Este oficial: prințul Harry s-a angajat în Silicon Valley. Ce companie i-a oferit postul de muncă

24 Mart. 2021, 12:30
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
24 Mart. 2021, 12:30 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Ducele de Sussex continuă să-și demonstreze independența financiară și încearcă să „ducă o viață normală”. În acest sens, vița regală a găsit un loc de muncă ca manager de top într-un startup american.

Este oficial! Ducele de Sussex s-a alăturat startup-ului BetterUp din Silicon Valley În calitate de Director de Impact. Wall Street Journal a fost primul care a raportat acest lucru, ulterior aceste informații au apărut pe site-ul oficial al organizației.

Ce reprezintă startupul BetterUp?

Compania oferă clienților servicii de coaching în domeniul sănătății mintale. Harry este prezentat ca un executiv de top pe site-ul companiei și este descris ca „un umanist, veteran de război, avocat pentru sănătatea mintală și mediu”.

Harry s-a alăturat startupului la câteva săptămâni după ce a acordat un interviu șocant pentru Oprah Winfrey, în care a detaliat decizia sa și motivele de a părăsi Marea Britanie și a renunța la rolul său de membru senior al familiei regale britanice.

În conversație, ducele și ducesa de Sussex au acordat o atenție deosebită stresului colosal pe care viața regală l-a avut asupra sănătății mintale. La BetterUp, Harry se așteaptă să fie implicat în decizii promoționale, în dezvoltarea de produse strategice și în programe filantropice, precum și în discursuri publice pe teme de sănătate mintală. După cum scrie The Wall Street Journal, startup-ul a refuzat să dezvăluie mărimea salariului lui Harry.

Prințul și-a prezentat motivele pentru aderarea la BetterUp pe blogul companiei, declarând că are o „pasiune de lungă durată pentru a ajuta oamenii”.

„Ceea ce mi-a atras atenția la BetterUp este că misiunea companiei de a elibera potențialul oamenilor din întreaga lume necesită inovație, influență și integritate. Echipa lor face această treabă de ani de zile.”

Harry a menționat, de asemenea, că a simțit beneficiile serviciilor Better UP: „Mi se pare de neprețuit să lucrez cu uncoach BetterUp. Am avut un mentor cu adevărat uimitor care mi-a dat sfaturi bune și mi-a deschis o perspectivă nouă.”

Reamintim că, pe lângă faptul că lucrează într-un startup, prințul Harry deține un parteneriat exclusiv cu Spotify pentru a crea podcast-uri Archewell Audio și un parteneriat cu Netflix.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 13:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 13:56 // Actual //  Ursu Victor

Rubla s-au depreciat brusc pe piața Forex vineri, după înăsprirea sancțiunilor americane care au vizat 50 de bănci rusești, inclusiv Gazprombank, care a devenit un „hub” pentru tranzacțiile cu gaze. Potrivit datelor LSEG, cursul dolarului a crescut aproape cu 3 ruble în doar câteva ore, atingând valoarea de 103,74 ruble, cel mai înalt nivel din martie 2022. Euro a depășit pentru prima dată 108 ruble în ultimele șase săptămâni, aproape atingând recordul anual.

Cursul yuanului pe Bursa din Moscova, unde tranzacțiile cu valute internaționale au fost oprite din cauza sancțiunilor, s-a apropiat de pragul de 14 ruble, un nivel nevăzut din octombrie anul trecut. La ora 13:45 MSK, moneda chineză era cotată la 13,99 ruble, cel mai mare nivel în ultimul an.

Noile sancțiuni impuse de Ministerul american de Finanțe sunt considerate cele mai semnificative de la primăvara anului 2022, când Sberbank și VTB au fost excluse din sistemul financiar global, a declarat expertul în domeniul sancțiunilor, George Voloshin.

Gazprombank, a treia bancă de stat după volmul activelor, fusese unul dintre ultimele „poduri financiare” între Rusia și restul lumii, menținând accesul la SWIFT și efectuând tranzacții în euro. Cu toate acestea, potrivit analiștilor de la banca de investiții „Sinara”, „plățile UE pentru resursele energetice prin Gazprombank vor deveni, cel mai probabil, imposibile” până la sfârșitul anului 2024, când va expira licența temporară a Ministerului de Finanțe al SUA. Rezervele de valută ale companiilor rusești, care au fost depozitate în afacere în loc să fie transferate pe conturile rusești, ar putea fi și ele afectate, potrivit „Digital Broker”, existând riscul să fie influențate zeci de miliarde de dolari din veniturile din valută ale afacerilor stocate în străinătate.

Noile sancțiuni ar putea provoca din nou probleme cu lichiditatea valutară, avertizează profesorul Evgheni Kogan de la Școala Superioară de Economie (VȘE). „Dacă rundele anterioare de sancțiuni au vizat plățile pentru importuri, acum Ministerul de Finanțe al SUA și-a îndreptat atenția asupra exporturilor rusești, și, o dată cu acestea, asupra fluxului de valută în țară.” Pachetul de sancțiuni include, de asemenea, un avertisment pentru băncile străine care lucrează cu „alternativa SWIFT” a Rusiei — Sistemul de Mesaje Financiare al Băncii Rusiei (SPFS). Aceasta înseamnă că „interacțiunile financiare cu contrapartidele ruse vor deveni mai complicate”, susțin analiștii de la Alfa Bank.

„Veniturile din exporturi ar putea scădea temporar, ceea ce face ca rubla să se deprecieze probabil în următoarele luni”, preconizează Kogan, având în vedere că dolarul ar putea ajunge la 105 ruble, iar yuanul ar putea atinge 15 ruble.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală