Socialiștii mint de îngheață apele! Alaiba îi pune la colț: Împrăștie minciuni ca să poată fura

14 Iun. 2022, 13:03
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
14 Iun. 2022, 13:03 // Actual //  Lupu Eduard

În toată Europa (sau chiar lume) prețurile la motorină au crescut din cauza războiului declanșat de Rusia asupra Ucrainei și doar în Moldova – din cauza PAS-ului, susține deputatul PAS Dumitru Alaiba care îi contrazice pe socialiști. Aceștia dau vina pa partidul de la guvernare de scumpirile zilnice la carburanți.

Potrivit lui Alaiba, ei (socialiștii) doar asta știu cel mai bine. Să mintă și să fure. Să fure și să mintă. Să mintă ca să poată fura. Haideți să facem un efort să nu uităm cine sunt ei. Hoți de miliarde, spălători de bani, kuliokari și găinari, trădători de țară. Mai prudent când aplecați urechea la cuvintele lor.

„Mă gândesc mult la asta și cred că înțeleg sentimentul din societate. Este oarecum uman că, atunci când se întâmplă o criză ca asta, omul o să caute vinovatul, oricare vinovat. De dorit pe cineva mai la îndemână. Și cine e mai la îndemână decât cei pe care i-ai votat, cei care sunt la guvernare? Însă. Sunt lucruri pe care noi le putem influența și sunt lucruri pe care noi nu le putem influența. O să ne concentrăm pe ceea ce putem schimba. Compensații, facilități, creșterea veniturilor populației, măsuri de susținere a antreprenorilor. Pe cât se poate, din resursele disponibile. O să reparăm legi, o să scriem legi noi care să corespundă timpurilor complicate. Asta facem zi de zi”, spune Alaiba.

Trăim timpuri complicate, afirmă deputatul PAS, este o criză pe care nu noi am invitat-o, dar noi o vom gestiona. Atâta timp cât suntem la guvernare, suntem responsabili pentru această țară și pentru soarta oamenilor ei. Simțim asta. Și o să facem TOT ca să ajutăm oamenii și să protejăm economia. În doar jumate de an am dat mai multe compensații decât cei dinaintea noastră au făcut-o în întregul mandat. Și o să continuăm. Pentru că asta înseamnă să fii responsabil față de oameni. Să-ți pese.

„Sunt timpuri complicate, dar o să le trecem. În toată această nevoie, sunt și lucruri care ajută. Avem un guvern care nu fură, nu face scheme pe sărăcia oamenilor”, a punctat Alaiba.

Deputații socialiști au acuzat partidul de guvernământ PAS că s-ar face vinovat de scumpirile la carburanți. „Tariful ar fi fost altul dacă guvernanții nu s-ar gândi cum să adune bani cu orice preț la buget, pe seama cetățenilor, dar ar exclude/micșora acciza și TVA-ul la petrol”, spun socialiștii.

Prețul la carburanți înregistrează noi recorduri zilnice. Pentru mâine, 15 iunie, ANRE a stabilit un preț la benzină cu 0,09 bani mai mult – 33,86 de lei pentru un litru, iar un litru de motorină va costa 31,67 lei/litrul cu 0,33 bani mai mult.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Realitatea Live

16 Apr. 2024, 08:53
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
16 Apr. 2024, 08:53 // Actual //  Lupu Eduard

Începerea invaziei lui Putin din Ucraina acum peste 780 de zile a fost urmată de impunerea a mai multor pachete de sancțiuni de către Occident contra Kremlinului. Acum însă, Statele Unite și Marea Britanie lovesc ”diamantele” Moscovei, interzicând comerțul cu aluminiu, cupru și nichel rusesc la Bursele din Londra și Chicago.

Mișcarea americano-britanică îl face pe Putin să stea cu mâna întinsă la Shanghai, un oraș cu 24 de milioane de locuitori și să cerșească ajutorul Chinei, pentru a face comerț cu aceste metale, fiind singura bursă unde mai sunt acceptate astfel de produse din Rusia, potrivit IntelliNews.

Bursa de Metale din Londra (LME) și Bursa Mercantilă din Chicago (CME) au blocat comerțul cu aluminiu, cupru și nichel produse de Rusia, a anunțat guvernul Regatului Unit pe 12 aprilie 2024.

Mișcarea va conduce Rusia mai adânc în îmbrățișarea Chinei, deoarece în Shanghai există acum singura bursă majoră de mărfuri care încă acceptă și comercializează metale rusești.

Pentru a atenua riscul de instabilitate a pieței, guvernul a spus că noile măsuri vor scuti stocurile existente de metal rusesc pe cele două burse. Aceste acțiuni pot fi în continuare tranzacționate și retrase fără restricții, oferind continuitate participanților pe piață. Interdicția din Marea Britanie nu este de așteptat să afecteze prețurile pe termen scurt, deoarece există stocuri mari de metal rusesc în depozitele LME.

Această mișcare, parte a interdicțiilor existente, urmărește să intensifice restricțiile asupra exporturilor interzise de metale rusești, reducând astfel o „sursă crucială de venituri pentru Kremlin”, a spus Regatul Unit.

Principalele metale rusești ale grupului de titan sau platină au fost excluse de la interdicție, deoarece Rusia rămâne un furnizor important al ambelor metale greu de găsit pe piața mondială.

LME, într-un comunicat separat, și-a afirmat angajamentul de a se alinia la sancțiunile și tarifele relevante și a anunțat că va colabora cu LME Clear pentru a implementa sancțiuni atât pentru operațiunile sale, cât și pentru cele ale participanților săi pe piață.

Exporturile de metale din Rusia s-au prăbușit

Orientările publicate de LME au subliniat impactul legislației britanice și al licențelor comerciale asupra comerțului rusesc cu metale. Mai exact, ei au clarificat că, în temeiul pachetului de sancțiuni modificat, achiziția de mandate rusești emise înainte de 13 aprilie 2024 ar fi permisă. Cu toate acestea, metalul produs după această dată ar fi supus interdicției.

LME a anunțat o suspendare imediată a justificării metalului relevant produs la sau după 13 aprilie, asigurând respectarea sancțiunilor, facilitând în același timp participarea continuă la procesul zilnic de decontare.

LME a anunțat, de asemenea, o suspendare privind plasarea în mandat a metalului produs de anumite mărci afectate în depozitele listate de LME la nivel global, cu excepția cazului în care proprietarul metalului ar putea stabili cu dovezi documentare clare că metalul a fost produs înainte de 13 aprilie.

Metalele aduc cel mai mare venit din exporturi din Rusia, după energie, contribuind cu 15 miliarde de dolari în 2023. Valoarea exporturilor de metale ale Rusiei a scăzut de la invazia Ucrainei de acum doi ani, scăzând cu 10 miliarde de dolari în 2023, de la 25 de miliarde de dolari în 2022, din cauza sancțiunilor.

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a aprobat acțiunea vizată, subliniind rolul acesteia în reducerea câștigurilor Rusiei, protejând în același timp aliații de repercusiuni adverse.

Marea Britanie și-a anunțat pentru prima dată intenția de a interzice metalele rusești în mai 2023 și a continuat cu legislația introdusă în decembrie pentru a interzice direct importurile de metale rusești. De asemenea, SUA au impus taxe vamale asupra diferitelor importuri de metale din Rusia.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău