Italia se bazează pe gazul african pentru a evita dependența de Rusia

20 Apr. 2022, 20:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
20 Apr. 2022, 20:56 // Actual //  Lupu Eduard

Algeria și Egipt înainte de Paște, Congo și Angola săptămâna aceasta, Mozambic în mai: Italia a lansat o ofensivă diplomatică în Africa pentru a scăpa de dependența sa de gazul rusesc, scrie AFP.

În timp ce Rusia furnizează peninsulei 45% din gazul său, premierul italian Mario Draghi dorește să schimbe această situație prin diversificarea cât mai rapidă a portofoliului de furnizori.

„Nu mai vrem să depindem de gazul rusesc, pentru că dependența economică nu trebuie să se transforme în supunere politică”, a declarat el duminică într-un interviu acordat cotidianului Il Corriere della Sera.”
„Diversificarea este posibilă și poate fi implementată relativ repede, mai repede decât am crezut în urmă cu doar o lună”, a spus el.

În acest scop, Mario Draghi trebuia să se deplaseze miercuri la Luanda și joi la Brazzaville pentru a încheia noi contracte de furnizare, dar, din cauza infectării cu Covid, a fost înlocuit de ministrul său de externe, Luigi Di Maio.

Acesta din urmă este așteptat la Luanda la sfârșitul zilei de miercuri, împreună cu colegul său pentru tranziția ecologică, Roberto Cingolani.

Draghi a discutat miercuri la telefon cu președintele angolez João Manuel Gonçalves Lourenço, iar cei doi au convenit să „consolideze parteneriatul bilateral (…) în special în sectorul energetic”, potrivit Romei.
Această călătorie ar trebui să permită semnarea unor acorduri-cadru pentru a facilita cooperarea în domeniul energiei.
Roma se folosește de „relațiile excelente” pe care gigantul energetic italian Eni le-a construit în 69 de ani de prezență în Africa, unde este lider atât în ceea ce privește producția, cât și rezervele, a declarat pentru AFP Davide Tabarelli, șeful think tank-ului Nomisma Energia.

Șeful Eni, Claudio Descalzi, îi va însoți, de asemenea, pe cei doi miniștri în călătoria lor.
În ultimele săptămâni, Roma a încheiat deja acorduri cu Algeria și Egipt. Alger, în prezent al doilea furnizor ca mărime, contribuie deja cu aproximativ 30% din consumul său.
Potrivit Eni, acordul semnat cu compania națională algeriană Sonatrach va crește livrările de gaze prin conducta submarină Transmed „cu până la 9 miliarde de metri cubi pe an în plus” până în 2023-2024.

Realitatea Live

27 Apr. 2024, 08:24
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Lupu Eduard
27 Apr. 2024, 08:24 // Bani și Afaceri //  Lupu Eduard

Inteligenţa artificială va duce la o nevoie „minimă” de call center-uri în cel mult un an, progresele rapide ale inteligenţei artificiale urmând să schimbe o industrie întreagă, spune directorul companiei indiene de IT Tata Consultancy Services, citat de FT.

K Krithivasan, directorul general al TCS, a declarat pentru Financial Times că, deşi „nu am văzut nicio reducere a locurilor de muncă” până acum, adoptarea pe scară mai largă a inteligenţei artificiale generative în rândul clienţilor multinaţionali va revizui tipul de centre de asistenţă pentru clienţi care au creat locuri de muncă în masă în ţări precum India şi Filipine.

„Într-o fază ideală, dacă mă întrebaţi pe mine, ar trebui să existe un număr foarte mic de centre de apeluri primite care să aibă deloc apeluri primite”, a spus el. „Suntem într-o situaţie în care tehnologia ar trebui să fie capabilă să prevadă un apel care vine şi apoi să abordeze proactiv punctul de durere al clientului.”

El a spus că chatbots vor putea în curând să analizeze istoricul tranzacţiilor unui client şi să facă o mare parte din munca depusă de agenţii din centrele de apeluri. „Acolo ne îndreptăm … . Nu cred că suntem acolo astăzi – poate peste un an sau cam aşa ceva”, a spus el.

Perspectiva ca instrumentele de inteligenţă artificială generativă care avansează rapid să înlocuiască multe tipuri de lucrători cu guler alb, inclusiv agenţii din centrele de apeluri şi dezvoltatorii de software, a alarmat factorii de decizie din întreaga lume.

În India – un centru global pentru serviciile de back-office – peste 5 milioane de persoane lucrează în domeniul IT şi al externalizării proceselor de afaceri, potrivit grupului industrial Nasscom.

TCS, o ramură a conglomeratului indian Tata care lucrează cu multinaţionalele pentru a le dezvolta sistemele IT, are peste 600.000 de angajaţi proprii şi venituri anuale de aproape 30 de miliarde de dolari.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău