Moș Crăciun este obligatorie pe durata sărbătorilor de iarnă. Creatoarea japoneză Ginza Tanaka a confecționat o figurină a lui Moș Crăciun din 20 kg de aur, la fel și geanta lui este din aur, iar centura are un diamant încrustat în ea. Dimensiunea figurinei este de 18 cm.

  1. Mini-brad din trandafiri conservați – 1,8 milioane de dolari

În cazul în care nu sunteți iubitori de brazii mari de Crăciun, un mini-brad ar fi soluția. Există un mini-brad confecșionat din trandafiri conservați și împodobit cu 400 de diamante cumpărate din Australia și Africa de Sud. Fii atent unde pui acest brad, în caz că îl spargi pierzi 1,8 milioane de dolari. Adițional primești și un ursuleț roșu.

  1. Pom de Crăciun din aur 1,95 milioane de dolari

Un brad înalt de 2,4 metri a fost creat de faimoasa japoneză Ginza Tanaka. Bradul este confecționat în totalitate din aur, inclusiv și decorațiile. Acesta cântărește 12 kg.

  1. Coroană de Crăciun cu diamante – 4,6 milioane de dolari

Ideea aparține designerului finlandez de flori. El a creat o coroană de Crăciun din cele mai luxoase flori din lume precum: pomușoare Hedera, Nobilis, merișor, afine și frunze de eucalipt. Florile fiind ornamentate cu încă 40 de rubine și diamante uimitoare. Aceasta este cea mai scumpă decorațiune de Crăciun.

Realitatea Live

28 Apr. 2024, 19:09
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Apr. 2024, 19:09 // Actual //  Lupu Eduard

Specialiştii au stabilit că aeroportul din judeţul Galaţi va avea o suprafaţă de 250 de hectare, la care se va adăuga o zonă rezervată pentru investiţii publice de aproximativ 115 hectare.

„Am reuşit, după multe luni de negocieri şi multe drumuri la Bucureşti, să trecem de o etapă foarte importantă, şi anume obţinerea acordului de la ROMATSA, de delimitare a spaţiului aerian al aeroportului. Nu a fost uşor, nu a fost simplu, însă am reuşit să deblocăm cea mai complicată parte din acest moment, astfel încât să putem continua studiile şi expertizele, aeroportul urmând să fie construit pe un teren aflat între Braniştea, Slobozia Conachi şi Tudor Vladimirescu. Este un proiect extrem de important, aşteptat de milioane de oameni din Galaţi, Brăila, Vrancea şi Bârlad, precum şi din zona raionului Cahul. Cert este că aeroportul nu a fost uitat sau abandonat. Mergem înainte şi lucrăm intens”, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Autorităţile au mai anunţat că aeroportul va prelua din identitatea oraşului, prin amenajarea unei zone de promenadă asemănătoare cu Faleza Dunării din Galaţi. Aeroportul va fi construit după un concept ecologic, cu multă vegetaţie pe faţade şi la interior, şi cu tehnologii de ultimă generaţie, pentru un consum redus şi emisii poluante cât mai scăzute. Totodată, va fi singurul aeroport din România cu un spaţiu expoziţional, în care pasagerii vor putea admira diferite expoziţii şi vor putea participa la o multitudine de evenimente culturale.

Conform proiectului, Aeroportul Internaţional Galaţi-Brăila este prevăzut cu un terminal de pasageri, cu o suprafaţă desfăşurată de 28.500 de mp, şi un terminal cargo, cu o suprafaţă de aproximativ 5.500 de mp. Pentru eficienţă maximă, turnul de control va fi unul integrat în cadrul terminalului de pasageri, care va avea 9 porţi de îmbarcare. Pista de decolare şi aterizare va avea o lungime de 3.500 de metri, la fel ca aeroporturile din Otopeni, Timişoara şi Constanţa.

„Practic, pe această pistă vor putea decola şi ateriza toate tipurile de avioane comerciale. Am finalizat deja o parte din studiile necesare, lucrăm la altele, unele necesitând multe luni de colectare a datelor şi de analiză a lor, iar în paralel analizăm toate sursele de finanţare, astfel încât după finalizarea studiului de fezabilitate să putem demara licitaţia pentru construirea aeroportului. Lucrăm în echipă, alături de colegii de la Consiliul Judeţean Brăila, astfel încât acest important obiectiv de investiţii, care ar dezvolta major întreaga zonă, să devină realitate”, a precizat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Specialiştii au inclus în proiect numeroase echipamente, sisteme şi instalaţii precum panouri fotovoltaice, instalaţii inteligente de iluminat, staţii de încărcare a autoturismelor electrice, sistem de supraveghere şi analiză video pe bază de inteligenţă artificială (detecţia bagajelor abandonate sau a vehiculelor care se deplasează în sens greşit), sistem de supraveghere a pistei (detectare prezenţă umană sau vehicul), echipament de ultimă generaţie de scanare a bagajelor de cabină (va permite păstrarea în bagaj a laptop-urilor), porţi automate de verificare a cărţilor de îmbarcare şi sistem de automatizare a zonei tehnice”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău