10 LEI// Corina Dascalu despre Detox Delivery: Am împrumutat bani de la părinți. Ce înseamnă detox

20 Apr. 2022, 17:26
 // Categoria: Interviu // Autor:  Dumitrita Culiuc
20 Apr. 2022, 17:26 // Interviu //  Dumitrita Culiuc

În urmă cu șapte ani, Corina Dascalu a adus un produs nou pe piața din Republica Moldova. Mai exact a lansat programe de detox cu sucuri. A investit în afacere 5.000 de euro, pe care i-a împrumutat de la părinți, bani pe care i-a recuperat în trei luni. De asemenea, ea este și fondatoarea Nektar Moldova. Despre ideea de afacere, investiții și rezultate și planuri de viitor am vorbit în cadrul emisiunii 10 LEI.

Investiții în afacere

„Compania Detox Delivery livrează programe de detoxifiere cu sucuri presate la rece din fructe, legume și verdețuri. De asemenea, oferim consultație în calitate de nutriționist. Ghidăm oamenii pentru a urma un program de detoxifiere.”

În Italia, fondatoarea Detox Delivery a studiat aprofundat domeniul nutriției vegane și raw vegane și a revenit în Republica Moldova. Cu toate că a fost riscant să se lanseze în domeniul alimentației sănătoase acum se mândrește cu rezultatele pe care le obține compania. Astfel, în urmă cu șapte ani a lansat propria afacere în care a investit 5.000 de euro, bani pe care i-a împrumutat de la părinți și pe care i-a recuperat în aproximativ trei luni. Săptămânal, compania livrează programe de detox pentru aproximativ 20-30 de clienți. Cel mai des, la aceste programe apelează femeile, dar nici bărbații nu rămân în urmă.

„La început, ideea de a lansa o afacere despre oamenii nu cunosc era destul de riscantă. Pe atunci, oamenii nu mâncau atât de sănătos în Republica Moldova. Pentru mine nu a fost să lansez o afacere care să ofere doar produse, trebuia să ofer și educație alimentară.”

Corina Dascalu se consideră o persoană ambițioasă și crede că aceasta a ajutat-o în lumea antreprenoriatului.

„Dacă simt că ceva va merge și e ceea ce îmi aduce mie o emoție pozitivă eu voi merge înainte, chiar dacă cineva îmi va spune „Sucuri nu va bea nimeni”, pentru că am auzit de toate.”

Cu toate că domeniul afacerilor este unul destul de provocator, antreprenoarea face față tuturor dificultăților, dar nu renunță la visul său. Astfel, ea își dorește să se dezvolte în continuare și planifică un nou proiect în domeniul alimentației sănătoase.

Spiritul de antreprenor l-a descoperit încă fiind în poziția de angajată. Chiar dacă lucrează foarte mult, Corina spune că un avantaj foarte mare este că își poate programa timpul astfel încât să reușească cât mai multe, fără a raporta superiorilor. Ea recunoaște să se implice mereu în toate activitățile și familie, dar este conștientă că acesta este parcursul profesional pe care și l-a ales.

„Libertatea de a-ți gestiona singur timpul există, dar asta nu înseamnă că lucrezi mai puțin. Dar nu mă plâng, este viața pe care eu am ales-o, să fiu antreprenor, să am afacere proprie, să am o echipă pe care să o gestionez, să o motivez, să fiu alături de ei, să fim toți împreună.”

Ce înseamnă un program de detox?

Corina spune că un program te detox te ajută să-ți schimbi stilul alimentar.

„Pe parcursul unei perioade de detox nu mâncăm nimic, bem doar sucuri, apă plată, ceai din plante. Este vorba de o dietă lichidă, nu mâncăm produse solide. Și astfel corpul se vindecă, se regenerează, se curăță, se alimentează cu vitamine și minerale. ”

Alimentația sănătoasă – LUX sau nu?

Cu toate că, mulți asociază alimentația sănătoasă în Republica Moldova cu luxul, nutriționista Corina Daslacu îi contrazice.

„Oamenii se complică foarte mult în alimentație. Ei cred că tot ce e complicat e și sănătos. Unii se gândesc la semințe de chia, amarant, quinoa, dar sănătatea este ceea ce crește local, de sezon, aici în Republica Moldova.”

Astfel, nutriționista recomandă să optăm pentru produse autohtone, de la producătorii locali.

Realitatea Live

27 Mai 2022, 14:21
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Mai 2022, 14:21 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova este o țara neutră și pașnica, însă țara noastră are un sector de apărare foarte slab, a comentat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu declarațiile de săptămâna trecută a oficialilor occidentali de a înarma Republica Moldova la standardele NATO.

Președinta a precizat că nu a avut discuții concrete pe acest subiect și că a văzut doar în presă declarațiile.

Cert este că Moldova are un sector de apărare destul de slab și trebuie consolidat, fortificat. Primim asistență din parte Uniunii Europene prin așa numita inițiativă de Pace și în discuțiile cu conducerea armatei o sa vedem dacă sunt alte necesități pe care le-am putea satisface din aceste ajutoare”, a explicat Sandu.

Moldova ar trebui să fie „echipată la standardele NATO” pentru a se proteja împotriva amenințării unei invazii rusești, a declarat ministrul de externe Liz Truss săptămâna trecută.

Truss a spus pentru Telegraph că sunt în curs de desfășurare discuții cu aliații despre cum poate NATO să ajute națiunile mici să se apere.

Diplomatul a mai spus că este clar că, în ciuda succesului limitat în Ucraina, președintele Vladimir Putin a păstrat „ambițiile de a crea o Rusiei mai mare”.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău