Renault vrea să strângă peste un miliard de euro din „economia circulară” până în 2030. Care este planul

19 Apr. 2021, 15:19
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
19 Apr. 2021, 15:19 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Constructorul auto francez Renault va încerca să genereze vânzări de peste un miliard de euro din aşa numita „economia circulară”, prin transformarea uzinei sale de la Flins, o localitate de la marginea Parisului, într-un centru de cercetare, reciclare şi reparaţii. Declarațiile au fost făcute de  directorul general al Renault, Luca de Meo, pentru publicaţia franceză Journal du Dimanche.

Ce este „economia circulară”?

Economia circulară este un model de producţie şi consum care implică partajarea, reutilizarea, repararea, renovarea şi reciclarea materialelor şi produselor existente cât mai mult posibil. În acest mod se extinde  ciclul de viaţă al produselor. În practică, aceasta implică reducerea la minimum a deşeurilor. Când un produs ajunge la sfârşitul duratei sale de viaţă, materialele din care este făcut sunt păstrate în cadrul economiei de câte ori este posibil. Acestea pot fi folosite din nou şi din nou, creând astfel o valoare suplimentară.

„Ambiţia noastră este ca, până în 2030, să ajungem să generăm mai multe venituri din reciclarea şi repararea vehiculelor la Flins decât din asamblarea de autoturisme acolo. Şi să ajungem la o cifră de afaceri de peste un miliard de euro din economia circulară”, a declarat Luca de Meo.

Un miliard de euro reprezintă puţin peste 2% dintre vânzările totale ale Renault în 2020.

De asemenea, Renault şi-a propus ca în 2030 să ajungă la 3.000 de angajaţi la uzina de la Flins modernizată.

Realitatea Live

06 Mai 2024, 09:03
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Mai 2024, 09:03 // Actual //  Lupu Eduard

Finlanda şi-a testat cu succes capacitatea de a gestiona o economie de război şi a început să depoziteze echipamente militare în afara graniţelor naţionale, în timp ce ţara nordică renumită pentru nivelul său ridicat de pregătire face faţă unei Rusii din ce în ce mai agresive.

Generalul-locotenent Mikko Heiskanen, adjunctul şefului de stat major pentru armament şi logistică în cadrul forţelor de apărare finlandeze, a declarat pentru Financial Times că Finlanda a verificat recent peste 1.000 de acorduri pe care le are cu companii private pentru a produce echipamente sau a furniza servicii pentru vremuri de război.

„Trebuie să fim pregătiţi pentru o criză pe termen lung… . Am activat unele dintre acestea, am verificat toate acordurile, am testat achiziţiile nu doar pentru muniţie, ci şi pentru alte materiale. Testăm planurile şi pregătirea partenerilor noştri strategici”, a declarat Heiskanen, al cărui titlu de post în finlandeză se traduce prin şeful economiei de război.

Finlanda, care are cea mai lungă graniţă cu Rusia dintre toate ţările NATO sau UE, este bine cunoscută pentru faptul că, timp de decenii, s-a concentrat asupra unui posibil atac din partea vecinului său estic, ceea ce a dus la un nivel de pregătire poate fără egal în lumea occidentală. Finlanda a luptat în numeroase conflicte cu Rusia, cel mai cunoscut fiind Războiul de iarnă din 1939-40, în care ţara nordică a provocat sute de mii de victime armatei sovietice invadatoare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău