Marea Britanie introduce o taxă de 25% pe profiturile excesive ale companiilor de petrol şi gaze

26 Mai 2022, 18:08
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
26 Mai 2022, 18:08 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Guvernul britanic a anunţat joi o taxă de 25% pe profiturile excesive ale companiilor de petrol şi gaze. În același timp, a propus și un pachet de măsuri de sprijin pentru gospodăriile care au probleme cu creşterea facturilor la energie, transmite Reuters.

Anterior, Guvernul condus de premierul Boris Johnson s-a opus ideii unor taxe pe profiturile excesive pe care le-a catalogat ca un factor care descurajează investiţiile.

Ministrul de Finanţe, Rishi Sunak, a declarat joi că firmele din energie fac profituri extraordinare în timp ce oamenii obişnuiţi au dificultăţi, în acest context a fost lansată taxa pe profiturile excesive.

„Introducem o taxă temporară şi ţintită pe profiturile companiilor de petrol şi gaze la un nivel de 25%”, a spus Rishi Sunak.

De asemenea, ministrul britanic al Finanţelor a prezentat un nou pachet de măsuri de sprijin, în valoare de 15 miliarde de lire sterline, pentru a contracara impactul creşterii costurilor asupra gospodăriilor defavorizate, pachet finanţat în parte şi prin taxele excepţionale impuse firmelor din energie. Cu prilejul unei alocuţiuni în Parlament, Rishi Sunak a subliniat că valoarea totală a măsurilor de sprijin se ridică până acum la 37 de miliarde de lire sterline (46,61 miliarde de dolari) sau echivalentul a 1,5% din PIB.

În prezent, Marea Britanie, la fel ca și restul lumii, se confruntă în prezent cu o inflaţia în creștere continuă. În luna aprilie, inflația în marea Britanie a urcat la 9%, cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani. Pe lângă facturile la electricitate şi alimente, preţul la benzină a atins şi el un nou record istoric, depăşind pentru prima dată pragul de 1,70 lire (aproape doi euro) pe litru.

Realitatea Live

02 Mai 2024, 11:06
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Mai 2024, 11:06 // Actual //  Lupu Eduard

Într-un efort de a reduce birocrația și de a simplifica procedurile administrative, Executivul a aprobat o hotărâre de Guvern în martie 2024, prin care au fost aduse modificări semnificative în procesul de înmatriculare a vehiculelor. Agenția Servicii Publice spune că scopul principal este reducerea numărului de vizite la ghișeu și eliminarea unor acte obligatorii.

Potrivit noilor modificări, mai multe documente nu vor mai fi necesare în procesul de înmatriculare, dacă datele conținute în aceste documente sunt disponibile în resurse informaționale și pot fi accesate prin intermediul platformei de interoperabilitate MConnect. Astfel, obligativitatea prezentării multiplelor formularelor a fost eliminată în următoarele situații:

– Asigurarea obligatorie RCA (răspundere civilă pentru pagube produse de autovehicule)
– Dovada inspecției tehnice periodice valabile
– Dovada achitării taxei de utilizare a drumurilor

De asemenea, nu mai este necesară prezentarea vehiculului la Agenția Servicii Publice pentru prestarea serviciilor de:

– Transcrierea transmiterii dreptului de proprietate
– Eliberarea duplicatului certificatului de înmatriculare
– Radierea din evidență a vehiculului

Astfel, procedura de identificare a vehiculului prin verificarea numerelor șasiului, caroseriei și motorului se va desfășura doar la înmatricularea primară de stat și la eliberarea unui nou certificat de înmatriculare ca urmare a reutilizării vehiculului. Aceste schimbări sunt parte a efortului guvernamental de modernizare și simplificare a serviciilor publice pentru cetățeni și întreprinderi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău