Miliardarul nepalez care controlează Moldcell cumpără un renumit jucător de pe piața fast-food din Rusia

03 Ian. 2022, 19:00
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
03 Ian. 2022, 19:00 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Miliardarul nepalez Binod Chaudhary, care controlează al doilea operator de telefonie mobilă din Republica Moldova, Moldcell urmează să cumpere unul dintre cei mai renumiți jucători de pe piața de fast-food din Rusia, Gallina Blanca, prin intermediul companiei CG Foods din Nepal.

GBFoods, un important producător de produse alimentare instant sub marca Gallina Blanca, a decis să părăsească Rusia. Întreprinderea companiei din regiunea Nijni Novgorod va fi cumpărată de compania nepaleză  CG Foods, care produce tăiței Wai Wai. Valoarea tranzacției poate fi în intervalul 1–1,5 miliarde de ruble (aproximativ 178 mil. de euro). Vânzările de tăiței instant în Rusia sunt în creștere, dar CG Foods va trebui să investească în promovarea unui nou brand pentru țară și în dezvoltarea producției.

Serviciul Federal Antimonopol (FAS) a aprobat petiția CG Foods LLC de a achiziționa 100% din CJSC Europe Foods GB. FAS a raportat acest lucru pe 30 decembrie. Europe Foods GB este structura rusă a GBFoods din familia spaniolă Caruglia, care produce produse alimentare instant sub marca Gallina Blanca. Din 1998, Europe Foods GB operează o fabrică în regiunea Nijnii Novgorod, unde produce cuburi de bulion, bulion liber, condimente și paste.

În 2020, veniturile Europe Foods GB au scăzut cu 6%, la 1,52 miliarde de ruble, profitul net a crescut cu 33%, la 133 de milioane de ruble. Aproximativ 70% din produse sunt vândute în Rusia, restul este exportat în țările CSI.

CG Foods din Nepal este controlată de miliardarul nepalez Binod Chaudhary, care în anul 2020 a achiziționat compania de telefonie mobilă din Republica Moldova, Moldcell.

Prezent în topul Forbes al celor mai bogați oameni ai planetei, cu o avere de1,7 miliarde de dolari, Binod Chaudhary controlează CG Corp Global și este singurul miliardar al Nepalului. Cele mai mari active ale sale sunt o participație de control la Nabil Bank și CG Foods din Nepal, producătorul popularului tip de taitei Wai Wai.

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău