STUDIU// Cu cât ești mai bun la matematică, cu atât câștigi mai mulți bani

08 Feb. 2022, 10:19
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
08 Feb. 2022, 10:19 // Au Bani //  MD Bani

Cu cât ești mai bun la matematică, cu atât banii par să-ți influențeze mai mult nivelul de satisfacție. În cadrul studiului „Understanding America”, efectuat de Universitațea din California de Sud, s-a evidențiat relația dintre abilitățile matematice, venitul și satisfacția în viața de zi cu zi, folosind sondaje trimise la 5.748 de americani.

Componentele studiului

Studiul a inclus două întrebări și un test relevant pentru cercetare. Prima întrebare s-a concentrat pe venitul anual al gospodăriei participanților. Cea de a doua întrebare le-a cerut respondenților să evalueze cât de mulțumiți sunt de viața lor, pe o scară de la 0 la 10.

La final, participanții au răspuns la opt întrebări de matematică cu dificultate variabilă, pentru a avea o idee despre abilitățile lor matematice. De exemplu, una dintre întrebările cu o dificultate medie a fost: „Jerry a primit atât a 15-a cea mai mare, cât și a 15-a cea mai mică notă din clasă. Câți elevi sunt în clasă?”, răspunsul corect este 29 de elevi.

Rezultatul studiului a evidențiat că, în medie, cu cât o persoană era mai bună la matematică, cu atât câștiga mai mulți bani. Pentru fiecare răspuns corect în plus la testul de matematică cu opt întrebări, oamenii au raportat în medie cu 4.062 de dolari mai mult la venitul anual.

De unde vine nefericirea celor buni la matematică

Cu toate că persoanele bune la matematică au un venit mai mare, cercetările anterioare au arătat că relația dintre venit și satisfacție nu este atât de simplă. Se pare că gradul de satisfacție în legătură cu venitul depinde adesea de modul în care individul se situează în relația cu alte persoane sau se compară cu acestea.

Realitatea Live

11 Apr. 2025, 14:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
11 Apr. 2025, 14:44 // Actual //  Ursu Victor

Războiul comercial dintre SUA și China escaladează din nou. Ministerul Finanțelor din China a anunțat majorarea tarifelor vamale pentru importurile din Statele Unite de la 84% la 125%, ca răspuns la ultimele măsuri agresive impuse de Washington. Într-un mesaj cu subînțeles clar, autoritățile chineze au transmis că nu vor mai răspunde provocărilor viitoare venite din partea fostului președinte Donald Trump, notează The Wall Street Journal.

„Într-un război al tarifelor nu există învingători”, a declarat președintele Xi Jinping într-o întâlnire cu premierul Spaniei, Pedro Sánchez. Xi a subliniat că China se bazează pe forțele proprii și nu se teme de presiuni incorecte, iar în același timp a făcut apel la cooperare cu Uniunea Europeană pentru a combate „intimidarea unilaterală”.

Noua taxă de 125% impusă de Beijing vine ca replică directă la anunțul administrației Trump, care a crescut la rândul său tarifele pentru importurile din China până la 145%, adăugând 125% peste un tarif inițial de 20%. Justificarea americană: lipsa de reacție a Beijingului în combaterea traficului internațional cu fentanil.

Între timp, Trump a amânat pentru 90 de zile aplicarea unor taxe majorate pentru alte țări, însă un nou tarif general de 10% pentru toate importurile a intrat deja în vigoare, iar tarifele de 25% pentru oțelul, aluminiul și autoturismele provenite din Canada și Mexic au fost păstrate.

În 2024, comerțul bilateral dintre SUA și China a însumat 582 miliarde de dolari, China furnizând 13% din totalul importurilor americane. Însă, potrivit The Wall Street Journal, conflictul comercial deja își face simțite efectele: companiile americane anulează comenzi, iar furnizorii chinezi trimit muncitorii în concedii forțate.

Printre cei afectați se numără și Arlen Nerkessyan, importator de echipamente de bucătărie din California, care a declarat că și-a anulat ultima comandă, dar prea târziu: „Dacă nu se încheie acest război, acesta va fi ultimul meu import din China”. El spune că, pentru a supraviețui, va fi nevoit să concedieze majoritatea celor nouă angajați ai săi și să reducă drastic cheltuielile.

Bloomberg notează că și Amazon a suspendat comenzi pentru șezlonguri, scutere, aparate de aer condiționat și alte produse fabricate în China și Asia, în urma anunțului de pe 2 aprilie privind noile tarife.

Escaladarea rapidă a conflictului comercial dintre cele mai mari două economii ale lumii ar putea avea efecte globale masive, afectând lanțurile de aprovizionare și accelerând procesul de decuplare economică între SUA și China.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU