Traiul fabulos al fiicei lui Peskov la Paris. Schema prin care, cu doar 250 de euro, și-a salvat apartamentul

26 Mai 2022, 17:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Mai 2022, 17:24 // Actual //  Lupu Eduard

Fiica „pariziană” a purtătorului de cuvânt al lui Vladimir Putin și-a vândut cota deținută la proprietatea de lux situată în centrul capitalei Franței, între Turnul Eiffel și Arcul de Triumf.

Documentele tranzacției indică momentul perfect ales de Elizaveta Peskova (24 de ani) pentru a evita să intre sub incidența sancțiunilor impuse Rusiei de comunitatea internațională.

Elizaveta este fiica lui Dmitri Peskov (54 de ani) și a Ecaterinei Soloținskaia (46 de ani), care au divorțat de ani de zile. Secretarul de presă al lui Putin are cinci copii și este în prezent într-o relație cu o fostă campioană olimpică la patinaj.

Tânăra Peskova, care a fost stagiar al europarlamentarului Aymeric Chauprade, fost membru al Frontului National din Franța (partid de extremă dreapta, naționalist și antieuropean), locuiește de ceva vreme la Paris cu mama ei, cercetătoare în filologie, în ciuda faptului că și-a păstrat reședința oficială de la periferia Moscovei, în zona universității.

La sfârșitul lunii februarie 2022, imediat ce a izbucnit războiul din Ucraina, ambele femei au postat pe Instagram mesaje de solidaritate cu poporul ucrainean și de condamnare a invaziei (povestea Elizavetei a fost apoi eliminată și ea însăși a făcut o jumătate de pas înapoi în atitudinea față de invadarea Ucrainei). Apoi au început să-și facă griji pentru contul lor bancar, arată cotidianul Corriere della Sera, într-o anchetă pe acest subiect.

Pe 28 februarie, al doilea rând de sancțiuni europene îl afectează, printre altele, pe purtătorul de cuvânt al lui Putin, dar familia nu este implicată, așa că nicio proprietate a fiicei nu riscă să fie confiscată.

Pe 3 martie, Statele Unite l-au inclus și pe Peskov, personal, pe lista sancțiunilor. La fel a făcut și Canada, pe 6 martie, în același timp cu Australia. În acea zi, reporterii italieni au aflat că luxoasa proprietate din Paris a familiei Peskov fusese trecută în noiembrie 2021 pe numele companiei franceze Sirius SCI, controlată de Ecaterina, divorțată de mult și teoretic fără legătură cu omul de încredere al lui Putin (75%) și Elizaveta, tânăra care apare în acte drept fiica lui Peskov (25%).

Pe 8 martie, familia Peskov, neștiind încontro se vor îndrepta sancțiunile internaționale și cât de tare vor afecta familiile extinse ale oligarhilor Moscovei, face o mișcare contabilă menită să securizeze cei 25% din proprietatea de 180 de metri pătrați din centrul Parisului.

Mai precis, fiica transferă mamei cele 25% din firma care deține apartamentul pentru suma de 250 de euro, iar actul de vânzare a fost oficializat pe 29 aprilie.

Proprietatea a fost achiziționată în 2016 cu 10.000 de euro pe metru pătrat (aproximativ 1,8 milioane în total), parțial cu un împrumut de la filiala pariziană a băncii ruse VTB.

Pe 11 martie 2022, la trei zile după tranzacție, Statele Unite au ridicat ștacheta sancțiunilor și în cazul lui Peskov. Vizați au fost actuala sa soție, Tatiana Aleksandrovna Navka, care, potrivit Departamentului Trezoreriei din SUA, deține un imperiu imobiliar în valoare de peste 10 milioane de dolari, și cei doi copii adulți – Nikolai și Elizaveta.

Nikolai deține o gamă largă de vehicule de lux și călătorește cu avioane și iahturi private. Elizaveta are zeci de mii de urmăritori pe rețelele de socializare, unde își arată stilul de viață luxos.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

05 Mai 2024, 11:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Mai 2024, 11:48 // Actual //  Lupu Eduard

Banca turcă DenizBank, care este una dintre cele mai mari instituții de credit din țară, practic a încetat să mai deschidă conturi pentru cetățenii ruși de la începutul anului 2024, scrie RBC, citând doi intermediari care îi ajută pe ruși să obțină carduri de la băncile turcești.

„Din zece cereri de deschidere a unui cont, doar una primește aprobare. Este imposibil să deschizi un cont chiar și cu un permis de ședere și înregistrare în Turcia”, a descris situația unul dintre intermediari, Serghei Ovsyannikov. El a adăugat că DenizBank face acum excepții doar pentru clienții cu un depozit mare de 100 de mii de dolari și mai mult.

Problema a fost confirmată de partenerul de conducere al Lenar Wealth Management, Lenar Rakhmanov, care lucrează la Istanbul. Potrivit acestuia, probabilitatea ca un rus să deschidă un cont este influențată de „calibrul clientului” și de acordurile personale cu o anumită sucursală bancară.

A avea un permis de ședere și înregistrarea locală nu garantează deschiderea unui cont la DenizBank, confirmă un alt intermediar, Elena Chernysheva. Ea notează că cetățenii ruși, având în mână un pachet complet de documente necesare, le va fi mai ușor să contacteze o altă bancă în aceste scopuri.

La sfârșitul anului trecut, președintele american Joe Biden a semnat un decret care introduce restricții împotriva băncilor străine pentru a ajuta persoanele fizice și juridice ruse să eludeze sancțiunile și pentru a asista în aprovizionarea industriei ruse de apărare. După aceasta, o serie de instituții de credit străine au înăsprit condițiile pentru deservirea rușilor, iar cetățenii ruși au început, de asemenea, să aibă dificultăți în efectuarea plăților și transferurilor.

După invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia și sancțiunile ulterioare, unele țări, inclusiv Turcia, au început să ajute Moscova să reexporte mărfuri. Potrivit unor surse familiare cu Financial Times, agențiile de informații ruse au depus „efort și timp considerabil” pentru a găsi modalități de a evita sancțiunile și controalele la export, iar intermediarii financiari au început să participe la astfel de operațiuni „intenționat sau neintenționat”.

Partenerul Pen & Paper, Kira Vinokurova, consideră că refuzurile de a deschide conturi sunt cauzate de riscurile pentru bănci de a fi supuse sancțiunilor, deoarece accesul indivizilor ruși la sistemul financiar global poate fi privit ca o contribuție la sectorul financiar rus. În plus, crește riscul introducerii unor măsuri restrictive de asistență pentru eludarea sancțiunilor anti-ruse.

„Prin deschiderea unui cont pentru persoane ruse, băncile turce trebuie să cheltuiască resurse suplimentare pentru verificarea tranzacțiilor din punctul de vedere al participării persoanelor sancționate sau al implementării activităților interzise din punctul de vedere al sancțiunilor occidentale”, spune Vinokurova, menționând că Rusia este acum „o jurisdicție cu un risc crescut de sancțiuni”.

Cerințele de deservire a rușilor de către băncile turcești vor deveni mai stricte în viitor din cauza presiunii tot mai mari de sancțiuni, dar este puțin probabil ca băncile turce să abandoneze complet noii clienți ruși, avocatul este sigur: „Unul dintre principiile regimurilor de sancțiuni ale Jurisdicțiile occidentale sunt în centrul măsurilor pe anumite persoane, sectoare, bunuri sau servicii, iar refuzul complet de a servi rușii este puțin probabil să fie încurajat de acestea.”

În luna mai anul trecut, vicepreședintele Băncii Rusiei, Alexey Guznov, a raportat problemele cu care se confruntă băncile rusești atunci când încearcă să deschidă conturi în țări „prietenoase” pentru a stabili un comerț ocolind dolarul, euro și alte valute mondiale. Înainte de aceasta, Banca Centrală a Federației Ruse a spus că băncile străine nu au răspuns propunerilor de parteneriat ale colegilor ruși, iar președintele Comitetului Dumei pentru Piața Financiară, Anatoli Aksakov, a spus că doar trei instituții de credit au reușit să deschidă. conturi de corespondent.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău