Traiul fabulos al fiicei lui Peskov la Paris. Schema prin care, cu doar 250 de euro, și-a salvat apartamentul

26 Mai 2022, 17:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Mai 2022, 17:24 // Actual //  Lupu Eduard

Fiica „pariziană” a purtătorului de cuvânt al lui Vladimir Putin și-a vândut cota deținută la proprietatea de lux situată în centrul capitalei Franței, între Turnul Eiffel și Arcul de Triumf.

Documentele tranzacției indică momentul perfect ales de Elizaveta Peskova (24 de ani) pentru a evita să intre sub incidența sancțiunilor impuse Rusiei de comunitatea internațională.

Elizaveta este fiica lui Dmitri Peskov (54 de ani) și a Ecaterinei Soloținskaia (46 de ani), care au divorțat de ani de zile. Secretarul de presă al lui Putin are cinci copii și este în prezent într-o relație cu o fostă campioană olimpică la patinaj.

Tânăra Peskova, care a fost stagiar al europarlamentarului Aymeric Chauprade, fost membru al Frontului National din Franța (partid de extremă dreapta, naționalist și antieuropean), locuiește de ceva vreme la Paris cu mama ei, cercetătoare în filologie, în ciuda faptului că și-a păstrat reședința oficială de la periferia Moscovei, în zona universității.

La sfârșitul lunii februarie 2022, imediat ce a izbucnit războiul din Ucraina, ambele femei au postat pe Instagram mesaje de solidaritate cu poporul ucrainean și de condamnare a invaziei (povestea Elizavetei a fost apoi eliminată și ea însăși a făcut o jumătate de pas înapoi în atitudinea față de invadarea Ucrainei). Apoi au început să-și facă griji pentru contul lor bancar, arată cotidianul Corriere della Sera, într-o anchetă pe acest subiect.

Pe 28 februarie, al doilea rând de sancțiuni europene îl afectează, printre altele, pe purtătorul de cuvânt al lui Putin, dar familia nu este implicată, așa că nicio proprietate a fiicei nu riscă să fie confiscată.

Pe 3 martie, Statele Unite l-au inclus și pe Peskov, personal, pe lista sancțiunilor. La fel a făcut și Canada, pe 6 martie, în același timp cu Australia. În acea zi, reporterii italieni au aflat că luxoasa proprietate din Paris a familiei Peskov fusese trecută în noiembrie 2021 pe numele companiei franceze Sirius SCI, controlată de Ecaterina, divorțată de mult și teoretic fără legătură cu omul de încredere al lui Putin (75%) și Elizaveta, tânăra care apare în acte drept fiica lui Peskov (25%).

Pe 8 martie, familia Peskov, neștiind încontro se vor îndrepta sancțiunile internaționale și cât de tare vor afecta familiile extinse ale oligarhilor Moscovei, face o mișcare contabilă menită să securizeze cei 25% din proprietatea de 180 de metri pătrați din centrul Parisului.

Mai precis, fiica transferă mamei cele 25% din firma care deține apartamentul pentru suma de 250 de euro, iar actul de vânzare a fost oficializat pe 29 aprilie.

Proprietatea a fost achiziționată în 2016 cu 10.000 de euro pe metru pătrat (aproximativ 1,8 milioane în total), parțial cu un împrumut de la filiala pariziană a băncii ruse VTB.

Pe 11 martie 2022, la trei zile după tranzacție, Statele Unite au ridicat ștacheta sancțiunilor și în cazul lui Peskov. Vizați au fost actuala sa soție, Tatiana Aleksandrovna Navka, care, potrivit Departamentului Trezoreriei din SUA, deține un imperiu imobiliar în valoare de peste 10 milioane de dolari, și cei doi copii adulți – Nikolai și Elizaveta.

Nikolai deține o gamă largă de vehicule de lux și călătorește cu avioane și iahturi private. Elizaveta are zeci de mii de urmăritori pe rețelele de socializare, unde își arată stilul de viață luxos.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

11 Aug. 2022, 17:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
11 Aug. 2022, 17:29 // Actual //  Lupu Eduard

Rusia a anunțat joi că a refuzat o ofertă elvețiană de a reprezenta interesele ucrainene la Moscova și interesele rusești la Kiev fiindcă nu mai consideră Elveția o țară neutră, relatează Reuters.

Țara cantoanelor are o lungă tradiție diplomatică de a acționa ca intermediar între țările ale căror relații s-au deteriorat sau rupt însă Ivan Neciaev, unul dintre purtătorii de cuvânt ai ministerului rus de Externe, spune că acest lucru nu este posibil în situația de față.

„Elvețienii au fost într-adevăr interesați de opinia noastră privind o posibilă reprezentare a intereselor Ucrainei în Rusia și ale Rusiei în Ucraina”, le-a spus acesta joi reporterilor.

„Am răspuns foarte clar că din păcate Elveția și-a pierdut statutul de stat neutru și nu poate acționa ca intermediar sau reprezentat al nostru”, a relatat el.

Presa din Elveția a scris anterior că obiectivul principal al propunerii elvețiene viza posibilitatea ca ucrainenii care locuiesc în Rusia să primească servicii consulare la ambasada elvețiană din Moscova.

Elveția a anunțat pe 28 februarie că, deși nu este un stat membru al blocului comunitar, va aplica toate sancțiunile decise de Uniunea Europeană împotriva Rusiei. Anunțul a venit după ce la doar o zi după declanșarea invaziei pe 24 februarie, Berna afirmase inițial că nu intenționează să facă acest lucru.

Elveția spune că nu a renunțat la neutralitatea sa istorică

În martie Elveția a decis să se alinieze inclusiv sancțiunilor UE impuse Rusiei în ceea ce privește bunurile de lux, deși țara cantoanelor este un producător important de astfel de produse.

Însă guvernul elvețian a afirmat că nu va trata răniți de război ucraineni după ce a primit o solicitare în acest sens de la NATO în luna iulie.

La începutul lui august președintele elvețian Ignazio Cassis a declarat că, în pofida sancţiunilor impuse de țara sa împotriva Rusiei şi a viitoarei sale intrări în Consiliul de Securitate al ONU, Elveţia „este în continuare neutră”.

El a subliniat distincţia între „neutralitatea” militară şi condamnarea unei încălcări a dreptului internaţional.

Declarațiile sale au venit în contextul în care Elveția tocmai se alăturase și celui de-al șaptelea pachet de sancțiuni decis de UE împotriva Rusiei despre care Moscova a afirmat că va avea „consecințe devastatoare” asupra economiei globale.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău