E-book sau cartea tradițională? Avantajele fiecăreia dintre ele

06 Apr. 2021, 06:30
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
06 Apr. 2021, 06:30 // Au Bani //  MD Bani

În perioada de pandemie, de când am început să petrecem mai mult timp în fața ecranelor, mai multe persoane se confruntă cu problema că nu știu ce carte să aleagă pentru ei sau pentru copii: e-book sau carte tradițională.

Avantaje E-bookurilor

1. Mobilitate

E-bookurile sunt potrivite pentru cei ce călătoresc mult, acestea pot fi cu ușurință „transportate”. Bateria unui ebookreader poate ține până la o lună.

2. Preț

Din punct de vedere al prețului, Ebook-urile sunt mai ieftine deoarece nu necesită costuri de tipărire. De asemenea, multe dintre e-bookuri le poți găsi în format online gratis. La început e-readerul este o investiție destul de costisitoare, pe termen lung este profitabilă.

3. Poate fi mai ușor obținută în caz de necesitate

În cazul în care pregătești materiale pe un anumit subiect, poți găsi un magazin virtual și cauți online după cuvintele dorite, iar cartea se obține mult mai ușor.

4. Eco-friendly

Cărțile digitale sunt o metodă de protecție a mediului, ele nu necesită resursele care sunt necesare în cazul cărților tradiționale: echipament profesional de tipărire, cerneală, hârtie, mâna de lucru.

Avantajele cărților tradiționale

1. Nu necesită baterie

Cărțile care necesită a fi încărcate pot cauza bătăi de cap și dezamăgiri. Se poate descărca în momentele cele mai captivante, lucru care nu se va întâmpla cu o carte tradițională.

2. Stimularea tuturor simțurilor

Dacă optezi pentru o carte tradițională, vei putea stimula toate simțurile:  mirosul, atingerea texturii, greutatea cărții. Pozele transpun mai bine acțiunea în sine decât cărțile digitale, chiar dacă acolo se dolosește Photoshop.

3. Revânzarea 

Cărțile tradiționale pot fi revândute, lucru care nu poate fi realizat cu cărțile care sunt disponibile online.

4. Fără tehnologie

Dacă ajungi într-o localitate, oraș și nu poți accesa internetul, la sigur vei găsi o librărie de unde poți cumpăra o carte.

Fiecare tip de carte își are avantajele ei, depinde de tine ce preferi și ce este mai comod. Unii preferă tehnologia, în timp ce alții nu prea se împacă cu ea.

Conform unor statistici, majoritatea preferă cărțile tradiționale, întrucât cele digitale pot cauza și probleme de vedere.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 09:55 // Actual //  Ursu Victor

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a avertizat asupra provocărilor majore din sectorul energetic, subliniind necesitatea unor măsuri urgente pentru a evita o criză. În cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV, Parlicov a explicat că Moldova ar putea fi nevoită să crească importurile de energie din România și să interzică exporturile de energie regenerabilă pentru a asigura securitatea internă, în cazul în care regiunea stângă a Nistrului nu va mai primi gaz rusesc.

„Acum exportăm energie din surse regenerabile, inclusiv până în Croația. Însă, în contextul actual, trebuie să prioritizăm consumul intern. Activarea celulei de criză și a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) este inevitabilă, deoarece incertitudinile devin zilnice,” a declarat Parlicov.

El a evidențiat impactul negativ al atacurilor cu rachete asupra interconexiunilor energetice cu Ucraina, un aspect pe care l-a numit „un element major de securitate.” Ministrul a adăugat că, dacă situația o cere, este dispus să participe la discuții cu Gazprom.

„Am primit o invitație pentru astfel de discuții și consider că este o decizie corectă, având în vedere circumstanțele,” a precizat Parlicov.

Referindu-se la posibilitatea ca regiunea transnistreană să rămână fără gaz rusesc începând cu 1 ianuarie 2025, ministrul a declarat că situația este alarmantă.

„Acolo spiritele nu sunt deloc optimiste. Ei conștientizează că un astfel de scenariu răstoarnă tot ce s-a construit acolo până acum. De mult timp am avertizat că gazul gratuit nu este o soluție permanentă și că trebuie să crească treptat tarifele interne,” a explicat ministrul.

Parlicov a subliniat că o criză în regiunea transnistreană va afecta întreaga țară.

„În cazul în care regiunea intră în criză, toată țara va intra într-un regim de supraviețuire. Decizia de a continua sau nu livrările va fi luată de Rusia în ultimul moment, iar noi trebuie să fim pregătiți, inclusiv cu sprijin extern,” a spus el.

Ministrul a avertizat că Moldova trebuie să ia în considerare scenariul în care tranzitul de gaz prin Ucraina va fi oprit. „Trebuie să știm din timp dacă un astfel de scenariu va deveni realitate, pentru a ne organiza eficient și a ne coordona cu partenerii internaționali,” a concluzionat Victor Parlicov.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău