Goana după aurul negru va încetini în 2023 – OPEC

14 Iun. 2022, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Iun. 2022, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

Creșterea cererii mondiale de petrol va încetini în 2023, au declarat reprezentanții OPEC și surse din industrie, în condițiile în care creșterea prețurilor la țiței și combustibili va contribui la creșterea inflației și va acționa ca o piedică în economia globală, scrie Reuters.

Consumul de combustibil și-a revenit după prăbușirea indusă de pandemia din 2020 și va depăși anul acesta nivelurile din 2019, chiar dacă prețurile au atins niveluri record. Însă prețurile ridicate au absorbit proiecțiile de creștere pentru 2022 și au alimentat așteptările privind o creștere mai lentă în 2023.

Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol este așteptată să publice prima sa prognoză pentru cererea din 2023 în luna iulie. Previziunile sale, împreună cu cele ale Agenției Internaționale pentru Energie cu sediul la Paris, vor fi urmărite îndeaproape pentru indicii privind modul în care ar putea evolua politica de aprovizionare a OPEC.

Un delegat OPEC și o altă sursă din OPEC au declarat că se așteaptă la o creștere a cererii mondiale de 2 milioane de barili pe zi sau mai puțin în 2023, o creștere de doar 2%, comparativ cu creșterea de 3,36 milioane de bpd așteptată în 2022.

„Chiar dacă este vorba de doar 1 milion de barili pe zi, aceasta este totuși o creștere și nu un vârf”, a spus delegatul cu privire la perspectivele pentru anul viitor.

Se așteaptă ca OPEC să publice prima sa prognoză privind cererea pentru 2023 în raportul său lunar din 12 iulie, a declarat o sursă OPEC.

AIE, care consiliază guvernele occidentale în materie de politică energetică, va oferi miercuri prima sa prognoză privind cererea pentru 2023 într-un raport lunar, a declarat un purtător de cuvânt al AIE.

OPEC a estimat inițial o creștere a cererii în 2022 de 3,28 milioane de barili pe zi, în prima sa prognoză publicată în iulie 2021, majorând-o ulterior până la peste 4 milioane de barili pe zi înainte de a o reduce la 3,36 milioane de barili pe zi.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

01 Mai 2024, 13:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Soroceanu Olga
01 Mai 2024, 13:50 // Actual //  Soroceanu Olga

Ultimele zile însorite i-au prins pe cei de la Castel Mimi în câmpurile de lângă satul Speia, acolo unde plantează butaşi de viţă de vie. Ca în fiecare an, vinăria îşi extinde podgoriile, iar la munca colectivă participă absolut toţi angajaţii, indiferent de funcţiile pe care le deţin. Printre cei care şi-au răsuflecat mânecile se numără şi directorul Castel Mimi, Adrian Trofim. 

De această dată, au fost sădite peste 22 de hectare cu butaşi din soiurile de viţă de vie Sauvignon Blanc şi Glera. 

„Facem echipă bună la castel, dar şi în câmp. Am sădit butaşii cu mult suflet şi ne punem mari speranţe în grija naturii, ca peste ani să culegem roadele muncii şi să producem cele mai bune vinuri marca Castel Mimi”, scrie Castel Mimi pe reţelele de socializare. 

Castel Mimi este unul dintre cei mai mari producători de vinuri din ţară, care exportă în peste 20 de ţări, din Japonia până în Canada, principala piaţă de desfacere fiind Republica Moldova şi România.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău