Ucraina a primit „aproximativ 10% din armele” pe care le dorește de la Occident

14 Iun. 2022, 22:53
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
14 Iun. 2022, 22:53 // Actual //  bani.md

Ucraina a primit „aproximativ 10% din armele” de care are nevoie de la partenerii săi occidentali pentru a lupta cu armata rusă pe teren, a declarat marți Ministerul ucrainean al Apărării, potrivit AFP.

„Dintre armele de care avem nevoie, am primit aproximativ 10%”, a declarat ministrul adjunct al apărării, Anna Maliar, pentru televiziunea ucraineană.

„Indiferent cât de mult muncește Ucraina, indiferent cât de profesionistă este armata noastră, fără ajutorul partenerilor occidentali nu vom putea câștiga acest război”, a declarat Maliar.

Ea a spus că „trebuie stabilite termene clare (pentru livrări)”, „pentru că fiecare zi de întârziere este o altă zi împotriva vieților soldaților ucraineni, a poporului nostru”, a susținut ea.

„Nu putem aștepta prea mult timp pentru că situația este foarte dificilă”, a spus ea, în special în estul regiunii Donbass, unde rușii fac progrese treptate de câteva săptămâni până la punctul de a controla practic regiunea Lugansk.

Ministrul adjunct al apărării a cerut un „calendar precis (…) în viitorul apropiat”, pe lângă menținerea „disponibilității partenerilor noștri occidentali” de a sprijini financiar și militar Ucraina.

La începutul zilei, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat din nou Occidentul să trimită „mai multe arme și echipamente militare mai repede”, deoarece „rușii au de zece, de o sută de ori mai mult”.
Potrivit acestuia, armata ucraineană „nu are suficiente arme cu rază lungă de acțiune” și „vehicule blindate”, a detaliat el în timpul unei videoconferințe cu jurnaliștii danezi.

„Viteza de recucerire a teritoriilor ocupate depinde cu adevărat de ajutorul și armele” trimise de Occident, a declarat Zelenski. „Dacă ni se dau mai multe arme, atunci putem merge mai departe”, a spus el.

Lista echipamentelor militare de care mai are nevoie Ucraina

Înaintea summitului miniștrilor Apărării care va avea loc miercuri la Bruxelles, Ucraina face apel către Occident la „paritate” în privința armelor grele, astfel încât să poată câștiga războiul declanșat de Rusia în 24 februarie, conform CNN.

1.000 de obuziere calibrul 155 mm;
300 de sisteme de lansatoare multiple de rachete (MLRS);
500 de tancuri;
2.000 de vehicule blindate;
1.000 de drone.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:42
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
22 Nov. 2024, 12:42 // Actual //  bani.md

Pentru al patrulea an consecutiv, în luna noiembrie, Platforma pentru Promovarea și Dezvoltarea Filantropiei a desfăşurat campania „Săptămâna Naţională a Bunătăţii”. Ghidaţi de sloganul „Bunătatea începe cu tine”, în perioada 11-17 noiembrie, ONG-urile membre ale Platformei au lansat apeluri către autorităţile locale, instituțiile publice, ONG-uri, agenţi economici și cetățeni pentru a se implica activ în acţiuni filantropice și comunitare.

Astfel, timp de 7 zile, faptele bune au cutreierat Moldova în lung şi în lat. Peste 3000 de persoane de toate vârstele au promovat filantropia şi au îndemnat oamenii să facă parte din această campanie naţională, care răspândeşte bunătate.

Au fost desfăşurate acţiuni menite să îmbunătăţească viaţa oamenilor, a mediului, a animalelor şi a comunităţilor în care locuiesc. Bătrânii au fost ajutaţi cu munca prin gospodărie, au primit prânzuri calde sau coşuri cu fructe, împărţite de elevi. Unii participanţi şi-au suflecat mânecile şi au salubrizat locurile publice împânzite de gunoaie, alţii au platat copaci și flori.

Activiştii bunătăţii au demarat multiple colectări de fonduri, haine, rechizite şi obiecte uzate, pentru ajutorarea familiilor aflate în dificultate şi a persoanelor social-vulnerabile din comunitate. O altă campanie de colectare de fonduri a fost organizată pentru copiii infectaţi cu tuberculoză, internaţi la Spitalul Clinic de Ftiziopneumologie.

În cadrul Săptămânii Naţionale a Bunătăţii au fost colectaţi nu doar bani şi haine, dar şi cărţi, pentru a promova cititul în familie şi a creşte generaţii de copii educate şi sănătoase, indiferent de statutul social al familiilor din care provin aceştia.

Faptele bune nu au ocolit nici animalele. Au fost colectate fonduri pentru hrana şi adăpostul acestora, iar câţiva voluntari au construit cuşti şi au hrănit patrupezii fără stăpân, aflaţi pe teritoriul unei Universităţi din Chişinău.

Pentru a promova cultura filantropică şi voluntariatul au fost desfăşurate o serie de lecții publice și concursuri, au fost organizate sesiuni de discuţii pentru a formula recomandări de îmbunătățire a cadrui legal pentru stimularea implicării filantropice, la care au participat deputați, reprezentanți ai instituțiilor publice relevante, ONG-uri și agenți economici.

Campania „Săptămâna națională a bunătății” a fost desfășurată de Platforma pentru Promovarea şi Dezvoltarea Filantropiei cu sprijinul poporului american prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală