KFC Australia a fost nevoită să înlocuiască salata verde cu varză. Motivul

07 Iun. 2022, 09:53
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
07 Iun. 2022, 09:53 // Actual //  MD Bani

Gigantul de fast-food KFC a fost forțat să pună varză în burgeri și wrap-uri în Australia, deoarece țara se confruntă cu o penurie de salată verde.

Firma le-a spus clienților că folosește un amestec de salată verde și varză după ce inundațiile au distrus culturile de salată.

Se întâmplă în momentul în care cumpărătorii din Australia au fost afectați de prețurile în creștere pentru unele fructe și legume proaspete.

Utilizatorii rețelelor sociale au postat fotografii cu salate verde care costă peste 10 USD, de trei ori  mai scump decât prețul obișnuit.

Pe site-ul său, KFC Australia a spus: „Din cauza recentelor inundații din NSW [New South Wales] și QLD [Queensland], în prezent, ne confruntăm cu o penurie de salată verde. Așadar, folosim un amestec de salată verde și varză pentru toate produsele care conțin salată verde. până la noi informatii.”

Nu este pentru prima dată în acest an când compania este lovită de penurie de produse alimentare.

În ianuarie, KFC Australia a trebuit să-și modifice meniul din cauza lipsei ingredientului său cheie, puiul.

Acest lucru a fost cauzat de lipsa de personal la cel mai mare furnizor de pui din Australia, Ingham’s, din cauza „răspândirii rapide a variantei Omicron în statele din estul Australiei” la sfârșitul anului trecut.

Între timp, cea mai mare companie de fast-food din lume, McDonald’s, a suferit o penurie de chipsuri în unele dintre magazinele sale asiatice, inclusiv cele din Japonia și Singapore, din cauza crizei lanțului global de aprovizionare.

La fel ca țările din întreaga lume, Australia a fost afectată de problemele lanțului de aprovizionare cu alimente cauzate de războiul din Ucraina și de pandemie.

Producția alimentară proprie a Australiei a fost, de asemenea, afectată de evenimente meteorologice extreme, cum ar fi inundațiile majore de pe coasta de est la începutul acestui an.

Acest lucru a contribuit la creșterea costului vieții pentru australieni, prețurile de consum crescând cu 5,1% în primele trei luni ale anului 2022.

A fost cea mai mare rată a inflației din țară în ultimii 20 de ani, cu așteptări că ar putea crește și mai mult.

Marți, banca centrală a Australiei a majorat costul împrumuturilor cu mai mult decât se aștepta, încercând să controleze creșterea inflației.

Reserve Bank of Australia și-a majorat dobânda principală cu jumătate de punct procentual, până la 0,85%.

Decizia a fost luată din cauza creșterii prețurilor cauzate de o serie de probleme, inclusiv întreruperile lanțului de aprovizionare legate de Covid, războiul din Ucraina și inundațiile din Australia.

Realitatea Live

25 Mai 2025, 10:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
25 Mai 2025, 10:35 // Actual //  Ursu Victor

Importurile de vinuri străine în Rusia s-au prăbușit în primul trimestru al anului 2025, înregistrând o scădere dramatică de aproape 50%, potrivit unei analize realizate de „RIA Novosti” pe baza datelor statistice oficiale.

În perioada ianuarie–martie, valoarea totală a vinurilor importate în Rusia a fost de doar 119,6 milioane de dolari – de două ori mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut. Dacă anterior scăderile afectau preponderent vinurile europene, acum declinul este generalizat și afectează toate sursele de aprovizionare.

Lovitura cea mai dură a fost resimțită de vinurile spaniole, ale căror livrări s-au prăbușit de la 10,9 milioane de dolari la doar 2,2 milioane de dolari, împingând Spania pe locul 9 și scoțând-o din rândul principalilor furnizori ai Rusiei.

Italia rămâne cel mai mare exportator de vin în Rusia, dar și aici cifrele s-au prăbușit: 32,4 milioane de dolari în primul trimestru, o scădere de aproape trei ori față de anul precedent. Livrările din Georgia au scăzut de 2,4 ori, ajungând la 27,6 milioane de dolari, iar cele din Letonia au scăzut cu 10%, la 25,4 milioane de dolari. Polonia ocupă locul patru în clasament, cu 9,8 milioane de dolari, înregistrând o scădere de 1,8 ori.

Vinurile portugheze au suferit un recul de aproape o treime, cu importuri de 6,2 milioane de dolari, dar au reușit să o înlocuiască pe Spania în topul principalilor furnizori. Alte țări care exportă vin în Rusia au raportat de asemenea scăderi: Chile – 5,2 milioane de dolari, Lituania – 3,8 milioane de dolari, Germania – 3,3 milioane de dolari, iar Franța – doar 0,7 milioane de dolari.

Această scădere abruptă reflectă dificultățile tot mai mari din comerțul internațional cu Rusia, pe fondul sancțiunilor economice și a reconfigurării fluxurilor comerciale globale.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO