Au investit banii de la nuntă într-o afacere cu struți africani. „Am început cu 5.000 de euro”

31 Ian. 2022, 17:27
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
31 Ian. 2022, 17:27 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Acum 12 ani, Ioan Fărcașiu din România alături de soția lui au investit banii de la nuntă într-o familie de struți africani, cele mai mari păsări din lume, care depun și cele mai mari ouă. Cu timpul s-a transformat dintr-un vis într-o afacere profitabilă.

„Ne-am uitat ce afaceri putem face, am citit despre struți, am trimis câteva e-mailuri să vedem dacă avem potențiali cumpărătoriȘi am primit feedback pozitiv. Așa a început acest vis. Nu am stat pe gânduri. A doua zi am cumpărat o familie de struți și un incubator. Am început cu 5.000 de euro în prima fază și apoi am tot reinvestit în fiecare an”, spune Ioan Fărcașiu, proprietarul Ogradei cu Struți din Sebeș.

Nu au ales întâmplător o afacere cu struți. Au studiat domeniul înainte și au înteles că în acest mod pot oferi produse mult mai sănătoase oamenilor.

„Toată lumea fuge de carne injectatănesănătoasăpăsări crescute cu hormoni, foarte repede.  E motivul pentru care noi am vrut altceva. Asta ne dorim, să oferim o carne mult mai sănătoasă și care are multe calități. Multă proteină, foarte puțin colesterol, foarte puțină grăsime”, mai spune Ioan Fărcașiu.

Nu doar carnea de struț are o mulțime de beneficii, dar și ouăle.

Un ou de struț are aproximativ 1,7 kg și reprezintă echivalentul a 30 de ouă de găină.

La 12 ani de când au reușit să pornească această afacere cu struți africani în micul burg săsesc Sebeș, familia Fărcașiu se poate mândri cu o gamă largă de produse realizate în Ograda cu Struțiprintre care mici de struț, burger de struț, salam, cârnăciori sau păstramă de struț.

Pe lângă carne și ouă, la mare căutare este de asemenea și coaja de ou de struț, mai ales pentru încondeiat.

Realitatea Live

06 Mai 2024, 09:13
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
06 Mai 2024, 09:13 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Înainte de a intra în afaceri cu arme, înainte de a începe să cumpere producători de puşti de asalt, înainte de a se extinde în vânzarea de lunete şi amortizoare de sunet, înainte de a reuni 18 dintre cele mai letale companii ale Americii într-un singur conglomerat, înainte de a finanţa o bază militară privată, înainte de masacru, înainte de revolta investitorilor, înainte de rechemările şi defectele de produs şi de publicitatea proastă şi de procese – înainte ca toate acestea să se poată întâmpla – Stephen Feinberg, un investitor miliardar, a trebuit să-şi perfecţioneze tehnica de tragere, scrie New York Magazine.

Aşa că într-un weekend de la sfârşitul anului 2005 a lăsat în urmă birourile din Manhattan ale Cerberus Capital, firma de capi­tal privat pe care a fondat-o, şi reşedinţa cu mai multe etaje din Upper East Side, în renovarea căreia a băgat 15 milioane de dolari, şi a călătorit până la Moyock, Carolina de Nord, la poligoanele de antrenament tactic ale Blackwater, un notoriu antreprenor militar privat, pentru un weekend de instruire cu arme de foc cu rază lungă de acţiune. Feinberg, blond, tuns scurt, cu început de chelie şi cu o mustaţă deasă, dar fără barbă, vorbea încet, cu răbdare, cu un accent blând de New York.

Prietenii spun că s-a antrenat la facul­tate, la Princeton, cu Corpul de Pregătire a Ofiţerilor de Rezervă (ROTC), defilând la exerciţii militare şi trăgând la ţintă cu o puşcă de serviciu standard şi că a urmat chiar şi şcoala de sărituri cu paraşuta. El a părăsit ROTC înainte de absolvire şi a obţinut un loc de muncă pe Wall Street, tranzacţionând valori mobiliare pentru Drexel Burnham Lambert, pionierul obligaţiunilor junk, pe care de obicei nu le vrea nimeni. Zece ani mai târziu, îşi conducea propria firmă. Zece ani după aceea, era un colos pe Wall Street. Acum este un gigant de talie mondială. Feinberg a vrut să revină la vechea pasiune.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău