Testul ALEX pentru depistarea cauzei alergiei! 3 motive de bază de ce trebuie să îl faci!

11 Mai 2022, 09:33
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Mai 2022, 09:33 // Actual //  Lupu Eduard

Alergiile sunt un motiv de îngrijorare pentru părinți, mai ales în primii ani de viață ai copilului, atunci când acesta este vulnerabil și sensibil la orice fel de schimbări ale mediului extern sau intern, iar imunitatea este încă prea fragilă. Prin urmare, dacă cel mic dezvoltă eczeme, are scaun cu mucus sau dureri constante de burtică, este potrivit să mergi la o consultație la alergolog.

Și adulții pot să dezvolte, în timp, anumite alergii care le creează disconfort și stări neplăcute, iată de ce, indiferent de vârstă, poți și trebuie să dai analize la alergologii.

Valabil pentru ambele categorii de pacienți, adulți și copii, e că pot apela la testul ALEX, numit cel mai inovativ tip de analiză de laborator destinat identificării factorilor alergeni, care pot provoca reacții. Care sunt motivele pentru care poți și trebuie să faci testul ALEX?

1.    Este cel mai detaliat test la diferite tipuri de alergii

Conform rigorilor și standardelor impuse de Organizația Mondială a Sănătății, depistarea unei alergii și tratarea corespunzătoare se face cu utilizarea instrumentelor oportune. Testul ALEX este una dintre metodele cele mai detaliate de a depista o clasă mare, de peste 300 de alergeni, care pot provoca cele mai diferite tipuri de alergii, de la cele alimentare la cele respiratorii.

Uneori, acest test poate depista reacții alergice la cele mai neobișnuite lucruri care vă înconjoară. De exemplu, nu știați că sunteți alergic la praf, dar vă chinuiți cu rinite frecvente, aveți ochii mereu roșii. S-ar putea ca moleculele de praf care sunt omniprezente să vă creeze acest disconfort.

Acest motiv este cu atât mai important în cazul copiilor care suferă constant de dermatită atopică, eczeme și reacții alergice la diferite tipuri de alimente. Respectiv, pentru a determina riscul persistent, testul ALEX este cea mai potrivită metodă.

2.    Rezultatul îl aveți a doua zi!

Una din cele mai frecvente cauze de ce pacienții aleg să facă testul ALEX este faptul că această analiză nu necesită o pregătire specială, poate fi făcut în orice moment al zilei, chiar dacă luați deja tratament împotriva alergiei, iar rezultatul testului la peste 300 de alergeni este gata într-o singură zi!

3.    Oferă medicului posibilitatea de a indica un tratament eficient!

Se știe că analizele medicale sunt ca o hartă pentru medic, de aceea, atunci când vreți să scăpați de problema alergiilor, alegeți anume acest test, deoarece el oferă profilul alergologic complet, dându-i medicului claritate asupra stării generale.

Unde puteți face testul ALEX? În orice Centru Clinica Sante! Tot la Clinica Sante puteți să faceți o programare la un medic alergolog BUN , care în baza rezultatelor la testele de laborator să vă indice un tratament eficient care să pună capăt problemelor cauzate de alergii!

Țineți alergiile sub control cu SANTE – de 10 ani pentru sănătate!

Realitatea Live

06 Mai 2024, 09:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Mai 2024, 09:19 // Actual //  Lupu Eduard

Borge Brende, preşedintele Forumului Economic Mondial, nu vede cu ochi buni tabloul economiei mondiale, afirmând că lumea se va confrunta cu un deceniu de creştere în slow-motion dacă nu se aplică măsurile economice corecte.

El a subliniat pericolul pe care îl prezintă pentru economie datoria globală, aflată în continua creştere, şi care a ajuns la un nivel nemaivăzut din 1820, accelerând riscul de stagflaţie cu care s-ar putea confrunta economiile avansate, scrie CNCB.

„Trebuie să abordăm situaţia datoriilor la nivel mondial. Nu am mai văzut o asemenea datorie de la Războaiele Napoleoniene, suntem pe cale să acumulăm datorii cât tot PIB-ul la nivel global”, a avertizat Brende.
El este de părere că guvernele trebuie să se gândească cum să reducă această datorie şi să ia măsurile fiscale corecte fără a ajunge în situaţia de a declanşa o recesiune. De asemenea, a semnalat presiunile inflaţioniste persistente şi faptul că inteligenţa artificială generativă ar putea fi o oportunitate pentru ţările în curs de dezvoltare.

Avertismentul său se vine în continuarea unui raport recent al Fondului Monetar Internaţional, care a observat că datoria publică mondială a crescut la 93% din PIB anul trecut, fiind în continuare cu 9 puncte procentuale mai mare decât nivelurile anterioare pandemiei. FMI a estimat că datoria publică mondială s-ar putea apropia de 100% din PIB până la sfârşitul deceniului.
Fondul a evidenţiat, de asemenea, nivelurile ridicate ale datoriei din China şi Statele Unite, afirmând că politica fiscală relaxată din cele din urmă pune presiune asupra ratelor şi a dolarului care apoi împinge în sus costurile de finanţare în întreaga lume, exacerbând problemele care deja există.

La începutul acestei luni, Fondul Monetar Internaţional şi-a majorat uşor prognoza de creştere globală, afirmând că economia mondială s-a dovedit „surprinzător de rezistentă” în ciuda presiunilor inflaţioniste şi a schimbărilor de politică monetară. În prezent, acesta se aşteaptă la o creştere globală de 3,2% în 2024, în creştere cu un modest 0,1 puncte procentuale faţă de prognoza sa anterioară din ianuarie.

Brende de la WEF a declarat duminică că cel mai mare risc pentru economia globală este acum „recesiunea geopolitică cu care ne confruntăm”, subliniind recentele tensiuni dintre Iran şi Israel.

„Există atât de multă imprevizibilitate şi se poate scăpa uşor de sub control. Dacă Israelul şi Iranul ar fi agravat acest conflict, am fi putut vedea peste noapte un preţ al petrolului de 150 de dolari. Iar acest lucru ar fi fost, desigur, foarte dăunător pentru economia globală”, a spus el.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău