Un bărbat a folosit o mașină Tesla pentru a mina criptomonede. Câți bani a câștigat

11 Ian. 2022, 14:55
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
11 Ian. 2022, 14:55 // Au Bani //  MD Bani

Proprietarul unui model Tesla 3, din 2018, a câștigat 800 de dolari pe lună folosindu-și mașina timp de 20 de ore pe zi ca să mineze criptomonede.

Proprietarul mașinii electrice, Siraj Raval, care și-a descris propria Tesla drept un „un computer pe roți”, a spus că a conectat un invertor la o priză a mașinii sale și l-a folosit pentru a alimenta un computer care rulează un software de minare Bitcoin.

Acesta a precizat că a câștigat între 400 și 800 de dolari pe lună, în funcție de valoarea lunară a Bitcoin și Ethereum. Deși s-a gândit că asta i-ar putea anula garanția, care acoperă bateria timp de opt ani, Raval crede că investiția merită.

Este atât de simplu să exploatezi această mașină-computer”, a spus proprietarul Tesla, Siraj Raval.

Acesta a declarat că a folosit bateria mașinii să interconecteze unitățile grafice de procesare pentru minarea criptomonedelor. Raval a spus că a petrecut aproximativ 20 de ore pe zi minând criptomonede cu ajutorul mașinii sale Tesla. În acest scop, Raval plătea lunar între 30-60 de dolari să își încarce bateria.

Chriss Alessi, un dealer de mașini electrice din Wisconsin, a declarat către CNBC că, din experiența lui, nu poți face destul de mult profit folosind un autovehicul Tesla pentru a mina criptomonede.

Alessi și-a cumpărat propria Tesla înainte de 2017 și astfel a avut acces la Programul de Superîncărcare pe viață al companiei, ceea ce a înseamnă că nu a trebuit să plătească ca să-și reîncarce bateria, potrivit Business Insider. El a declarat că a folosit la rândul lui această putere gratuită a bateriei astfel încât să mineze criptomonede. Afacerea nu s-a dovedit însă îndeajuns de profitabilă, iar Alessi a renunțat.

A funcționat? Da. A minat ceva demn de a fi profitabil în vreun fel sau în vreo formă? Nu.”, a declarat  Alessi pentru CNBC.

În ciuda avântului valorii Bitcoin, Chriss Alessi a estimat că dificultatea crescândă a exploatării cripromonedelor înseamnă că, dacă el ar mina acum, ar primi 1 sau 2 dolari din criptomonedă în 60 de ore.

„De ce ai vrea să deteriorezi astfel o mașină de 40.000-100.000 de dolari? Dificultatea este mult prea mare. Pot face mai mulți bani lucrând la Mc Donald’s”, a adăugat dealerul de vehicule electrice, Chriss Alessi.

Siraj Raval a precizat că nu se va opri să mineze criptomonede cu ajutorul mașinii sale Tesla. Acesta a declarat că, în viitor, vrea ca mașina sa Tesla să devină un robotaxi complet autonom, care să exploateze criptomonede ori de câte ori nu se află în deplasare.

Realitatea Live

06 Mai 2024, 09:13
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
06 Mai 2024, 09:13 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Înainte de a intra în afaceri cu arme, înainte de a începe să cumpere producători de puşti de asalt, înainte de a se extinde în vânzarea de lunete şi amortizoare de sunet, înainte de a reuni 18 dintre cele mai letale companii ale Americii într-un singur conglomerat, înainte de a finanţa o bază militară privată, înainte de masacru, înainte de revolta investitorilor, înainte de rechemările şi defectele de produs şi de publicitatea proastă şi de procese – înainte ca toate acestea să se poată întâmpla – Stephen Feinberg, un investitor miliardar, a trebuit să-şi perfecţioneze tehnica de tragere, scrie New York Magazine.

Aşa că într-un weekend de la sfârşitul anului 2005 a lăsat în urmă birourile din Manhattan ale Cerberus Capital, firma de capi­tal privat pe care a fondat-o, şi reşedinţa cu mai multe etaje din Upper East Side, în renovarea căreia a băgat 15 milioane de dolari, şi a călătorit până la Moyock, Carolina de Nord, la poligoanele de antrenament tactic ale Blackwater, un notoriu antreprenor militar privat, pentru un weekend de instruire cu arme de foc cu rază lungă de acţiune. Feinberg, blond, tuns scurt, cu început de chelie şi cu o mustaţă deasă, dar fără barbă, vorbea încet, cu răbdare, cu un accent blând de New York.

Prietenii spun că s-a antrenat la facul­tate, la Princeton, cu Corpul de Pregătire a Ofiţerilor de Rezervă (ROTC), defilând la exerciţii militare şi trăgând la ţintă cu o puşcă de serviciu standard şi că a urmat chiar şi şcoala de sărituri cu paraşuta. El a părăsit ROTC înainte de absolvire şi a obţinut un loc de muncă pe Wall Street, tranzacţionând valori mobiliare pentru Drexel Burnham Lambert, pionierul obligaţiunilor junk, pe care de obicei nu le vrea nimeni. Zece ani mai târziu, îşi conducea propria firmă. Zece ani după aceea, era un colos pe Wall Street. Acum este un gigant de talie mondială. Feinberg a vrut să revină la vechea pasiune.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău