Sprijin financiar pentru femeile producătoare din Republica Moldova. 13 antreprenoare vor primi vouchere

22 Mart. 2022, 12:22
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
22 Mart. 2022, 12:22 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Femeile din Republica Moldova sunt încurajate să lanseze afacere în domeniul producției. 13 antreprenoare din țară vor primi un sprijin financiar sub formă de vouchere în valoare de până la 30 000 MDL fiecare. Banii sunt oferiți pentru dezvoltarea antreprenorială, care să contribuie la crearea mai multor oportunități de angajare pentru alte femei, la reducerea inegalităților și la dezvoltarea durabilă a mediului.

Sprijinul este oferit prin intermediul platformei „Ia Moldova Acasă” în parteneriat cu Asociația Obștească „Legal Tech”, care implementează proiectul în colaborare cu UN Women Moldova, cu sprijinul financiar al Suediei.

Voucherele vor fi oferite în contextul apelului de propuneri lansat pentru femeile producătoare locale în cadrul proiectului „Sprijin femeilor producătoare locale în dezvoltarea afacerilor, pentru creșterea durabilă și reziliența pe fonul pandemiei COVID-19”.

Din cele 27 de femei participante la concurs au fost selectate 13 femei producătoare care vor beneficia de sprijin.

Printre afacerile ce vor beneficia de finanțare sunt producătoare de miere de albini, lumânări artizanale din ceară naturală, mure, zmeură și alte pomușoare, pistil din fructe și alte tipuri de fructe uscate, brânzeturi și carne, precum și meșteșugărițe de bijuterii și săpun hand made.

„Sunt sesizabile progresele în ceea ce privește eforturile naționale în dezvoltarea cadrului de politici și instrumente financiare care asigură suportul necesar pentru abilitarea economică a femeilor producătoare din mediul rural. Pe lângă acest efort național, Suedia continuă să acorde suport prin diverse proiecte de dezvoltare economică, inclusiv cele dedicate în mod special femeilor antreprenoare. Încercăm să completăm eforturile statului și prin această asistență, să le dăm posibilitate femeilor producătoare să acceseze diferite fonduri și noi oportunități.” a declarat Excelența Sa, Katarian Fried, Ambasadoarea Suediei la Chișinău.

Sprijinul financiar vine ca răspuns la necesitățile și principalele provocări în dezvoltarea durabilă a afacerilor, identificate de femeile antreprenoare – procesatoare și producătoare. Astfel, voucherele vor fi folosite pentru dezvoltarea și consolidarea serviciilor de marketing și promovare, dezvoltarea și promovarea identității vizuale, design-ul de etichete și ambalaje, proiectarea și adaptarea utilajului existent.

Realitatea Live

07 Sept. 2024, 10:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Sept. 2024, 10:25 // Actual //  Lupu Eduard

Prețurile europene la gazele naturale și-au extins câștigurile pe măsură ce din Egipt au apărut semne ale unei concurențe mai intense pentru combustibil, relatează BNN Bloomberg.

Contractele futures de referință au crescut cu până la 4% vineri, după ce sesiunea precedentă a stopat o scădere de trei zile. Egiptul dorește să cumpere 20 de încărcături de gaze naturale lichefiate începând cu luna octombrie, fiind pentru prima dată în ultimii ani când va solicita importuri în perioada premergătoare iernii.

Acest lucru i-a făcut pe comercianți să se îngrijoreze cu privire la echilibrul pieței din Europa, deoarece o creștere a cererii în altă parte ar putea duce la sosirea unei cantități mai mici de combustibil pe țărmurile sale. Deși regiunea este în prezent bine aprovizionată, ea se bazează pe fluxuri continue din întreaga lume după ce Rusia și-a redus livrările prin conducte în 2022.

„Prețurile gazelor din Europa pentru iarnă vor evolua în funcție de creșterea cererii”, a scris Florence Schmit, strateg energetic european la Rabobank, într-o notă din această săptămână. „O iarnă mai rece decât se aștepta în Europa poate adăuga, de asemenea, mai multă presiune ascendentă”.

Pentru Egipt, cumpărarea de încărcături de GNL în această toamnă și iarnă reprezintă o modalitate de a deveni un potențial importator net de gaze. Scăderea rapidă a producției de gaze și o vară neobișnuit de caldă au determinat țara să își crească importurile de GNL în acest an la cel mai ridicat nivel din 2018.

Piața urmărește îndeaproape ultimele evoluții privind încetarea acordului de tranzit dintre Ucraina și Rusia și impactul pe care acesta îl va avea asupra aprovizionării regiunii începând cu luna ianuarie. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a declarat vineri că a fost contactat de Moscova și Kiev pentru a facilita tranzitul de gaze prin Ucraina către Europa.

Separat, săptămâna viitoare, temperaturile vor scădea în unele părți din nord-vestul continentului, ceea ce ar putea stimula cererea.

Contractele futures olandeze pe o lună, referința europeană în materie de gaze, au crescut cu 3,3% până la 37,40 euro pe megawatt-oră la ora 12:32 p.m. la Amsterdam.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău