Licoarea lui Bachus îi îmbată pe străini! Purcari spune că războiul din Ucraina nu i-a perturbat activitatea

08 Mart. 2022, 12:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Mart. 2022, 12:33 // Actual //  Lupu Eduard

Producătorul de vinuri Purcari, care deţine  podgorii şi  vinării în România şi Republica Moldova, a anunţat marţi la BVB că activitatea companiei nu a fost perturbată semnificativ de situaţia creată de conflictul din Ucraina şi că va continua să evalueze impactul financiar, precum şi riscurile şi incertitudinele aferente războiului asupra activităţii de business.

Anunţul vine în urma solicitării făcute pe 2 martie de Cyprus Securities and Exchange Commission (CySEC) care cere ca ”toti emitentii sa evalueze impactul financiar, precum si orice alte riscuri si incertitudini pe care le poate avea criza din Ucraina asupra afacerilor/operatiunilor sale si sa notifice imediat”.

În acest context, Purcari a precizat că, în urma evaluării situaţiei curente de către echipa executivă, riscul ca razboiul curent din Ucraina sa se extinda si in Republica Moldova este extrem de redus, neutralitatea Moldovei fiind prevăzută în Constituţia ţării.

”De asemenea Moldova nu se incadreaza in narativa ruseasca de ”demilitarizare” si ”denazificare” utilizata de catre Federatia Rusa ca pretext pentru invadarea Ucrainei”, se mai arată în notificarea Purcari.

Compania nu intampina în prezent perturbări semnificative în lanţul de aprovizionare, iar vânzările către Ucraina, Belarus şi Federatia Rusă reprezinta mai puţin de 6% din vânzările totale ale Grupului Purcari in 2021.

Creanţele comerciale aferente clienţilor localizaţi în Ucraina, Belarus şi Rusia reprezinta 988.000 USD. Echipa executiva considera posibilitatea de a constitui un provizion de 709.000 USD.

Purcari a precizat că nu a fost informată despre anulări semnificative ale contractelor existente.

Purcari gestionează circa 1.350 de hectare de podgorii şi operează cinci platforme de producţie în România şi Moldova. Grupul este lider în segmentul de vinuri premium din România, cu o cotă de circa 25% şi cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrând în peste 30 de ţări.

Din februarie 2018, Grupul este listat la Bursa de Valori Bucuresti (simbol WINE). Compania este condusă de Victor Bostan, un veteran de peste 30 de ani în businessul vinicol şi este susţinută de investitori precum Horizon Capital, Fiera Capital, Conseq, East Capital, Franklin Templeton şi SEB.

Compania are o capitalizare de 361 mil. lei, iar acţiunile s-au depreciat cu 40% de la începutul anului, după tranzacţii de peste 33 mil. lei.

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău