Banca Mondială avertizează asupra unei „catastrofe umane” provocată de criza de alimente

21 Apr. 2022, 15:29
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
21 Apr. 2022, 15:29 // Actual //  MD Bani

Lumea se confruntă cu o „catastrofă umană” din cauza unei crize alimentare apărute în urma invadării Ucrainei de către Rusia, a declarat preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass.

Dacă criza va continua, oficialul a declarat pentru BBC că creșterile record ale prețurilor la alimente ar împinge sute de milioane de oameni în sărăcie.

Banca Mondială estimează că prețurile la alimente vor crește cu 37%. Acest lucru i-ar afecta cel mai mult pe cei săraci, care „vor mânca mai puțin și vor avea mai puțini bani pentru orice altceva, cum ar fi școala”.

„Este o catastrofă umană, adică nutriția scade. Dar apoi devine și o provocare politică pentru guvernele care nu pot face nimic în acest sens, nu au provocat-o și văd prețurile crescând”, a spus el.

Creșterile de preț sunt ample și profunde, a spus el: „Creștere prețurilor afectează uleiurile, cerealele, culturile de porumb, pentru că cresc când crește prețul grâului”.

Potrivit președintelui Băncii Mondiale, în lume au existat suficiente stocuri de alimente pentru a hrăni pe toată lumea. Stocurile globale sunt mari după standardele istorice, dar va trebui să existe un proces de partajare sau de vânzare pentru a duce hrana acolo unde este nevoie.

În viziunea lui, accentul trebuie să se pună pe creșterea livrărilor în întreaga lume de îngrășăminte și alimente, alături de asistență direcționată pentru cei mai săraci oameni.

De asemenea, șeful Băncii Mondiale a avertizat cu privire la o „criză în cadrul unei crize” care decurge din incapacitatea țărilor în curs de dezvoltare de a-și achita datoriile mari din cauza pandemiei, pe fondul creșterii prețurilor la alimente și energie.

„Aceasta este o perspectivă foarte reală. Se întâmplă în unele țări, nu știm cât de departe va ajunge. Până la 60% dintre cele mai sărace țări în acest moment sunt fie în dificultate, fie cu risc mare de a fi îndatorate”, a spus el. „Trebuie să fim îngrijorați de o criză a datoriilor.”

Realitatea Live

03 Mai 2024, 15:41
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
03 Mai 2024, 15:41 // Actual //  bani.md

Compania continuă să își extindă rețeaua în Moldova. Acum, clienții pot primi colete nu numai la oficiile și poștomatele Nova Poshta, ci și la punctele de eliberare a coletelor care activează în incinta magazinelor, benzinăriilor, librăriilor, etc.

„Am devenit prima companie logistică din Moldova, care a început să dezvolte noul format – puncte de eliberare Pick Up, în colaborare cu afacerile locale. 50 de puncte Pick Up deja activează. Acum, clienții noștri pot recepționa coletele Nova Poshta până la 10 kg în supermarket-uri, magazine alimentare și nealimentare, cafenele, stații PECO, dar și alte locații. Astăzi, fiecare al zecelea colet este eliberat de la punctul Pick Up al partenerilor. În acest an vom continua să extindem rețeaua și vom deschide încă 400 de puncte de eliberare, astfel vom acoperi majoritatea localităților din țară, pentru a fi și mai aproape de clienții noștri” –  ne spune Serghei Shapran, CEO al Nova Poshta Moldova. 

Pentru a comanda livrarea coletului la punctul Pick Up, trebuie să:

  • alegeți cel mai apropiat punct Pick Up pe site;
  • înregistrați un colet cu o greutate de până la 10 kg și cu o valoare declarată de până la 5.000 de lei;
  • achitați online pentru colet.

Pentru dezvoltarea rețelei, Nova Poshta invită spre colaborare partenerii din regiunile Moldovei. Datorită colaborării, partenerii vor putea să-și mărească numărul de vizitatori, vor crește vânzările și vor primi recompense pentru coletele eliberate.

Compania va asigura suportul logistic și tehnic, întreținere și instruire. Pentru Nova Poshta, aceasta este o oportunitate de a-și extinde rețeaua și de a oferi servicii acolo unde este le este convenabil clienților.

Pentru a deveni partener Nova Poshta, vă rugăm să completați formularul din LINK.

Reamintim că Nova Poshta are 21 de oficii și 260 de poștomate, în cele mai populate zone ale Moldovei.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău